Англійський сніданок, британський стиль на кухні та на тарілці

Стилізований камін, квітковий чохол на диван і безліч сувенірних дрібничок - ось як виглядає типова вітальня в англійському стилі . Це може бути перевантажено і трохи кітчасто або стильно і неймовірно затишно . Але як цей стиль - у кращому випадку - можна незаконно переправити на кухню ? Відповіддю може бути класична, затишна домовленість і ... справжній англійський сніданок. Це ідеальний рецепт, щоб поїхати на острови, не виходячи з дому.

Повний англійський сніданок. Рецепт англійського сніданку

Типовий англійський сніданок настільки насичений, наскільки важко перетравлюється. Однак його традиція сягає 13 століття, і смакові відчуття змушують час від часу захоплюватися такою витівкою. Очевидно, саме сніданок часто був єдиною ситною їжею англійських селян, тому він повинен був бути дуже калорійним. То як виглядає страва, яка є символом англійської кухні?

Основними інгредієнтами повного англійського сніданку є яйця, бекон, сосиски та квасоля . Для цього чудово підійдуть хрусткі підсмажені тости на маслі . Однак це лише основа, на якій ви можете створити незліченні варіації цієї насиченої страви. Найпопулярніші варіанти - смажені яйця, хрусткий смажений бекон, англійські сосиски та квасоля в томатному соусі. Все подається теплим, звичайно.

Смажені гриби та помідори, деруни, чорний пудинг (блюдо, що нагадує наш чорний пудинг) також можуть потрапити на нашу тарілку . У «багатому» варіанті ми можемо збагатити англійський сніданок крупами або кашею, картопляними крокетами, мармеладом або фруктами .

Також варто давати напої: апельсиновий сік і каву або чай . Якщо ми хочемо бути ортодоксальними, давайте подавати чай з молоком, тобто баварський. Однак це не потрібно, оскільки цей напій не дуже популярний у Польщі. Досить міцного, чорного, якісного чорного чаю .

Англійський сніданок в англійській кухні - яка домовленість?

Англійський стиль має багато впливів і може бути надзвичайно універсальним. Варто придивитися до нього уважніше і запросити до себе додому, щоб створити теплу сімейну атмосферу з домішкою елегантності. Кухня, оформлена в англійському стилі, буде одночасно затишною і зі смаком. Типові його відмінні риси - це легкий, кремовий, декорований фасад кухонних шаф , численні отвори, скління, ажурні елементи та ретро-аксесуари . Якщо місце дозволяє, обов’язково поставте на кухонний острів. Дерево також є невід’ємним елементом. Домінуючі кольори: білий білий та бежевий.

Більшу побутову техніку можна сховати під будівлею або, навпаки, сучасну техніку можна виставити, щоб відповідати традиційному розташуванню. Вибираючи менші пристрої, такі як чайник або тостер, варто зупинитися на британському дизайні - простих, класичних формах, що посилаються на сучасні рішення та приховують сучасні технології. Ви також можете оживити кімнату за допомогою акцентів у більш сильному кольорі , наприклад, червоному.

Англійська кухня не повинна бути суворою, тому не бійтеся доповнень. Однак варто бути поміркованим і не переборщувати, щоб англійський дизайн не перетворився на бабусин.

Кухня в англійському стилі у різних видах

• Кухня в англійському стилі в приміщенні котеджу

Завдяки такому розташуванню ви надасте інтер’єру ідилічно-романтичний характер. Квіткові візерунки , характерні для Англії , а також картаті тканини, мереживо і світле дерево працюватимуть тут самі . Стиль витримає навіть трохи перебільшення - романтичні картини , баночки зі спеціями, часникові коси, сушені трави, добір чаю чи порцелянового посуду в скляному комоді можуть бути прикрасою . Не ховайте все в шафах - дрібнички зверху є характерною рисою англійського інтер’єру.

• Англійська кухня в колоніальному або вікторіанському стилі

Англійський стиль - це не тільки сільська, ідилічна атмосфера, а й багаті, майже королівські аранжування. Посилаючись на вікторіанський або колоніальний стиль , варто розбити білий і бежевий з сильним акцентом - пляшковий зелений, бордовий або темний, екзотичне дерево . Меблі можна багато прикрасити. Вибираючи аксесуари, вибирайте такі, що мають східний характер . Тут чудово підійде велика притягуюча витяжка у стилі каміна, що є дуже характерним елементом англійської кухні.

Англійський стиль не тільки надзвичайно елегантний, але також має натяк на позачасовий шарм. Представляючи його на вашій кухні, ми влаштуємо яскравий і затишний інтер’єр, наповнений деревом, натуральними тканинами та сімейними дрібничками. У такій обстановці справжній англійський сніданок стане не лише чудовим ранковим обідом, але й придбає автентичність та силу, щоб познайомити нас із характерною британською атмосферою.