5 способів очищення духовки

Запечений жир і осад у духовці - справжня мука для кожної господині. Тільки думка про те, щоб спробувати очистити його внутрішню частину, може зіпсувати вам день. Для того, щоб впоратися з брудом і забезпечити, щоб процес очищення стінок печі та її скла не надто втомлював нас, вам потрібен хороший метод і перевірений спосіб, щоб ефективно позбутися від осаду. Подивіться, як почистити духовку, щоб вона виглядала як нова, навіть після накопичення довгих шарів спаленого жиру. У вас є 5 варіантів на вибір.

Надійна піна

Сучасні засоби для чищення дадуть найшвидший ефект із брудною духовкою. Активні пінні агенти підходять для цього типу стійких жирних залишків. Ми знайдемо спеціальні рідини для чищення печей, садових грилів та плит. Вони призначені для розчинення запеченого жиру та будь-яких відкладень, так що їх можна легко видалити без очищення. Для цього обприскайте брудну поверхню препаратом і залиште піну на довший час. Після закінчення часу, зазначеного виробником на упаковці - принаймні 5 хвилин - ми можемо приступати до прання. Ми можемо легко витерти весь бруд вологою ганчіркою. Нарешті, обов’язково мити внутрішню частину духовки чистою водою.

кухня з балконним вікном

Здорова сода

Харчова сода допоможе вам прибрати більшість місць, які важко чистити у вашому домі. Це основа всіх екологічних препаратів та основа господарських чистячих сумішей. Якщо ви прихильник прибирання, яке не чинить негативного впливу на природу та здоров’я, завжди варто мати вдома харчову соду. Також допоможе брудна піч. Досить обприскати його водою з розчиненою в ній содою (3-4 столові ложки на 1 літр води) . Для цього стане в нагоді пляшка з дифузором. Залиште розчин на стінках печей на годину. Потім вологою ганчіркою змийте забруднення.

Ацетатна суміш

Брудну піч можна почистити за допомогою препарату зі спиртового оцту. Для цього ми поєднуємо його з водою у співвідношенні 1: 1. Наносимо суміш на стіни губкою або обприскуємо пляшкою дифузора. Ми залишаємо це на півгодини (або більше) і миємо інтер’єр теплою водою.

Домашня паста

Місцево запечений мул у духовці буде видалено саморобною чистячою пастою. З’єднуйте харчову соду і кухонну сіль в рівних пропорціях. Потім додайте трохи гарячої води та миючого засобу. Інгредієнти змішують до утворення каші. За допомогою старої зубної щітки нанесіть суміш на бруд і залиште на 5 хвилин. Після закінчення цього часу змийте вологою ганчіркою. Жир і бруд легко відійдуть!

піч і мікрохвильовка в пості

Шлях для пацієнта

Дводенне прибирання - метод, перевірений багатьма господинями. Увечері духовку слід замочити. Для цього змішайте півсклянки оцту, половину склянки рідини для миття посуду і покладіть в нього пакетик харчової соди. Суміш піниться при змішуванні. Коли піна зменшиться, розігрійте піч до 50 ° C і нанесіть губку на її стінки. Закрийте дверцята і вимкніть духовку, а потім залиште її на ніч із сумішшю всередині. Вранці миємо інтер’єр водою. Розігрійте духовку до 250 ° C, відкрийте вікна для кращої вентиляції та обпалюйте порожнину печі протягом години, поки залишки не попеляться. Після охолодження витріть насухо. Піч буде як нова!

Зміст статті з’явився на веб-сайті люб’язно dom.wp.pl. Автор тексту: Анна Гарасимович.