Регульований стіл для дитини? Ми влаштовуємо навчальне місце для дитини

Влаштовуючи дитячу кімнату, варто спланувати три зони: навчання, ігри та відпочинок. Перший - дитячий стіл з ергономічним стільцем. Який стіл варто вибрати, щоб забезпечити дитині комфорт та подбати про його здоров’я? Перегляньте наш путівник.

Що за стіл для дитини?

Стіл дитини повинен, перш за все, забезпечувати зручність навчання та розваг. Також варто звернути увагу на те, що він безпечний, а тому виготовлений з екологічних та протиалергічних матеріалів. Дерево - завжди хороший вибір, бажано захищений лаком без додавання потенційно алергічних речовин. Дитячий стіл також повинен бути стилістично підібраний до інших меблів у кімнаті. Універсальні кольори ідеальні. Оскільки дитина часто змінює інтереси та смаки, досить просто замінити аксесуари або прикраси в кімнаті.

Ергономічні столи для дітей - вивчіть основні правила

Стіл, який росте разом з дитиною, тобто регульований стіл , є оптимальним вибором на довгі роки. Йдеться насамперед про регулювання висоти стільниці, можливо також кута нахилу. І дитина, і підліток, і дорослий повинні з ним зручно сидіти. Що це означає? Зігнуті руки в лікті та колінах повинні утворювати прямий кут. Тому, вибираючи письмовий стіл для дитини, варто взяти свого малюка за покупками, на всякий випадок, щоб він міг «приміряти» не тільки письмовий стіл, але і крісло, яке йому підходить.

Зростання 6-річної дитини становить приблизно 120 см. Найкраща висота стільниці становить приблизно 55 см. Однак вона змінюється з роками, саме тому так важливо мати можливість регулювати висоту. А розміри стільниці? Емпіричне правило: усі краї повинні знаходитися в межах досяжності плечей. У випадку з дитиною це невеликий письмовий стіл, порівняно з предметом меблів для дорослих, в якому стандартні розміри стільниці становлять 80x180 см. Для малюка достатньо стільниці приблизно 50 см в глибину і 60 х 70 см в ширину.

Для дитини варто придбати письмовий стіл з можливим регулюванням кута нахилу стільниці . Наприклад, 30 градусів забезпечує відмінні умови для письма та малювання.

Різні типи дитячих парт

Пропозиції магазинів включають столи під різними назвами. Часто ми зустрінемо шкільну парту , яка є взірцем корисним насамперед під час навчання. Як стандарт, він пропонується в натуральному кольорі дерева або пофарбований у білий колір. Він може мати регульований верх, але в ньому також є місце для зберігання книг, зошитів або будь-якого шкільного приладдя. Звичайно, шухляди є стандартними, але додаткові зручності забезпечують столи з подовжувачем . Він може приймати різні форми - від кількох висувних ящиків та сховок до міні-стійки. Розширення письмового столу гарантує порядок у навчальній зоні, що допомагає дитині виробити хороші звички.

Класичний шкільний стіл - це також комп’ютерний стіл , тобто з висувною полицею для клавіатури, шафою для корпусу обладнання та, можливо, невеликою приставкою, на якій можна розмістити монітор. Однак сьогодні все частіше настільні комп'ютери замінюються ноутбуками, тому на сучасному комп’ютерному столі не потрібно мати цих аксесуарів.

Цікавим видом меблів для дітей та підлітків є стіл гравця . Як випливає з назви, це найкраще підходить для любителів комп’ютерних ігор. У такому письмовому столі замість стандартної стільниці є полички, на яких можна розмістити кілька моніторів. Важлива також нижня полиця клавіатури. Вибираючи молодіжний стіл, варто розглянути таку модель. Не обов’язково використовувати його для розгортання сучасного обладнання - це просто дуже зручно у повсякденному використанні. На численних полицях ви можете сортувати аксесуари для навчання та розваг.

Кутовий стіл для маленької кімнати

Часто дитяча кімната настільки мала, що організація зон для навчання, ігор та відпочинку стає великим випробуванням. Тоді варто задуматися над цим, адже необхідно використовувати кути, які важко влаштувати. Саме сюди може піти зручний кутовий стіл. Це відмінна альтернатива невеликому письмовому столу. Перевагою такого предмета меблів є велика стільниця. Зазвичай на кутовому столі також є практичні висувні ящики та шафи. З іншого боку, кутовий комп’ютерний стіл збагачений висувною полицею для клавіатури, а часто також і невеликим розширенням.

Як розташувати письмовий стіл по відношенню до вікна?  - Стіл повинен знаходитись у місці з якомога більшою кількістю денного світла ...

Як розташувати письмовий стіл по відношенню до вікна?

Стіл повинен стояти в такому місці, яке отримує якомога більше денного світла. Але в той же час предмет меблів не повинен знаходитися навпроти вікна (очі швидше втомляться). Також не рекомендується встановлювати його так, щоб сонячні промені потрапляли на монітор комп’ютера. Однак, якщо в кімнаті дитини немає іншого варіанту і нам потрібно розмістити письмовий стіл обличчям до вікна, варто подбати про практичні віконні накладки, за допомогою яких ми будемо регулювати подачу світла. Найкраще підійдуть жалюзі, наприклад вдень і вночі.

Ми вибираємо стільці для дитячого столу

Стіл для дитини - це одне - не менш важливим є зручний стілець. Дитина швидко росте, тому переконайтеся, що ваш хребет правильно підтримується під час роботи та навчання. Стандартне крісло на столі має спеціально профільовану спинку , завдяки чому спинка ідеально прилягає до неї, а хребет займає правильне положення. Особливо важлива опуклість в крижово-поперековому відділі.

Стілець письмового столу також повинен мати повну систему регулювання . Йдеться про зручну зміну висоти сидіння, а також нахилу спинки. Варто вибрати модель з підголівником і регульованими підлокітниками (як з точки зору їх висоти, так і ширини відстані). Стілець на колесах, тобто з хрестом в основі, буде ідеальним. Колеса слід підбирати відповідно до підлоги в кімнаті дитини, тобто м’якого для дерев’яної підлоги та більш твердого для килима чи килима.