Який капюшон для якого стилю? Огляд натхнення

Кухня - це місце, де ми не лише п’ємо ранкову каву - це, перш за все, простір, де ми проводимо час зі своїми коханими. Це радість наших дітей і місце, де ми разом готуємо та святкуємо щоденні страви. Тому варто подбати про те, щоб кухня виглядала естетично, а перебування на ній стало комфортним та безпечним для нас та наших близьких. Кухня - серце нашого будинку, подбайте про неї - перевірте, як поєднати її функціональність з естетикою та комфортом роботи.

«Здорова душа - це здорове тіло», - сказано в прислів’ї. Домашня вентиляція має величезний вплив на наше здоров’я та безпеку. Це особливо важливо на кухні, де легко отримати вологу, пари, що утворюються під час приготування їжі, або жир, який постійно осідає на меблях, проникає в одяг, текстиль і навіть стіни. Відсутність належного кровообігу може бути величезною проблемою. Однак є ефективне рішення - витяжка, відповідним чином підібрана і підібрана під розміри та параметри кухні.

У статті нижче ми представляємо унікальні пропозиції для кухонних витяжок, пристосованих до найпопулярніших стилів кухні. І все це для того, щоб дизайн поєднувався з функціональністю.

Який капюшон вибрати?

Перш ніж розпочати мандрівку світом витяжок та їх стилів, нам потрібно представити - хоча і мінімально - деяку суттєву інформацію. Вибираючи витяжку, ми повинні знати, що стандартна витяжка може працювати як витяжка або поглинач. У багатьох житлових будинках заборонено підключати витяжку до вентиляційного каналу, оскільки квартири обладнані колективною вентиляцією. Це означає, що повітря, що видаляється з однієї квартири, нагнітається в інші квартири на інших поверхах, що блокує природний потік повітря. У цьому випадку єдиним прийнятним рішенням є встановлення витяжки із замкнутим контуром, тобто поглинача. Витяжка у вигляді витяжки, підключеної до системи вентиляції, може працювати лише в тому випадку, якщо в блоці або будинку передбачений незалежний вентиляційний канал.

Після того, як ви ознайомилися з технічними аспектами вище, ви можете перейти до вибору стилю витяжки. Широкий асортимент витяжок дозволить вибрати правильну витяжку для вашої кухні. Серед найпопулярніших видів витяжок ви знайдете: настінні витяжки (традиційні, косі, круглі, прямокутні, сільські), острівні витяжки, витяжки настільні, телескопічні витяжки, вбудовані витяжки, стельові витяжки, кутові витяжки та інші.

Які останні тренди? Серед карнизів є незвичайні форми, які часто нагадують роботи художників. Правильно підібрані, вони підкреслюють стиль кожної кухні.

Кухня в скандинавському стилі

Кухня в скандинавському стилі базується на простоті та провідному білому кольорі. Ілюмінований інтер’єр, прості форми та кольори - скандинавський стиль є абсолютним “must have” сезону. Це також капюшони, пристосовані до даного стилю - спокійні за дизайном і стосуються тенденції, сповненої естетики та гармонії. Неможливо знайти в них сучасний авангард чи шалений еклектизм. Тут добре працюватимуть як білі, так і чорні витяжки, а також непомітно вбудовані витяжки в шафи або стільниці. Пам’ятайте, що скандинавський стиль обожнює дерево і всі натуральні тканини.

Кухня в сучасному стилі

Нестандартні рішення лідирують серед сучасного дизайну. «Сучасні кухні все частіше є просторами, відкритими для вітальні або їдальні. В результаті витяжки отримали додаткове завдання - крім очищення повітря на самій кухні, вони повинні забезпечувати свіжість та належну вентиляцію також у сусідніх приміщеннях » - наголошують спеціалісти магазину OkapyKuchenne.pl. Справді, з цим важко не погодитися. Витяжки часто приймають футуристичні форми, але сучасний стиль також любить прості форми. Острівна витяжка, коса настінна витяжка з загартованого скла або вбудована витяжка - ідеальний союзник для сучасних кухонь.

Кухня в стилі гламур

Багато прикрашений і сяючий стиль гламуру прижився у світовому дизайні назавжди. І не дивно, адже всі ми любимо оточувати себе красивими та розкішними. Однак це не означає, що кухня у стилі гламур повинна бути просто приємним простором. Будучи однією з найбільш експлуатованих кімнат будинку, вона повинна бути в першу чергу функціональною. Острівні та настінні витяжки із загартованого скла ідеально підходять для стилю гламур - саме тут високий блиск є ідеальним доповненням до цілого.

Кухня в класичному стилі

Кухня в класичному стилі - це позачасове рішення - вона завжди працює і ніколи не виходить з моди. Класика є універсальною, де часто представлені кам'яні обробки, скляні шафи або різьблені дерев'яні фасади. Капюшон повинен бути настільки ж елегантним, наскільки функціональним. В ідеалі кольори повинні відповідати цілому - це буде відповідати кольорам меблів або природного каменю на стільниці.

Кухня в індустріальному стилі

Сирі, бетонні стіни та сірі - ось як ми можемо коротко описати індустріальний стиль. Архітектурний бетон сяє тріумфами, а індустріальний стиль сміливо увійшов в реальність облаштування. Кухня в індустріальному стилі на перший погляд сира і вражає своїм мінімалізмом. Часто прості, але сповнені світла інтер’єри пожвавляються яскравими кольоровими акцентами у вигляді барвистих фасадів меблів та капюшона, який відповідає їм. Не дивлячись на те, що подібні стилізації контрабандно передають трохи еклектики, вони все частіше з’являються як альтернатива сучасним інтер’єрам.

Кухня в мінімалістському стилі

Мінімалістичний стиль відрізняється невеликою кількістю обладнання з чистою, простою формою. Меблі функціональні і практично не прикрашені. Простота форми меблів чітко підкреслюється ідеальною обробкою з особливою увагою до деталей. У кухні в мінімалістському стилі переважають приглушені кольори, дерево, матове скло, алюміній та нержавіюча сталь. Для цього ідеально підходять витяжки з простим дизайном, як вбудовані, так і витяжки на стільниці, острівні та настінні витяжки з прямою лінією.