Сучасна спальня на горищі - як її облаштувати?

Зроблення мансарди корисною частиною будинку збільшує житлову площу. Часто трапляються косі на горищі ускладнюють правильне облаштування кімнат. Варто задуматися над облаштуванням спальні на горищі, адже сучасна спальня не вимагає високих будівель, а влаштована під кутом - вона може надати додатковий шарм.

Як облаштувати функціональну спальню на мансарді?

Функціональність - одне із значень, якого слід дотримуватися при оформленні інтер’єру. Нахили в мансардних кімнатах дещо ускладнюють правильне використання простору, але за допомогою відповідних меблів і вдалого розташування ви можете зробити кімнату не тільки приємною, але і практичною.

Може здатися, що розміщення ліжка біля косої стіни дозволить максимально використовувати простір, але це не функціональне та комфортне рішення - щоранку, коли ми встаємо з ліжка, ми стикаємось із ударом про низьку похилу стіну. У ситуації, коли ми хочемо цього уникнути, і, звичайно, у випадку з двоспальним ліжком, меблі повинні бути розташовані таким чином, щоб до них можна було вільно отримати доступ з обох сторін. Тому ліжко в сучасній спальні слід розміщувати в місці з оптимальною висотою стіни - як правило, в середині кімнати.

Меблі та аксесуари, які слід знайти в сучасній спальні

Сучасний стиль демонструє пристрасть до мінімалізму. Прості форми та помірність в кількості аксесуарів та прикрас є основними принципами цього стилю. Мансардна спальня, крім ліжка, повинна мати один гардероб, бажано вбудований - це дозволить оптимально використовувати простір. Крім того, ви можете спробувати невеликі тумбочки, розташовані по обидва боки ліжка.

У зв’язку з тим, що сьогодні вже нікого не дивує наявність телевізора в спальні, варто встановити це обладнання на стіні навпроти ліжка, на спеціальній підставці для телевізора. Завдяки такому рішенню можна буде відмовитися від додаткової полиці для телевізора. Обладнання спальні також може включати невеликий білизняний комод або книжкову шафу, але лише якщо кімната досить велика. У меншій спальні краще відмовитися від додаткових меблів, щоб не створювалося враження тісноти і безладу.

Величезна роль кольору

Кольори відіграють надзвичайно важливу роль у спальні на мансарді. Сучасні тенденції в облаштуванні сучасних інтер’єрів - це повернення до універсального білого кольору, який оптично збільшить і скрасить спальню. Якщо класичний колір стін не переконує нас до кінця, чудовою ідеєю буде нанести інтенсивний колір на одну стіну, бажано на ту, що має підголівник ліжка. На даний момент наймоднішими кольорами є насичено-фіолетовий, насичений бірюзовий, соковита фуксія або енергійний жовтий. Вибираючи аксесуари та прикраси, пам’ятайте, щоб вони були в тому ж кольорі та стилі, що й решта кімнати.

Пристрій сучасної спальні в мансарді - відмінне рішення, яке дозволяє практично використовувати приміщення з нахилами і забезпечує спокій і тишу, так необхідні для повноцінного відпочинку.