Як облаштувати ігрову зону в дитячій кімнаті? Творчі ідеї

Відомий ірландський поет і прозаїк Оскар Уайльд якось сказав, що діти - це найкрасивіші квіти. З цим важко не погодитися - малі мають виняткову свіжість, чуйність і невинність. Їхній світ здається чарівним - він постає в зовсім інших, казкових кольорах, він повний фантастичних пригод і незвіданих земель.

Кожна дитина - радісний маленький дослідник - вивчення світу для нього є абсолютно дивовижною та інтригуючою подорожжю. Діти, як ніхто інший, можуть милуватися буднями - про це варто пам’ятати, облаштовуючи дитячу кімнату. Таким чином, ігрова зона в королівстві малюків повинна бути не тільки безпечною та функціональною, але й максимально креативною. Творчий куточок розвиватиме його уяву, пам’ять та емоційний інтелект.

Замовляйте спочатку!

Творчий безлад у дитячій кімнаті може бути симпатичним, але в перспективі це може виявитись некерованим тайфуном. Щоб цього уникнути, обов’язково подбайте про розумні системи організації простору - різнокольорові коробки з кришками, плетені кошики або дерев’яні коробки на колесах. Крім того, у вас може виникнути спокуса встановити ряд полиць, перил з гачками або підвісних органайзерів. Завдяки їм кожна іграшка, цегла та книга знатимуть своє місце досконало. Радимо - вибирайте барвисті аксесуари цікавої форми - завдяки цьому ваш малюк буде набагато частіше дбати про порядок у своїй іграшковій землі.

Де організувати ігрову зону?

Пам’ятайте, що в дитячій кімнаті повинні панувати зони. Завдяки їм ви організуєте простір навколо свого малюка і систематизуєте його щоденний ритм. Ігрова зона повинна бути чітко відокремлена від місця для навчання або відпочинку - завдяки цьому улюблені іграшки не будуть відволікати увагу дитини, наприклад під час виконання домашніх завдань. Ви можете відокремити ігрову зону окремим столом, барвистим килимком для підлоги або організувати її під двоярусним ліжком. Остання ідея дуже подобається як матерям, так і їхнім дітям - по-перше, двоярусне ліжко економить простір, по-друге, діти просто люблять таємні схованки та "бази".

Навчальний килимок або веселковий килим?

Якщо ваша дитина все ще перебуває в дитинстві, пригостіть її прекрасним навчальним килимком. Такі аксесуари набагато зручніші, ніж манежі, і набагато цікавіші, ніж лежаки. Килимок - це навчальна іграшка, створена за зразком міні-майданчика. Завдяки спеціальному бантику, на якому вішаються різні іграшки та брязкальця, малюк може розвивати свої пізнавальні та рухові навички. У маленькій кімнаті для старшої дитини прекрасно підійде незвичайний килимок. Деякі моделі нагадують меандри шосейних доріг, інші різнокольорові галявини чи ... безсмертну схему стрибків! Чим кольоровіше та оригінальніше, тим краще!

Тіпі? А може, москітна сітка?

Намет у формі тіпа - один із останніх бестселерів з дизайну інтер’єру! Однак це не дивно - це дуже декоративний аксесуар, який забезпечить дітям чудове задоволення! Тіпі може бути кольоровим, монохромним, обробленим вишуканими аплікаціями або мереживом. Непогано влаштувати дитині затишне сидіння під легким простирадлом, вкрите морем пухнастих подушок. Якщо ви віддаєте перевагу більш легкі прикраси, ви можете вибрати пастельну москітну сітку, яка сягає підлоги - ми запевняємо, що незабаром кожна маленька принцеса полюбить цей чарівний аксесуар!

Що якщо фарба для дошки?

Кожна мама прекрасно знає, що діти рано чи пізно відчувають т. Зв творче захоплення. Раптово малювальний блок стає занадто малим для творів маленького Пікассо, і незабаром стіни, підлога та верхні меблі рухаються. Для того, щоб захистити квартиру від неминучого нападу фломастерів та кольорових олівців, варто використовувати фарбу для дошки. Завдяки фрагменту стіни з твердою, що миється поверхнею, ваша дитина зможе спокійно розвивати свій художній талант, а в майбутньому робити важливі шкільні нотатки. Пам’ятайте - якщо ви не хочете міняти декорації стін, у ігровій зоні цілком може жити велика станкова дошка.

Чому освітлення так важливо?

Правильно сплановане освітлення дуже важливо в кімнаті малюка. Найкраще інвестувати в т.зв. багатопотокове освітлення, завдяки якому кожна зона буде належним чином освітлена. У ігровому куточку ви можете покласти трохи більш атмосферне світло - різнокольорові лампочки, різнокольорові світлодіодні стрічки, веселі бавовняні кульки або оригінальні світильники у формі літаючих кульок вводять чарівні, затишні нотки в дитяче царство. Якщо ваша дитина захоплюється розмальовками чи розстановкою головоломок, обов’язково подбайте про якісну настільну лампу. Лампа може бути оснащена галогенною лампою, люмінесцентною лампою або світлодіодною лампочкою. Чудово, якщо останні можуть похвалитися колірною температурою близько 4000-5000K - завдяки цьому світло має тонкий, нейтральний колір, який не буде втомлювати зір дитини.

Діти мають чудову здатність по-іншому сприймати дійсність. Для них будиночок на дереві - справжня ельфійська схованка, а двоярусне ліжко - могутній піратський корабель. Варто розвивати уяву дитини - наприклад, організувавши невеликий творчий куточок у кімнаті малюка. Завдяки їй у дитини розвиватимуться таланти, творче мислення та пізнавальні здібності, що, безсумнівно, принесе плоди в майбутньому.