Ми купуємо мийку - на що слід звернути увагу?

Вибір умивальника настільки ж важливий, як і вибір фурнітури. А може, і важливіше! Стоячи перед умивальником, регулюючи лінію на столітті або чистячи зуби, ми щоранку складаємо в голову свій щоденний графік. Що враховувати, купуючи мийку? Найважливішими є три критерії: естетичність, розмір (розмір) та довговічність.

Нервова атмосфера, кидаючись одне на одного, натовпи - ранковий безлад біля дверей ванної нагадує годину пік на вулиці Маршалковської. Ви готуєте каву однією рукою, другу -, зітхаєте, дивлячись на годинник. Спочатку важко уявити, але правильно підібраний умивальник може позбавити вас певного стресу. Саме за неї ведуться найбільші битви, відбуваються запеклі бої за місце біля дзеркала, що висить над раковиною. А щоб примирити всіх зацікавлених, досить десятка сантиметрів вільного простору та кравецького метра.

Мити приємніше

Краса - це ключ. Також дедалі частіше спостерігається тенденція до того, що елементи обладнання виконують як практичні, так і декоративні функції. Завдяки своїй формі, формі та матеріалу, з якого виготовлена ​​раковина у ванній кімнаті, вона може задати тон інтер’єру ванної кімнати. Він повинен привертати увагу, підпорядковуватись аранжуванню або тонко налаштовувати його. Тому слід пам’ятати, що ключовим є не тільки підбір умивальника, але і правильна його інтеграція в інтер’єр. "У великих ванних кімнатах добре підкреслити зону умивальника дзеркалом", - стверджують Марія Кобиланська та Юлія Кочур із студії LEMUR ARCHITEKCI. Маючи місце, ми можемо виділити його цінності, це елемент, який запрошує в інтер’єр і, крім своєї функціональної функції, може бути головною прикрасою ”, - продовжують вони.

Безліч форм і доступних матеріалів дозволять нам вибрати правильну модель - і не перевантажуючи гаманець. Іноді оригінальна форма, гострі краї замість гладкої форми внесуть необхідну жвавість у нашу ванну.

Де з тими ліктями ?!

Який розмір буде доречним? Відповідь залежить від кількох факторів: розміру будинку чи самої квартири, кількості домочадців та графіка дня. Передбачається, що зручне використання умивальника забезпечується розмірами порядку 50-60 см, плюс 5 см вільного простору з кожного боку. Це стандартні розміри - як деякі пропонують, розміри, придатні для повсякденних, гігієнічних дій. Якщо ми плануємо лише помити руки в раковині, ми погодимося навіть на 40-сантиметрову миску.

А як щодо маленької ванної? "Найкраще шукати модель з вузькими ободами, щоб сам умивальник був якомога більшим", - каже Ола Колодзей, експерт KOŁO, з Pracownia Kołodziej & Szmyt. Однак варто вибрати традиційний настінний умивальник з полицею, на якій встановлений кран і який також буде використовуватися для прибирання туалетно-косметичних засобів. Дуже рідко в маленьких ванних кімнатах можна встановити раковини, вбудовані в стільницю, для чого зазвичай потрібна стільниця глибиною близько 50 см і більше. Форма умивальника повинна бути злегка закругленою, що робить рух у ванній кімнатою більш комфортним та без зіткнень. Давайте шукати мийки, які можна поєднати з шафою. Навіть невелика площа для зберігання косметики чи засобів для чищення буде корисною », - продовжує він.

Який умивальник задовольнить потреби великої родини чи ідеально впишеться у більший простір? Давайте розглянемо кілька сценаріїв. Якщо ми очікуємо, що щоранку ціла родина з кількох людей штурмує двері ванної кімнати, щоб поривати зубами, вживайте запобіжних заходів - інвестуйте в більший подвійний умивальник. Що вибрати? Для великого, навіть 120-сантиметрового умивальника з одним краном (модель «поділитися») або двома («кожен свій»), яким одночасно можуть користуватися дві людини. Хоча ... чому ми повинні обмежуватися одним? «У великих ванних кімнатах є додатковий варіант виготовлення двох раковин на одній стільниці, що полегшує сімейній парі чи парі швидке та без зіткнень користування приміщенням» - вказують Марія Кобиланська та Юлія Кочур зі студії LEMUR ARCHITEKCI.

