Кольори першої квартири? Як їх вибрати? Дизайнери Śnieżka дають пропозиції

Купівлю вашої першої квартири можна порівняти із закордонною екзотичною подорожжю. Раптом все новеньке, красиве, захоплююче. Більше того, ви капітан на цьому кораблі! Ви самостійно вирішуєте питання обробних матеріалів, дизайну меблів і, звичайно, вибору кольорів. Попливаючи серед моря різноманітних відтінків, варто пам’ятати, що вони мають величезну силу - вони можуть візуально збільшити кімнату, розслабитися, додати енергії і навіть збудити апетит!

Тому, перш ніж вирушати у широкі кольорові води, вивчіть кілька порад, яких слід дотримуватися при виборі кольорів для вашої першої квартири. Як створити в інтер’єрі враження просторості? Який найкращий спосіб вибрати базовий колір? Що визначає відчуття гармонії в кімнаті? На ці та багато інших запитань ми спробуємо відповісти разом із експертами Снєжки.

Чому варто вибирати світлі, повсякденні відтінки?

Якщо ваша перша квартира невелика, можливо, варто спробувати оптично збільшити її простір. Для цього йдіть на позачасові, чисто білі або теплі, відбілені відтінки, такі як слонова кістка, екрю або ваніль. Якщо в інтер’єрі сонячно, можна вдало спробувати холодний відтінок білого і сірого, але якщо в нього потрапляє мало світла, краще використовувати теплі тони. Пам’ятайте, що холодні кольори виглядають сумно і неефективно в затіненій кімнаті. Яскраві нейтральні кольори мають ще одну важливу перевагу - вони абсолютно повсякденні. Тому, якщо ви не зовсім впевнені, в якому напрямку буде йти стиль вашої композиції або які аксесуари будуть жити в кімнатах, зупиніть свій вибір на витончених, універсальних кольорах.Побалувавши дизайн, ви зможете доповнити його як чорними, сильними акцентами, так і веселкою кольорів.

В яких інтер’єрах будуть вітатися теплі, привітні кольори?

Багато людей люблять теплі, затишні інтер’єри, ніби зачеплені променями південного сонця. Однак не дивно, адже такі кольори дуже доброзичливі, часто енергійні та піднімають настрій. До першої квартири? Як він знайшов! Єдина порада, яку ми можемо порадити, - це ретельне дозування більш інтенсивних відтінків, таких як оранжевий або охристий. Варто збалансувати сонячні тони з теплим різновидом білого, бежевого або слонової кістки. Ви також можете поєднувати їх з відтінком капучино або дуже ніжним, відбіленим коричневим. Таке розташування буде глибокою даниною кольорам землі, а отже, і природному світу. Щоб додати інтер’єру приємної свіжості, ви можете показати каскади живих квітів у горщиках, тоді як, якщо ви хочете представити елегантну, благородну особливість, ви можете спробувати аксесуари, що сяють золотим сяйвом. Також пам’ятайтещо інтенсивні кольори не підходять для дуже маленьких інтер’єрів, принаймні не для всіх стін. Якщо ви хочете характерне розташування, яке буде не надто кричущим, варто пофарбувати лише одну стіну в теплий виразний колір.

Чому варто вибирати кольори відповідно до стилю інтер’єру?

Влаштовуючи свою першу квартиру, не всі вважають, що кольори стін повинні відповідати конкретному стилю облаштування. Вибір кольорів надзвичайно важливий у цьому контексті - це допомагає навести приємний порядок в інтер’єрі та робить концепцію цілісною та гармонійною. І так, кімната в скандинавському дусі буде чудово почуватися одягненою в білий або сірий колір з елементами чорного та натурального дерева. У свою чергу, романтичний, прованський інтер’єр сподобається лаванді, вересу або побіленому блакитному. В елегантному нью-йоркському просторі головну роль може відігравати піднесений графіт, сильний фіолетовий або тонкий монетний двір, тоді як колоніальна композиція оцінить зелений пляшку, шоколадно-коричневий і глибокий рубін. Є багато подібних прикладів, тому пам’ятайте - перед тим, як взяти кисть, добре подумайте над нею,в якому стилі домовленості буде дотримуватися ваша квартира.

червона сніжна фарба

Чому колір стін варто вибирати для функції конкретної кімнати?

Кольори в інтер’єрі повинні значною мірою відображати особистість і темперамент домочадців. Пам’ятайте, що кольори, якими ми оточуємо себе, суттєво впливають на наш настрій та самопочуття. Якщо ви віддаєте перевагу веселі, барвисті простори, не бійтеся сміливих експериментів! Єдиним винятком є ​​вищезазначені інтимні кімнати, де кричущі кольори слід ретельно підбирати та збалансувати нейтральними кольорами. Крім того, обов’язково зверніть увагу на функцію конкретного інтер’єру. На думку фахівців Снєжки, краще залишити живі, енергійні тони для таких приміщень, як вітальня чи кухня, а також для спальні чи ванної кімнати, щоб пригостити їх збалансованими, розслаблюючими відтінками. Завдяки цій процедурі ви отримаєте цікавий поділ на денну та нічну зони і одночасно зробитещо гармонійні нотки заселять ваші нові чотири стіни.

зелена фарба в інтер'єрі

Коли варто стежити за модою?

Деякі люди задаються питанням, чи варто фарбувати стіни відповідно до сучасних тенденцій, і це, очевидно, виправдані сумніви. Модні тенденції змінюються як калейдоскоп, і дизайнери постійно просувають нові рішення - в тому числі і кольорові. На думку дизайнерів Śnieżka, варто черпати натхнення з останніх тенденцій, але вибирати лише те, що відповідає нашому смаку. Не секрет, що зміни кольорових тенденцій сприяють креативним інтер’єрним метаморфозам, завдяки яким житловий простір має шанс завжди бути свіжим та ефективним. Тож якщо ви хочете пофарбувати свою квартиру в модному кольорі, який вам подобається, зробіть це! Ми радимо всім, хто любить бути на висоті - у найближчих сезонах соковита весняна зелена все одно буде панувати. Зелень,оскільки це професійне ім’я фаворита легендарного інституту Pantone, воно сподобається всім неспокійним душам, які люблять дивовижну, свіжу і водночас сміливу палітру кольорів.

Коко Шанель одного разу сказала, що "найкращий колір у світі - це той, де ти чудово виглядаєш". Подібно до інтер’єрів. Якщо певний колір вкрав ваше серце, просто виберіть його! Кольорові дизайнери Śnieżka постійно стежать за тим, щоб асортимент продукції був багатим та свіжим. Інтригуючі напівтони, матові або глянцеві покриття ... Це світ кольорів, який відкриває абсолютно нові можливості оформлення та дозволяє проектувати інтер’єр прямо з вашої мрії.