Що слід знати перед вибором дверної коробки? Кілька слів про естетику та функціональність дверей

Нікого не потрібно переконувати у важливості міжкімнатних дверей у кожній квартирі. Вони забезпечують нам приватність, ізолюють від шуму і чудово ділять домашній простір на менші кімнати. Як результат, наші чотири ракурси є функціональними, зручними та враховують моменти близькості. Вибираючи конкретні міжкімнатні двері, ми звертаємо увагу в першу чергу на їх зовнішній вигляд - ми хочемо дизайн, який ідеально відповідатиме інтер’єру, який ми влаштували. І це правильно - адже ми всі хочемо, щоб наша розетка була естетично оформлена. Однак не будемо забувати і про раму - її правильне прилягання впливає не тільки на красу домашнього простору, а й на практичні цінності.

Влаштовуючи квартиру, ми орієнтуємось на колір стін, вибір меблів та аксесуарів, які найкраще доповнять дизайн інтер’єру. До придбання дверей ми ставимося трохи недбало, хоча це надзвичайно важливий елемент домашньої головоломки. Ми ще менше уваги приділяємо темі дверних коробів - це помилка, оскільки вони мають величезний вплив не тільки на функціональність наших чотирьох кутів, але і на їх привабливість. Що ми повинні знати про дверні коробки, перш ніж приймати рішення про конкретну модель? Чи краще купувати фіксовану або регульовану дверну коробку? Дерев’яні чи металеві? Разом з торговою маркою Pol-Skone ми підготували короткий путівник, в якому пропонуємо, як вибрати ідеальну дверну коробку!

Фіксована або регульована дверна коробка?

Цим питанням задаються багато покупців. Чи варто використовувати фіксовану дверну коробку або регульовану модель? Чим вони відрізняються? Ми пояснюємо. Нерухома дверна коробка - класичне рішення, яке буде добре працювати в сучасному будівництві. Його можна використовувати в будинках, де товщина стін становить від 6 до 10 см. Нерухомі рами не мають стрічок, тому під час складання використовуються додаткові декоративні смуги, завдяки яким стики зі стіною непомітні. З іншого боку, регульовані дверні коробки є ідеальним варіантом для людей, які живуть у будинках будинків, старих будинках або там, де стіни відрізняються незвичною товщиною. Сучасні регульовані рами оснащені стрічками, які можна легко адаптувати до стін з нестандартними розмірами. Більше того - такий тип стрічок "покриває" стіну з обох сторін,що гарантує естетичний та елегантний ефект.

Варто також зазначити, що регульовані рами легше встановлювати і забезпечують привабливу обробку без необхідності в додаткових елементах. Це, однак, не означає, що завжди краще вибирати регульовані рами - рами з фіксованою шириною ідеально підходять для приміщень з невеликою площею, оскільки вони більш делікатні, тому вони не перевантажать інтер’єр. Регульована дверна коробка має ще одне обмеження - з технічних причин її не можна встановлювати у дверях, прилеглих до перпендикулярних стін, де маскувальні стрічки не можуть поміститися. Тому, перш ніж ми вирішимо придбати регульовану або фіксовану дверну коробку, перевірте товщину стін та розташування дверного отвору. Також врахуємо розміри кімнати, в якій будуть встановлені двері з рамою.

Дерев’яна або металева дверна коробка?

Коли ми вирішили придбати фіксовану або регульовану дверну коробку, нас чекає ще одна проблема - чи краще вибрати дерев'яну, металеву або МДФ дверну коробку? Найпопулярнішими є рами з меблевої дошки та натурального дерева. Перші чудово виглядають в будь-якому інтер’єрі і доступні в різних кольорах. Дерев’яні дверні коробки, навпаки, ідеально підходять для сільських та скандинавських композицій, в яких переважають природні матеріали. Рами з дерева також будуть добре працювати в кімнатах, оформлених у традиційному стилі, коли ми хочемо досягти елегантного та позачасового ефекту. Відмінним вибором є, наприклад, регульована рама NOSTRE від Pol-Skone, яка відрізняється витонченим дизайном і може бути замовлена ​​у багатьох привабливих відтінках.Цікавим рішенням є також металева дверна коробка, яка стає все більш популярною.

Не дивно - металеві рами довговічні, міцні і стійкі до корозії. Вони ідеально підходять для приміщень, що піддаються впливу вологи або складних погодних умов - вони точно не будуть деформуватися або розбухати через надлишок води, що може статися, коли ми маємо дерев'яні рами. Металеві дверні коробки зазвичай встановлюються разом з вогнестійкими, звукопоглинаючими та протизломними дверима, але в наш час ми все більше цінуємо сирий шарм металевих дверних коробів, які виглядають фантастично в промислових та сучасних інтер’єрах. Варто вибрати, наприклад, фіксовану металеву раму DUO фірми Pol-Skone, яка доступна у багатьох різних кольорах.

Корона - ідея оригінальної обробки дверей

Коронка - оригінальний спосіб зробити кожні двері більш привабливими. Завдяки цьому ми можемо урізноманітнити декор кімнати. Найкраще надіти білу або кремову корону, яка не буде домінувати в кімнаті, але додасть стильний, оригінальний характер. Цікавим вибором є, наприклад, Korona Nostre, доступний у пропозиції торгової марки Pol-Skone. Варто вибирати, коли ми віддаємо перевагу класичній естетиці або цінуємо ретро-аранжування. Таке вишукане оздоблення, безсумнівно, допоможе нам досягти бажаного ефекту і додасть інтер’єру неповторної атмосфери. Корони також працюватимуть у квартирах, оформлених в еклектичному або сучасному стилі - іншими словами, скрізь, де члени домогосподарства слідують тенденціям і люблять змішувати, здавалося б, несумісні елементи.

Встановлення дверних коробів - краще довірити це професіоналам

Ми часто забуваємо про важливість якісного монтажу рам і дверей. Ми купуємо товари високого класу, потім закатаємо рукави і намагаємось самостійно зібрати всі елементи - на жаль, з різними результатами. Варто пам’ятати, що вартість професійного монтажу становить лише невеликий відсоток від усієї інвестиції, а користь від такого рішення непропорційно вища. Перш за все, ми можемо бути впевнені, що параметри виробу будуть збережені, а рами та двері будуть зручними в повсякденному використанні. Тому, купуючи двері та рами, давайте негайно задумаємось про їх монтаж та виберемо кваліфікованого слюсаря або уповноважену монтажну групу.

Вирішуючи придбати нові двері, ми зосереджуємося головним чином на виборі дверного полотна - ми хочемо, щоб воно ідеально відповідало впорядкованому інтер’єру та було практичним. Однак пам’ятайте, що якщо ми хочемо ідеального ефекту, ми також повинні подбати про відповідну дверну коробку. Дверна коробка впливає на зовнішній вигляд домашнього простору - елегантний бордюр підкреслить характер приміщення і зробить весь вигляд гармонійним і цілісним. Давайте розглянемо, який тип дверної коробки найкраще впишеться в інтер’єр, який ми прикрашаємо, і який матеріал чудово доповнить стиль. Пропозиція відомого бренду Pol-Skone включає широкий вибір дверних коробів, які задовольнять очікування навіть найвимогливіших любителів гарного дизайну в поєднанні з функціональністю.