Більш міцний, ніж бронза?

Ми використовуємо ванну роками - всі ці плитки, шви та обладнання залишаються з нами довше через трудомістку збірку. У будь-якому випадку, давайте будемо зрозумілі: навряд чи хтось може дозволити собі переставляти кімнату кожні два роки. Обладнання для ванної кімнати повинно витримати випробування часом. Камінні умивальники є найбільш довговічними, але, на жаль, існує також дуже висока ціна. Мармурові або оніксові умивальники виглядають чудово, але пам’ятайте, що вони підійдуть до дуже специфічного дизайну ванної кімнати.

З іншого боку, ми маємо на ринку сталеві умивальники, які легко мити та стійкі до подряпин. Якщо ви випадково впустите банку з кремом, пошкоджень не залишиться навіть сліду. Керамічні умивальники універсальні, але тут доводиться бути обережним незграбними руками. Обладнання може не витримати контакту з предметами, збитими з прилавку. Конгломератні умивальники різні, виготовлені із суміші каменю та смол - вони поєднують переваги кам’яних та керамічних умивальників. Вони довговічні, стійкі до пошкоджень і доступні у багатьох формах, формах та кольорах.

Цікаво, що довговічні, але також дуже дорогі рішення включають ... дерев’яні умивальники. Правильно просочені страви з африканських порід дерев не тільки вражать своєю красою, але і стійкістю до подряпин.

Те, що має повісити, не потоне

Як тільки ми знаємо, чого хочемо, нам залишається лише застосувати це на практиці - розмістити, змонтувати. Отже, ми на півдорозі, адже кінцевий візуальний та ергономічний ефект залежить від способу установки. Ми можемо вибрати один з наступних варіантів: окремо стоячий, підвісний, стільниця, стійка, шафа. Монументальні стоячі умивальники зарекомендують себе на великих просторах у стилі палацових ванних кімнат. Якщо ми не страждаємо від дефіциту місця для зберігання речей, нам не потрібно розвивати простір під умивальником - наша ванна кімната в основному є салоном ванни.

У невеликих ванних кімнатах домінують підвісні умивальники . В основному установка складається з декількох гвинтів, і навколо апаратного забезпечення є достатньо місця. Це також хороше рішення для невеликих нестандартних умивальників, під якими важко знайти шафу. Однак такий умивальник потребує багато вільного місця - місця для зберігання, тому все частіше і частіше ставлять умивальники на стільницю . "Їх форма більш відкрита, але ми повинні пам'ятати, що шафа під таким умивальником повинна бути нижчою, ніж зазвичай - так, щоб цільовий верхній край умивальника знаходився на стандартній висоті, тобто 85 см від чистової підлоги", - сенсибілізують Марію Кобиланську та Юлію Кочур з LEMUR АРХІТЕКТИ.

Ми також можемо вставити умивальник у стільницю. Повна або половина. Питання в тому, де нам буде корисніше. Умивальник, повністю розміщений у стільниці, т. Зв під прилавком, це дозволить нам отримати місце для зберігання зверху, навколо крана, і займе місце під стільницею. Повне рішення - придбання умивальника з відповідним шафою . Нам не потрібно турбуватися про видимий злив, нам також не потрібно свердлити стіну, щоб встановити умивальник, меблі виконують підтримуючу функцію.

Раковина нерівномірна умивальник. На відміну від зовнішнього вигляду, його вибір не найпростіший. Перш ніж ми визначимося з даною моделлю, ми повинні ретельно відміряти ванну кімнату, щоб ідеально відповідати обладнанню.