Ідея для тераси. Як облаштувати балкон і терасу?

Тераса може бути казковим куточком десь між небом і землею. Ідеально підходить для того, щоб потонути у вашій улюбленій книзі або відпочити після важкого дня за келихом гарного вина. На терасі трапляється магія, адже там, де живуть зелень та запах ароматних трав, починається інший світ, вільний від міської суєти.

Незалежно від того, чи є у вас величезна тераса або невеликий балкон - обидва простори можна облаштувати функціонально та стильно. Звичайно, усамітнення, заховане десь у саду, має більше варіантів облаштування, але є також спосіб для невеликої виїмки на балконі. У наведеній нижче статті ми проводимо контрабанду кількома перевіреними способами, щоб створити власну зелену землю.

Стильна прибудова квартири

Тераса повинна стати продовженням вашої квартири - особливо коли вона не надто велика. Завдяки функціональній терасі ви отримаєте додатковий корисний простір. Просторі тераси можуть зіграти роль їдальні або вітальні. Якщо дозволить погода, ви можете насолоджуватися відпочинком на свіжому повітрі з ранньої весни до пізньої осені. Влаштовуючи зелений куточок, подумайте про зручні меблі, наприклад, поліратан, подушки з водонепроникними покривалами або зовнішній килим. У теплі дні для тераси чудово підійде складний тент, повітряні штори та москітні сітки. Вони не тільки ізолюють простір, але і додадуть в аранжування романтичні нотки.

У міні-версії

Невелика тераса - ні про що турбуватися. Тільки погляньте на паризькі! Незважаючи на те, що багато з них - лише кілька метрів, парижани роблять їх справжніми перлинами. На допомогу їм приходять невеликі складні меблі - ковані або дерев'яні - прикрашені зручними подушками. У якості журнального столика часто використовується підвіконня або дизайнерський табурет. Чудовим рішенням також є встановлення відкидної стільниці на перила балкона. Маленькому зеленому куточку сподобаються плетисті рослини та підвісні горщики. Щоб відокремитися від погляду сусідів, можна використовувати садові решітки або спеціальні огорожі, плетені з просоченого ротанга або лози.

У таємному саду

Тераса не повинна бути спроектована на великій висоті. Іноді це просто посадка прямо за будинком. На таких терасах варто захиститися від гарячих сонячних променів. Вкладіть гроші в романтичну перголу або сучасний тент. Щоб додати вашої тераси чарівності, посадіть її разом з рослинами або створіть чарівні рокарії. Хорошою ідеєю є використання видів рослин, які відлякують комарів. До боротьби з настирливими комахами, неперевершені, включають, серед інших котяча м'ята, альпіністський плектрантус, мирт, катальпа та герань. Вечорами ви хотіли б зігрітися у сяйві танцюючого полум’я? Ставте на сучасний біокамін!

Який стиль вибрати?

Проектуючи балкон, варто врахувати лейтмотив облаштування. Ви мрієте про мінімалістичний простір, повний білих тонів? Ставте на Сканді! Дерев’яна підлога, яскраві подушки та прості меблі чудово гармоніюватимуть із природними квітковими композиціями. Якщо ви хочете підкрасти полуденне сонце на свій балкон, виберіть середземноморський тренд. Тут чудово підійде теракотова підлога, ковані меблі, глиняні горщики та теплий відтінок на стінах. Романтичний провансальський тренд не обійдеться без білих меблів, прикрашених металоконструкціями, тонких порцелянових чохлів для квітів та подушок з лавандовим мотивом.

Балкон в чотири сезони

Пори року змінюються як калейдоскоп, а разом з ними і цвітіння рослин. Тож подбайте про те, щоб ваш зелений куточок був прекрасним цілий рік. Навесні тюльпани, нарциси та нарциси із задоволенням прикрасять його. Також у вас може виникнути спокуса посадити диво-чагарник, айву або мініатюрні азалії. Влітку петунії, сурфіни, айстри, бегонії та ароматичні мацейки із задоволенням залишаться на вашому балконі. Осінь, звичайно, належить вересам, хризантемам і чорнобривцям. Кущами, які цвітуть до першої холодної погоди, є сибірський гібіскус або японська тавула. Взимку балкон також може бути зеленим! Просто пригостіть його мініатюрними хвойними деревами та падубом. Цікаво, що сніг не заважає цвісти таким рослинам, як морозник, нарцис чи верес.

У мерехтливому світлі

На терасі ви проведете не тільки весняний полудень, але і теплі літні вечори. Тому варто подбати про його світлову обстановку. На вашому балконі неодмінно сподобаються чарівні свічники та ліхтарі, наповнені ароматними чайними вогниками. Ви також можете прикрасити його паперовими ліхтариками або вкласти гроші в модні ватні кульки. На балконі в стилі ретро чудово підійдуть стилізовані гасові лампи.

"Про зелене можна нескінченно", - мрійливо писав Джуліан Тувім. З цим важко не погодитися. Зелень природи незвичайного кольору - заспокійливий, заспокійливий, гармонійний. Тому варто влаштувати власний зелений оазис, навіть коли він має трохи більше метра.