Яку перголу для тераси вибрати - тканину або ламель?

Якщо ви вирішили покрити свою терасу сучасною перголою, вам, мабуть, доведеться вибрати тип матеріалу, з якого повинна бути зроблена покрівля. На ринку є перголи з алюмінієвим дахом , що складається з обертових панелей, т. Зв ламелі та з дахом із спеціалізованої тканини, стійкої до погодних умов. Давайте простежимо за особливостями кожного з цих навісів.

Спосіб відкриття даху

Як ламелі, так і тканинні перголи можна автоматично відкрити за допомогою пульта дистанційного керування. Різниця у відкритті полягає в тому, що тканинну покрівлю можна повністю згорнути, а небо оголити над головою, як на терасі Light, а алюмінієві ламелі обертаються на 135 °, як на терасі Technic, і встановлюючи їх під правильним кутом, ви вирішуєте, скільки сонячного світла буде досягати на вашій терасі (останні моделі ламельних дахів також мають можливість зсуву панелей).

Стійкість до погоди

Обидва типи конструкцій стабільні та стійкі до погодних умов. Як ламельні дахи (Terrace Technic), так і тканинні дахи (Terrace Elegancy, Flat, Cubic, Loft) стійкі до вітру до 120 км / год , у закритому положенні вони захищають від дощу - вони мають систему водовідведення, інтегровану з конструкцією , але з точки зору опору під час снігопаду виграє ламельна покрівля , яка здатна вмістити 120 кг снігу на квадратний метр . Снігостійкість у поєднанні з бічними будівлями (ролети або скляні панелі) та обладнанням радіаторами тепла робить ламельне покриття майже цілорічним .

Додаткові аксесуари

Обидва типи дахів мають можливість будувати стіни та додаткове обладнання, хоча все залежить від обраної моделі. Ламельний дах Technic може бути оснащений усіма можливими аксесуарами: затінними жалюзі , скляними розсувними панелями , освітленням , аудіосистемою та датчиками погоди . Більшість тканинних навісів також мають такий варіант, за винятком світлого балдахіна , який характеризується мінімалізмом і відсутністю побічного розвитку. Якщо ви не хочете ламельний дах, ви напевно знайдете тканинний дах, який буде відповідати йому за функціональністю.

Дизайн

Повністю алюмінієві покрівлі, тобто з пластинчастим дахом, часто вибирають люди, які шукають сучасний стиль та модний дизайн. Покрівля з тканини, така як тераса Elegancy, є більш класичною і вписується в архітектурні форми, які вже довгий час присутні в околицях. Маючи на увазі, що не всі хочуть або можуть собі дозволити ламелеві покрівлі , але в той же час шукають модне рішення для тераси, Tarasola® випустила дуже сучасну тканинну покрівлю. Tarasola Flat і Cubic - це красиві геометричні форми, легкі та візуально не вражаючі . Світло Тарасолає синонімом мінімалізму - конструкція, ущільнена усіма непотрібними балками, з унікальним з'єднанням профілів - легка, футуристична форма, присвячена малим та середнім терасам. У вас є котедж у скандинавському стилі? Подивіться терасу на горищі, присвячену таким типам будівель.

Ціна

Останнє, але не менш важливе. Останнє, але не в останню чергу, а іноді навіть найголовніше - це ціна. Не можна заперечувати, що покрівля з ламелі вимагає відповідно багатшого гаманця, оскільки використовувані технологічні рішення та високоякісні матеріали спричиняють ціну. У будь-якому випадку, завжди варто розглянути плюси і мінуси та вибрати рішення, яке найкраще відповідає вашим очікуванням.

Пергола - чудовий спосіб поліпшити функціональність будь-якої тераси. Яку модель вибрати - з дахом з алюмінію чи спеціалізованої тканини - залежить від індивідуальних потреб та вимог домочадців. Вибираючи дах, варто звернути увагу на спосіб відкриття даху , стійкість до погодних умов , а також наявне додаткове обладнання та дизайн, адаптований до фасаду та безпосереднього оточення будинку. Завдяки цьому ми отримаємо практичний та естетичний елемент обладнання для тераси, який дозволить нам насолоджуватися комфортним відпочинком на вулиці, незалежно від погоди.