Як ефективно працювати вдома? 7 ефективних способів віддаленої роботи

Робота в режимі домашнього офісу може стати проблемою для людей, які раніше працювали лише в офісі. Як організувати свої обов'язки? Як ефективно працювати? Що пам’ятати? Сьогодні у нас є 7 ефективних способів віддаленої роботи для вас .

1. Коли працюєш - працюй

Мабуть, є люди, які можуть ефективно працювати і водночас компенсувати наступний сезон улюбленого серіалу на Netflix. Нібито. Однак не будьте в ілюзії, що будете їм належати. Коли працюєш - працюй. У серіалі буде час після робочого часу . Так, це правило поширюється також на "Друзі" або будь-який інший серіал, який ви переглянули мільйон разів і вважаєте, що це буде ідеальний фон для вашої роботи. Нічого з цього - замість того, щоб заповнювати таблиці, ви будете сміятися з жартів Чендлера.

2. Попросіть домочадців про мир

Чітко повідомте іншим домочадцям, які перебувають вдома під час вашої роботи, коли вас не повинно турбувати . Поясніть бабусі, що те, що ви сидите перед комп’ютером, не означає, що ви граєте в ігри. Запевнити свого чоловіка, що він, безсумнівно, зможе сам знайти рис у шафі. Скажи дружині, що ти будеш пити з нею каву під час запланованої перерви.

3. Влаштуйте робоче місце

Повірте, хоча робота з-під теплої ковдри звучить заманливо, вам, швидше за все, буде незручно після години в ліжку з ноутбуком. Навіть якщо ні, за такого режиму роботи біль у хребті знову з’явиться максимум через тиждень. Звичайно, організувати повністю ергономічний домашній кабінет для кожного з домочадців може бути складно (особливо, якщо, наприклад, двоє батьків працюють віддалено, а двоє дітей навчаються в Інтернеті).

Однак подбайте про основи:

  • сісти за стіл або стіл на зручному стільці ,
  • переконайтеся, що ноги міцно упираються в підлогу або підставку для ніг,
  • переконайтесь, що ваші коліна формують прямий кут ,
  • тримайте зап’ястя на столі під час друку .

4. Подбайте про ритм роботи та перерви

Вдома, а також в офісі, вам знадобляться перерви. Однак вдома набагато складніше контролювати бажання робити більші перерви кожні півгодини. Єдиним раціональним способом є планування перерв на певний час (наприклад, 2 рази по 20 хвилин). Таким чином, вам буде легше піклуватися про свій робочий ритм та ефективність. Якщо у вас виникають проблеми з мобілізацією, спробуйте метод Помодоро . Передбачається, що ви будете інтенсивно працювати 25 хвилин, а потім зробіть 5-хвилинну невелику перерву - щоб заварити чай або просто поглянути у вікно.

5. Вхопитися за зволікання

Давні віддалені користувачі могли написати дисертацію про зволікання. Зволікання та відкладання завдань "на потім" є найбільшим клопотом для тих, хто працює вдома. Чому? Перш за все, ніхто раптово не дивиться на ваш екран і не бачить, що ви переглядаєте Facebook, а не працюєте. По-друге, вдома час тече трохи інакше, і будь-який привід відкладати домашні справи вчасно - це добре. Ви зволікаєте вдень і обіцяєте собі сісти на роботу пізно вдень або ввечері? О 18:00 ви напевно пошкодуєте .

6. Одягайся!

Не сідайте за роботу в піжамі та халаті - це змушує вас лінуватися і сприяє зволіканню. Найкраще, якщо ви готуєтесь до роботи вранці подібно до того, як ви йшли до офісу. У вас попереду важлива конференц-розмова, і вам заманеться надіти сорочку та піджак, але все одно залишатися в зручних спортивних штанах? Що ви зробите, коли вам доведеться вставати з-за столу під час конференції, наприклад, щоб увімкнути світло? Точно - якщо обставини вимагають офіційного вбрання, одягайтеся відповідним чином з голови до ніг. Якщо ні, вибирайте зручний, але акуратний одяг .

7. Не забувайте про стосунки з колегами

Пам’ятайте, що у вас досі є друзі з роботи! Навіть якщо ви інтроверт, і віддалена робота - ідеальне середовище для вас, не відрізайтеся від людей . У вас є телефони та комунікатори - зв’яжіться один з одним, аби лише запитати, як проходить ваш день, і поскаржитися на перевищення обов’язків.

Робота вдома - це мрія багатьох людей, але вона вимагає великої самодисципліни та впровадження нової рутини, адаптованої до домашніх умов. Скористайтеся нашими 7 порадами, і віддалена робота стане простішою та ефективнішою . Удачі!