Як позбутися від неприємних запахів в домашніх умовах? Дізнайтеся перевірені способи

Неприємний запах в будинку іноді з’являється, незважаючи на часті прибирання та гігієну. Причин може бути багато - від взуття, до несушіння білизни, перекритого стоку, а також проблем з холодильником та багатьох інших. Окрім стандартного усунення причини, важливо ввести в інтер’єр нове джерело приємного запаху. Подивіться, як зробити так, щоб у вашому домі завжди пахло свіжо і вишукано.

Взуття

Неприємний запах взуття - справжній стрес для людей, які борються з цією проблемою. Найчастіше причиною є неадекватний, штучний матеріал, з якого зроблено взуття. Не слід недооцінювати ситуацію, оскільки невтручання спричинює розмноження бактерій та грибків, а отже, також посилює неприємний запах.

Що стосується домашніх засобів, то найкраще для всього - харчової соди, яку слід вилити у взуття на ніч, щоб ввібрати зайвий піт і запах. Щоб підсилити ефект харчової соди, ви можете покласти пакети з ароматами у взуття, що додатково додасть приємний природний аромат. Дещо дивний, але робочий спосіб - це покласти взуття в морозильну камеру. Звичайно, не кладіть їх туди безпосередньо, а використовуйте для цього поліетиленові пакети, наприклад для заморожування їжі. Не турбуйтеся про пошкодження взуття, метод також працює для взуття зі шкіри.

Якщо ви хочете зберегти аромат у більшому просторі, спробуйте використати ароматизатор, який використовує ультразвук, щоб перетворити воду з ефірною олією в ніжний туман, який поширюється по всьому будинку. Завдяки індивідуальній програмі ви можете насолоджуватися свіжістю протягом усього дня з різними інтервалами. Якщо ви хочете посилити аромат, ви можете використовувати духи, спеціально виготовлені для внутрішнього використання. Ефірні олії використовуються по-різному, одним із яких є спеціальний дифузор, який розпорошить ваші улюблені аромати у ваш будинок. Надзвичайно простий у використанні та з естетичним зовнішнім виглядом, який додасть шарму сучасним інтер’єрам.

вбудована пральна машина, неприємний запах від пральної машини

Пральна машина

Трапляється, що при відкриванні пральної машини з пральної машини виходить неприємний запах. Перш за все, переконайтесь, що на вашому обладнанні немає вапняного нальоту, що шухляда належним чином чиста та чи ємність на дні не засмічена залишковим порошком. Відбілювач добре працює для очищення, оскільки видаляє грибок та бактерії. Якщо неприємний запах все-таки бере своє, пора скористатися простим трюком.

Налийте в пральну машину 2 літри оцту, засобу для видалення накипу та кілька крапель ефірного масла. Прати при найвищій температурі з порожнім барабаном. Якщо у вас немає оцту, ви можете скористатися харчовою содою, додавши мінімум півкіло і виправши без одягу. Потім залиште дверцята відкритими, поки вони не висохнуть природним шляхом.

Смітник

Іноді систематичного вивезення сміття недостатньо, щоб запобігти викиду неприємних запахів із сміттєвого контейнера, особливо якщо в будинку тепло. Тому, якщо ви не розділяєте сміття, варто змінити цю звичку, завдяки якій ви можете контролювати біовідходи та викидати їх щодня. Краще вибрати невеликий кошик, щоб довго не чекати, поки він наповниться. Також використовуйте міцні мішки для сміття, щоб уникнути витоку. Якщо ви відкриваєте шафу, вам слід покласти туди освіжувач повітря, наприклад, у формі непомітних зірок.

Холодильник

Найчастіше за поганим запахом з холодильника стоїть погано зберігається їжа. Не забувайте закривати, щільно і відокремлювати продукти, наприклад, у пластикових коробках. Тримайте свіже сире м’ясо та рибу подалі від фруктів та м’ясних нарізок. Якщо ви хочете поставити приготовлену їжу в холодильник, переконайтесь, що ви її щільно накрили. Якщо, незважаючи на відповідне лікування, запах з’являється кожного разу, коли ви відкриваєте двері, ретельно вимийте холодильник, використовуючи ганчірку з водою та харчовою содою. Перевірте, чи стоїть зливна пробка у воді, і ретельно протріть поверхню. Потім покладіть в центр нарізаний скибочками лимон, апельсин з гвоздикою і губку з кавою. Перейдіть на наступні, доки запах не буде усунутий.

Зміст статті з’явився на веб-сайті люб’язно dom.wp.pl. Автор тексту: Ніна Романек