Маленький балкон - 5 способів пристрою

Маленький балкон - чудове розслаблення! Невеликий простір не обов'язково означає, що ми не можемо влаштувати там свій маленький оазис релаксації. Досить кількох елементів, щоб створити місце, де ми можемо сісти за книгу, випити кави вранці та вина ввечері. Перш ніж весна розпалиться, ось кілька порад щодо облаштування невеликого балкона.

Кажуть, що "маленьке - це красиво", то чому б не перетворити наш маленький аеростат у прекрасний простір? Ми можемо зробити це кількома способами, і нам не потрібні дизайнерські меблі або величезний простір. Візьмемо аркуш паперу і сплануємо, як повинен виглядати наш балкон. Враховуйте не тільки його розміри, а й оточення, тип будівель, балюстради та підлоги. Незважаючи на невеликий простір, у нас є багато способів домовитись!

Як облаштувати місце відпочинку на балконі?

Якщо балкон буде використовуватися як місце денного відпочинку, перш за все, ми повинні переконатися, що на ньому є зручне місце. Це може бути пуф з еко-піддонів, крісло або лава. Давайте зробимо це зручним і м’яким. Вам знадобляться подушки, ковдра та ковдра. Під рукою також повинен бути невеликий столик для чашки та ліхтар зі свічкою - наприклад, дерев’яна коробка, поставлена ​​догори дном.

Кафе на балконі - чому б і ні?

Наш балкон також може бути місцем зустрічей. Кава з сусідом, вино з хлопцем, обід з другом? Балкон - ідеальний простір для таких повсякденних подій. Для цього нам знадобляться стіл і стільці. Це може бути набір з дерева або металу, для маленького балкона варто вибрати складний варіант, щоб швидко взяти меблі додому на випадок дощу. Також подбаємо про аксесуари - ліхтарики або ватяні кульки, квіти в горщиках і на столі, оригінальний плакат на стіні.

Як збільшити вітальню?

Повітряна куля є ідеальним продовженням вітальні, особливо якщо вона закрита, і ми можемо влаштувати її як кімнату всередині квартири. Крихітний диван, наприклад, з лози та журнального столика, полиця для квітів чи книг, килим на підлозі, ваза, повна тюльпанів, і навіть паперові ліхтарики або помпони, прикріплені до «стелі» - все це змусить нас почуватись на балконі як у додатковій, таємна кімната.

Як облаштувати сад на балконі?

Любителі зелені та квітів можуть влаштувати невеликий сад на балконі. Ви можете використовувати перила, підлогу, але також стіну і підвіконня. Якщо розмір дозволяє, також варто розглянути металеву або дерев’яну книжкову шафу, на якій ми можемо розмістити горщики з квітами або травами. У такому саду ми також можемо успішно вести власну приватну міні-теплицю та вирощувати овочі - цибулю, салат або редис.

Шлях на малобюджетний балкон

Балкон також можна оформити без особливого бюджету. Досить покласти на підлогу матрац (пам’ятайте додатково захистити підкладку від вологи), велику кількість подушок та ковдр, повісити на балюстраді вогники ялинки, а на підвіконні зробити ліхтарі з банок та чайних свічок. У такому місці можна читати вдень або підраховувати зірки вночі.

В облаштуванні маленького балкона ми обмежені лише своєю уявою, всупереч зовнішньому вигляду, навіть невеликий простір можна використати для облаштування додаткової «кімнати», в якій кожен проведений час буде унікальним.