Внутрішні фрески - надихайтеся вуличним мистецтвом

Від вуличних стін прямо до житлових інтер’єрів

Настінні прикраси - це не тільки шпалери, настінні розписи та картини. Якщо ви хочете, щоб ваша квартира виглядала справді вражаюче, надихайтеся вуличним мистецтвом і наклеюйте фреску.

Чи можуть тенденції в оздобленні інтер’єру розпочатися на вулиці? Звичайно! Фрески є прекрасним прикладом цього. І це не означає, що ваші стіни повинні бути поспішно забрудненими каракулями або графіті прямо з темного підземного ходу. Настінні розписи в квартирах, відомих як фрески, можуть бути справжніми шедеврами, зі смаком за формою та створеними з найбільшою увагою до деталей. Завдяки підібраним кольорам і мотивам таке оздоблення стін може повністю змінити характер інтер’єру або вдало підкреслити розташування. Точна графіка та сильне речення - основа.

фреска на стіні у вітальні

Розміщення фрески

Внутрішні прикраси у вигляді фресок можна запросити практично в будь-який простір. Вони добре працюватимуть у вітальні, залі та королівстві вашої дитини. Найголовніше - це вибрати тему та кольори, хоча про техніку виконання не слід забувати. Розмір кімнати також відіграє важливу роль. Фрески найкраще виглядають у просторих інтер’єрах: чим більша картина, тим більша відстань ми від неї милуємось. Пам’ятайте, що він повинен добре виглядати з будь-якої точки кімнати. Однак, якщо ваша квартира не велика, просто переконайтеся, що фреска має розміри, пропорційні розміру інтер’єру.

Правила розпису

Вибираючи прикраси інтер’єру, слід керуватися передусім власними уподобаннями. Для обмежених просторів виберіть настінний мотив, який збільшить інтер’єр і додасть йому глибини. Будьте обережні з портретами, які, якщо їх неправильно розмістити, можуть стати карикатурою на людину. Також будьте обережні при виборі кольорів - не всі вони будуть виглядати вигідно в місцях, які не надто яскраво освітлені (наприклад, червоний). Також не слід перестаратися із занадто інтенсивними кольорами, оскільки це відверне увагу від інших привабливих елементів у кімнаті. Цей вид обробки стін не повинен складатися із занадто великої кількості деталей. Кімната малюка є винятком - уважне вивчення візерунка, багатого в деталях, стане захоплюючою пригодою для дитини.

тонка графіка в залі

Хороший фундамент

Техніка виготовлення фрески залежить від основи, яка може бути як штукатуркою, так і деревом, і навіть металом і склом. Рівна і гладка поверхня дозволить створити точне зображення з ідеально помітними деталями. Отже, якщо ви призначили оштукатурену стіну для розпису, вам доведеться покласти на неї штукатурку. Довговічність обробки стін забезпечується УФ-лаком.

Здоровий пофарбований

Підбір препаратів, що використовуються для створення фресок, повинен бути настільки продуманим, як підбір фарби для стін. Творці цих модних прикрас інтер’єру повинні подбати про безпеку домочадців та уникати токсичних препаратів. Деякі художники використовують екологічні, часом дуже оригінальні засоби, наприклад, Шеллі Міллер, яка малює їстівним барвником, нанесеним кондитерським рукавом. Іншим цікавим рішенням є мохові графіті, тобто створення мохових фресок.

У трьох вимірах

Фрески як приголомшливі прикраси для стін набирають все більшої популярності. Художники все ще тягнуться до нових рішень, наприклад, декорацій з використанням перспективи, що дає ефект 3D. Створений таким чином пейзаж може візуально збільшити кімнату. Тривимірну і в той же час надзвичайно оригінальну живопис також виходить різьбленням стіни зубилом. Існує багато методів створення фресок, і результати можуть здивувати. Звичайно, не всі конструкції здійсненні в домашніх інтер’єрах. Однак художники можуть творити чудеса, тому, облаштовуючи квартиру, варто використовувати їхні вміння.

Зміст статті з’явився на веб-сайті люб’язно dom.wp.pl. Автор тексту: Томаш Мартинюк.