Ми вибираємо найкраще місце для собачого ліжка

Милий квадроцикл прийшов жити під вашим дахом! Щастю та захопленню немає кінця, і ви робите все, щоб новий член домогосподарства почувався якомога комфортніше та безпечніше. Пам’ятайте, що одним із основних кроків для того, щоб ваш щеня швидко набрався впевненості та прийняв свій новий будинок, є надання йому «собачої» території.

Чи знали ви, що собаки сплять від 14 до 16 годин на день? Це майже вдвічі більше, ніж ми спимо! Зручне ліжко і спокійна обстановка дозволяють тварині безпечно спати і відпочивати. Тому дуже важливо привчити собаку до власного лігва з перших же моментів у новому домі.

Чи хороша ідея собака на дивані?  - Багато власників дрібних домашніх тварин відмовляються від лігва своєї собаки, дозволяючи ...

Чи хороша ідея собака на дивані?

Багато маленьких власників домашніх тварин відмовляються від лігва своєї собаки, дозволяючи своїм цуценятам лежати на диванах і кріслах. Ну, недарма для крихітних собачок звикли говорити «бутерброди». Звичайно, якщо всі члени домогосподарства погоджуються, подібне рішення цілком нормально. Єдиним наслідком може бути те, що з моменту появи собаки оббивку меблів буде набагато складніше утримувати в чистоті. На щастя, розумні дизайнери знайшли спосіб зробити це - спеціальні чохли для меблів з м’якими роликами, на яких вихованець може зручно відпочити ротом. Завдяки цьому собака матиме чітко окреслені межі, а меблева тканина не постраждає.

Де розмістити ліжко у вітальні?

Пам’ятайте, що собаки - дуже соціальні тварини, які люблять бути в центрі уваги. Тому вітальня - чудове місце для собачого ліжка. Дитяче ліжечко для птаха найкраще розміщувати в тихому та затишному місці, подалі від шляхів сполучення. Власний куточок для відпочинку подарує вихованцеві відчуття захищеності, зробить його спокійнішим. А якщо ваш малюк бажає ніжних приємних іграшок? Він напевно стрибне на колінах сам по собі!

Меблі-лігво? Чому ні!

Оригінальне і дуже практичне рішення - придбати або самостійно спроектувати предмет меблів, обладнаний ліжком для собак. Це може бути пуф, підставка для ніг, шафа або допоміжний стіл. Завдяки такій обстановці, ліжко для собаки буде виглядати дуже стильно, і ви зможете насолоджуватися надзвичайними деталями. На жаль, це рішення буде працювати лише для маленьких і середніх собак.

Чи повинна собака спати в затишку спальні?  - Багато людей вирішують впустити свого вихованця до спальні.  C ...

Чи повинна собака спати в затишку спальні?

Багато людей вирішують впустити свого вихованця до спальні. Цікаво, що, як показують дослідження, в цьому немає нічого поганого! Навпаки - це рішення, яке позитивно впливає як на емоційний стан вихованця, так і на здоровий сон господарів. Собака, яка спить біля своїх господарів, почувається дуже безпечно і комфортно, і, отже, не будить їх тривалим писком чи подряпинами біля дверей спальні.

Собака в залі - які плюси і мінуси?

Якщо ви щасливий власник вілли, односімейного будинку чи терасового будинку, ви можете подумати про створення ніші для собак трохи нижче сходів. Завдяки цьому ви використаєте вільний простір під сходами, і ваш вихованець отримає надійне, інтимне притулок. Тільки пам’ятайте, що це не єдине місце, де відпочиває ваш вихованець. Як ми вже згадували в попередніх абзацах, собаки - надзвичайно соціальні істоти, які понад усе цінують присутність людини. Якщо ви влаштовуєте собаку одиноко в залі вдень, чому б потім не спати з вами в спальні?

Уже Вінстон Черчілль говорив, що собака - найкращий друг людини. Даремно шукати цю брехню. Собаки - віддані, люблячі та вірні істоти. Тож якщо ви влаштовуєте куточок для свого вихованця, подбайте, щоб він отримав найкраще!