Іспанська та марокканська плитка - модні візерунки та кольори 2019

Кольорова, незвичайна і привертає увагу візерункова плитка не виходить з моди вже кілька років. Однак у 2019 році виробники підлогової та настінної плитки пропонують нам їх у дещо інших та оновлених варіантах. Цього сезону глазур, натхненна азулежо, майолікою та марокканською цементною плиткою, здивує нас оригінальними композиціями, асиметричними візерунками та насиченими кольорами. Ми представляємо наймодніші клаптики в стилі печворк, які підкреслять індивідуальний характер інтер’єру.

Плитка з малюнком, також відома як печворк, іспанська або марокканська плитка, ідеально вписується в надзвичайно модний вінтажний тренд. Виробники в галузі внутрішньої обробки та обробки меблів у 2019 році використовують не лише перевірені кольорові рішення або візерунки, відомі століття тому. Вони змагаються в ідеях урізноманітнити зовнішній вигляд іспанської плитки, використовуючи, серед іншого, незвичайні розміри, візерунки та контрастні кольори. Які моделі глазурованого керамограніту та цементної клаптикової плитки будуть найвищими в найближчі місяці?

Наймодніші кольори візерункової плитки

Цвіт, який захопив світ підлогової та настінної плитки цього року, - синій. Наймоднішими є сильні, приглушені відтінки, такі як кобальт, сапфір, індиго, волошка синій, прусський синій і темно-синій. У печворкової плитки блакитний колір виглядає як колір декоративного малюнка, так і тла плитки. Блакитна іспанська плитка ідеально підходить не тільки у ванній, але і на кухні або у вітальні, наприклад, посилаючись на стиль класичного португальського інтер’єру.

Пропозиції майже всіх виробників глазурі на цей рік включають теплі, приглушені відтінки кольорів, взяті з натуральної кольорової палітри. Вони надзвичайно модні у всій галузі дизайну інтер’єру: гірчично-жовтий, теракотово-оранжевий, брудно-червоний, карамельний та шоколадно-коричневий, сіро-рожевий, а також темно-зелений . У лоскутній плитці, запропонованій у цьому сезоні, нейтральні кольори, такі як теплий білий та бежевий, чудово працюють з ними. Чорно-біла іспанська плитка - цікаве і дещо дивовижне поєднання кольорів, яке з’являється в аранжуваннях дизайнерів інтер’єрів цього року .

Печворк-плитка - наймодніші форми і розміри

У 2019 році виробники пропонують нам печворкову плитку, тобто іспанську або марокканську плитку, у великому виборі візерунків та розмірів. Звичайно, більшість моделей плиток з малюнком будуть доступні в класичному розмірі 20 х 20 сантиметрів . Однак також будуть дещо менші квадратні іспанські плитки, наприклад 10 х 10 сантиметрів та 15 х 15 сантиметрів . Пропозиція виробників також включатиме великі клаптики печворку (60 х 60 сантиметрів) , які простіше розташувати, поєднуючи візерунки з декількох менших плиток на одній плитці.

Новинкою в 2019 році стане марокканська або іспанська візерункова плитка у наймодніших формах. Отже, в магазинах повинна бути шестигранна плитка в стилі печворк, яка буде чудово виглядати з шестигранною плиткою такого ж розміру, але без малюнка. Під час ярмарків дизайну інтер’єру, що оголошували про тенденції дизайну інтер’єру на 2019 рік, також були вигадливо оформлені плитки з малюнком, вирізані у формі арабесок . На відміну від зовнішнього вигляду, поєднання насиченого малюнка та декоративної форми дає напрочуд хороший ефект. Трикутна та дуже популярна алмазна плитка, тобто плитка у формі ромба, також буде оформлена у стилі стандартної іспанської або марокканської плитки цього сезону .

Іспанська та марокканська плитка - нова обробка

Іспанська плитка, також відома як марокканська плитка, протягом багатьох років є однією з найважливіших тенденцій кухні та ванної кімнати. Виробники глазурі, бажаючи уникати повторення класичних візерунків, почали шукати нові, дивовижні обробки. У 2019 році вони пропонують нам печворк-плитку з металевим блиском . Металева іспанська плитка у ванній або марокканська плитка на кухні привернуть погляд блискучою імітуючою металу поверхнею. Серед наймодніших відтінків з’являться: мідь, латунь, іржава сталь, а також старе золото. У випадку з печворковою плиткою ці кольори будуть використовуватися для виділення візерунка або як тла плитки.

У тенденціях, що стосуються настінної та підлогової плитки, ви також можете помітити вплив тенденції або філософії wabi sabi.  Цінуйте ...

У тенденціях, що стосуються настінної та підлогової плитки, ви також можете помітити вплив тенденції або філософії wabi sabi. Оцінюючи пошкоджене, зношене та недосконале, виробники глазурі пропонують нам печворк-плитку з пиляними (іноді значною мірою), нефарбованими, потрісканими візерунками . Особливо цікаві квадратні іспанські та марокканські плитки, які виготовлені з двох частин плитки з різними, невідповідними візерунками. У 2019 році також будуть популярні іспанські або марокканські плитки із хитромудрими візерунками, які виглядають так, ніби їх застосовують вручну - з нерівномірним кольоровим покриттям, кривими лініями, недоліками.

Оновлені візерунки печворкової плитки

Марокканська цементна плитка або іспанська плитка, відома століттями, зазвичай представляла один хитромудрий візерунок на одній маленькій плитці. У 2019 році виробники пропонують відійти від цього традиційного підходу. Їх пропозиція включає печворкові плитки з асиметричними візерунками, які виходять за межі простору . Їхній мінімалістичний характер також підкреслюється щадними кольорами - найчастіше вони двоколірні. Це особливо видно у випадку плитки з геометричним малюнком. Вони найчастіше поєднуються з відповідними за кольором гладкими плитками однакового розміру та кольору фону.

Раніше цементні плитки з малюнком створювали за допомогою спеціальних форм зі складним малюнком. Сьогодні все більше виробників відходять від хитромудрих прикрас, акцентуючи увагу на ефекті змішування кольорів різнокольорового цементу. В результаті вони отримують плитки за зразком іспанських або марокканських, які не мають повторюваного, рівномірного малюнка . Кожен з них різний, і спільне у них - їх розмір та кольори.