7 проектів сучасних будинків з плоским дахом

Не так давно будівлі з плоскими дахами були пов'язані лише з епохою комунізму. В даний час кубові будинки часто є архітектурними перлинами, які відносяться до славної епохи модернізму. Нижче ви знайдете сім дизайнів будинків, які вражають оригінальною формою, цікавим фасадом та розкішним склінням.

Плоский дах і дерев'яний фасад? Ідеальний дует!

Будинки з плоскими дахами все частіше наступають на п'яти одинарним, подвійним або вальмовим проектам. Однак це не дивно - крім оригінальної форми, такий будинок може похвалитися світлими, просторими та функціональними кімнатами. Відсутність вигинів на даху гарантує регульований інтер’єр та можливість використовувати всю площу підлоги. Дизайн нижче не тільки ергономічний, але й надзвичайно стильний. Дизайнер подбав про дерев'яні елементи, які додають будівлі благородства і тепла.

двоповерховий будинок з плоским дахом

А може, бетонна обробка?

Будинки з плоскими дахами також цінують сиру, прохолодну обробку. У цьому випадку білий фасад та чорні вікна ідеально гармоніювали з бетонною підлогою та надбудовою. Варто зазначити, що найнижчий поверх будинку повністю засклений. Завдяки такому рішенню інтер’єр будівлі був максимально наповнений світлом. Крім того, погляд привертає незвично спроектований басейн, форма якого нагадує надбудову з похилим дахом.

елегантний будинок з плоским дахом

Як оформити будинок з плоским дахом, щоб зробити його надзвичайним?

Наступний проект сподобається любителям вишуканих та дещо вигадливіших проектів. Яскравий фасад та стильна мармурова обробка додають будівлі пишності та елегантності. Цікаво, що головну роль тут відіграє пишний димохід, покритий цегляними шпонами. Також варто звернути увагу на плавальний басейн, розташований поруч із терасою, і конусоподібне мансардне вікно на даху. Такі неочевидні елементи роблять весь вигляд оригінальним та інтригуючим. Плоский дах не повинен означати мінімалістичний дизайн!

Інтригуючий синтез, або чому варто покласти комбінований дах?

Наступний проект - справжнє задоволення для людей, які люблять незвичні поєднання. Хоча дах над більшістю кімнат простий, дизайнер вибрав фрагмент двосхилого даху безпосередньо над вітальнею, що є сполучною ланкою між іншими двома частинами будинку. Це рішення урізноманітнює форму будівлі та додає їй трохи промислового шарму. У три слова - цікавий та яскравий проект!

будинок у стилі модерн

Які можливості може запропонувати плоский дах?

Будинок з плоскою покрівлею, одноповерховою чи двоповерховою, як правило, має набагато простіший дизайн, ніж будинок з подвійним або вальмовим дахом. Завдяки цьому будівництво будинку може виявитися набагато економічнішим. Придивившись уважніше до будівель з плоским дахом, варто зазначити, що сучасні конструкції суттєво відрізняються від старих «маленьких ігор». В даний час найпопулярнішими будинками є одноповерхові будинки з можливими надбудовами. Тераси також відіграють тут дуже важливу роль. Під плоскою дахом архітектори влаштовують поглиблення, які стають продовженням житлової площі і, отже, привабливим місцем для проведення часу на свіжому повітрі.

Чому варто проектувати терасу на даху?

Останній проект вражає своєю сучасною формою та вишуканою формою. Білий фасад ідеально поєднується з тонованими віконними панелями та бетонними елементами. Архітектор вирішив використати плоский дах і спроектував простору терасу на верхньому поверсі. Це рішення - чудовий спосіб створити зелений оазис прямо «під небом». Варто додати, що тераса на даху особливо оціниться власниками невеликих ділянок, які не можуть дозволити собі облаштувати чудовий сад.

Будинки з плоским дахом вирізняються серед інших будинків оригінальним мінімалістичним дизайном, а сучасні рішення, що використовуються в таких проектах, роблять їх надзвичайно функціональними, комфортними та енергозберігаючими. Також варто підкреслити, що будинок з плоским дахом може здивувати вас своїм дизайном! Тому це чудовий вибір для людей, які люблять поєднувати комфорт з духом модернізму.