Які квіти вибрати для саду? Огляд найкрасивіших видів

Які квіти вибрати для саду ? Цим питанням задається кожен, хто має хоча б одну домашню знижку. Екзотичні та казково барвисті види заманливі, але ми ризикуємо тезою, що найкрасивіші квіти для саду - це ті, які відомі роками. Ми запрошуємо вас до огляду найпопулярніших видів квітучих рослин - серед них ви навчитесь які багаторічні квіти вибрати для саду і які квіти підходять для тіні.

Багаторічні квіти для саду

Ірис сибірський ( Iris sibirica )

Квітки ультрамаринового кольору, вкриті білим прожилком, встановлені на довгому стеблі, що виступає з грудочки пишного зеленого листя. Вони будуть виглядати наймальовничіше на краях ставків, але вони також зарекомендують себе як квіти в садах із скелями та підстилками.

Волотистий флокс ( флокс )

Найпопулярнішими є сорти рожевого кольору, але можна зустріти і білі, сині, фіолетові і навіть двоколірні флокси. Якщо ви мрієте про клумбу в англійському стилі, ці багаторічні садові квіти ідеально підходять для середньої рослини. Поєднуючи живці різних відтінків, можна створити ефектні кольорові переходи.

Лаванда ( Lavandula )

Він асоціюється з Провансом і спекотним літом, а його інтенсивний аромат відлякує комарів і освіжає. Якщо вам потрібні справді великі багаторічні квіти для вашого саду, не викопуючи їх , вирушайте до Grapenhall у вигляді пишного чагарнику. Омріяні поєднання - це лаванда та троянди - переконайтесь самі, наскільки мальовничий вигляд.

Квіти, що цвітуть цілий рік в саду

Ехінацея ( Рудбекія )

Це асоціюється з чарівними заміськими садами. Цвіте дійсно довго, з червня до кінця вересня. У той же час він досить великий, тому він буде добре працювати на верхньому поверсі рослин на англійській грядці або як прикриття для менш репрезентативних частин саду. Цвіте різними відтінками оранжевого та жовтого.

Котяча м'ята ( Nepeta )

Донедавна, відомий в основному як "котячий препарат", він набуває все більшого визнання як декоративна рослина. Цвіте з кінця весни до пізньої осені. Він фіолетовий і не високий. Він чудово виглядає в композиціях з лавандою і шавлією - з них можна створити декоративні грудочки м’яко мінливих кольорів.

Вічно квітуча бегонія ( Begonia × semperflorens )

Хоча в наших кліматичних умовах квітки, які цвітуть цілий рік в саду, знайти дуже важко, бегонія близька до ідеалу. Його червоні, рожеві або білі суцвіття з’являються з ранньої весни до пізньої осені. Як тільки інші рослини зацвітуть, вони будуть висвітлювати посивілий сад.

Квіти для саду в тіні

Хоста ( Hosta )

Якщо питання про те, що садити в тіні, не дає вам спати вночі, ми маємо хороші новини. Функі - це рослини, які просто створені для затінених і вологих місць. Їх цінують як за листя, покрите ефектною мозаїкою кольорів, так і за дзвіночкові квіти. Функі дуже витривалі і вимагають невеликого догляду - вони також повністю морозостійкі.

Meconopsis betonicifolia ( Meconopsis betonicifolia )

Він нагадує великий блакитний мак, а його золотистий центр чудово контрастує з блакитним ворсистим пелюстками. У природі меконопси ростуть у гірських районах і потребують досить низьких температур - саме тому вони є ідеальними квітами для саду в тіні . Для справді приголомшливого ефекту посадіть групу Меконопсія - сині грудочки ніжних квітів підійдуть до випадкових натуралістичних садів.

Чернець ( Aconitum napellus )

Шукаєте привабливу рослину? Піднесений аконіт з гроновими, фіолетово-блакитними, рожевими або білими дзвіночками - це квітка, яку неможливо байдуже пройти повз. Його тонкі стебла добре впишуться в романтичні заміські композиції. Однак будьте дуже обережні, бо чернецтво дуже отруйне.

Невисокі квіти для саду

Чорнобривці ( Tagetes )

Залежно від сорту він стає інтенсивно жовтим, оранжевим або червонувато-коричневим. Він ідеально підходить для країв клумб і доріжок, ідеально гармонує з багатьма іншими видами рослин і приносить сонячну радість в садові композиції.

Smagliczka ( Alyssum )

Крихітні квіти смаглічки можуть створити справжні рослинні килими, які солодко пахнуть медом. Гірська лілія цвіте жовтим кольором, а приморська лілія дає білі, рожеві, фіолетові або бордові квіти. Їх часто використовують як рослини для рокаріїв або квітів для англійського саду, де вони утворюють найнижчий рівень рослин.

Панси ( Віола × Wittrockiana )

Братки - невисокі квіти для саду , відомі і улюблені роками. Їх фіолетові пелюстки виглядають мальовничо в поєднанні з помаранчевими чорнобривцями і червоною геранею. Ви можете використовувати братки для посадки країв клумб і алей.

Цікаві квіти для саду

Тритома винограду ( Kniphofia uvaria )

Помаранчеві квіти тритома, зібрані в рясні колоски, нагадують вогненні смолоскипи. Його відмітна краса вимагає приглушеної обстановки, тому найкраще виглядає в компанії зелених та сірих декоративних трав. Якщо ви хочете отримати екзотичний ефект, ви також можете поєднувати тритоми з іншими барвистими рослинами, такими як мальва, ехінацея, айстри або дельфініум.

Сферичний ехінопс ( Echinops sphaerocephalus )

На перший погляд, він нагадує блакитний кульбаба, хоча творці латинської назви більше пов’язані з їжаком. Його кулясті суцвіття складаються з десятків вузьких квіток з довгими блакитними тичинками. Хоча привезені здалеку, ці цікаві для саду квіти добре прижилися в нашому кліматі та демонструють велику морозостійкість.

Нарізана кубиками шахова дошка ( Fritillaria meleagris )

Його фіолетові дзвони покриті незвичним для природи візерунком з білуватою шашкою. Є також однорідні білі сорти, хоча вони трохи декоративні. У природі шахівниця знаходиться під захистом - також пам’ятайте, що це отруйна рослина. Це добре виглядає в саду, коли висаджується в низькій траві.

Модні тенденції не уникають рослинних композицій, і садівники намагаються виводити нові сорти. Однак варто зробити ставку на класику - сад і квіти тоді будуть не тільки красивими, але і простими в догляді.