Рамки, картини чи, можливо, плакати? Як оформити стіни?

Картини, фотографії та плакати - це незвичайні прикраси інтер’єру. Їхні засоби виразності, сильно впливаючи на уяву, ведуть нас у надзвичайну подорож у світ спогадів та асоціацій. Більшість із нас любить вішати зі смаком обрамлені рамки, сповнені сімейних спогадів або прекрасних пейзажів, що нагадують моменти святкового відпочинку. Малюнок або слово несе потужний меседж, що значно підвищує естетичну цінність інтер’єру. Ми можемо сміливо стверджувати, що це відмінна обробка готової квартири і є прислів'я "глазур'ю" чудового стилю. У цій статті ми розповімо вам, як найкрасивіше оформити рамками та малюнками та як контрабандно перевезти мистецтво всередину.

Як вибрати картини, плакати, фотографії та як обрати рамки?

Почнемо з самого початку, тобто вибираємо обробку стін. Картина, плакат чи фотографії та їх обстановка підбираються відповідно до стилю інтер’єру. Для ілюстрації думки наведемо приклади - скандинавський стиль та гламур. Мінімалістичні плакати з геометричним мотивом голови оленя або простими мотиваційними написами чудово підійдуть для скандинавського оточення. Найкраще поєднувати в цілісне, композиційне ціле і обрамляти у прості рамки кольорів білого, чорного або сірого. У випадку з квартирою у стилі гламур ситуація трохи інша. Чорно-білі фотографії, наприклад з модними іконами, такими як Монро, або картини на полотні, що посилаються на класику мистецтва живопису, будуть більш доречними для такого місця.

В надзвичайно вишуканих інтер’єрах краще відмовитися від рами або підібрати її до стилю інших прикрас у кімнаті. Срібна, золотиста, різьблена або дзеркальна облямівка ідеально гармоніюватиме з гламуром, який характеризує стиль гламуру. Незалежно від того, чи є наш інтер’єр індустріальним, сучасним чи провансальським - картини, рами, а іноді і тема оздоблення стін повинні суворо відображати принципи створення, характерні для цього стилю. Квіти - чудова тема в сільському королівстві, а кубізм - у сучасному стилі чи стилі ар-деко. Натомість металеві дошки чудово доповнять простір стильного лофта.

Вибір оздоблення стін та його склад не є найбільш очевидним. Все залежить від кінцевого ефекту, якого ми хочемо досягти, загальної концепції та нашого смаку. Останній аспект надзвичайно важливий, оскільки результатом є вираження нашої особистості, чуйності та інтересів. Якщо ми художники і самі створюємо фотографії чи малюємо картини, давайте не будемо боятися намалювати своє власне мистецтво та представити його найближчому світу. Галерея власних робіт - це чудова ідея для порожніх стін, і в той же час найкращий спосіб додати унікальності вашому інтер’єру. Доповнення стилю образами - це також здатність вивести найкраще з навколишнього середовища. Ми можемо тонко доповнити інтер’єр або урізноманітнити приглушений простір сильним кольором.

Які декоративні хитрощі ми можемо використати на стінах?

Існує безліч способів прикрасити інтер’єр картинами, фотографіями, плакатами. Однак існують рішення, які можуть підвищити естетичну цінність створення стіни. Перший - це послідовне розташування однієї картини, фотографії чи графічної серії. Посилальна тема, використання одних і тих же фарб, кольорових відтінків, використання подібних графічних технік зроблять нашу квартиру елегантним і дуже врівноваженим персонажем. Інша крайність проектування настінного простору - еклектика. Різні рамки, розміри картин, техніка змішування дають нам відчуття перебування в художньому середовищі, наповненому піднесеними деталями. Тоді пам’ятайте про помірність, бо тут легко перебільшити. Ще одна цікава процедура, яка підвищує привабливість інтер’єру, - спільний знаменник оздоблення.Таким елементом може бути, наприклад, колір подібного відтінку, що з’являється на всіх підвісних прикрасах стін, або лінія, що нагадує ескіз.

У деяких стилях сильні кольорові точки - чудовий спосіб урізноманітнити простір. Образ, а точніше його інтенсивний колір, може тонко підкреслити цікаву гру контрастів. Жовте крісло ідеально підійде в компанії зеленої абстракції, а червоний акриловий малюнок приверне погляд серед кобальтових шаф. Хороша порада для людей, які люблять класичний, приглушений інтер’єр - повісити інтенсивний декор. Ще одним аспектом, на який ми приділяємо особливу увагу при оформленні стін, є композиція, тобто розташування рамок та картин. Тут ми можемо показати своє справжнє почуття смаку. Поєднуймо маленькі рамки з великими картинами і вішаємо на різній висоті. Кінцевий результат залежить головним чином від нас та нашої винахідливості. Тут немає жодної хорошої поради,крім того, дотримуватися правил обраного стилю інтер’єру. Де ми можемо собі це дозволити, давайте застосуємо екстравагантність. Що стосується надзвичайно елегантних інтер’єрів, дотримуймося міри та акуратного мінімалізму. Нарешті, пам’ятайте, що мистецтво вимагає належного представлення. Виберемо відповідні рамки та точкове освітлення. Коли надворі темно, ваші улюблені роботи будуть виділятися на задньому плані стіни.

Вони ідеально впишуться у вузьку передпокій, додадуть різноманітності стіні навколо телевізора, повісять над ліжком у спальні або додадуть елегантності ванній або кухні. Ми можемо вішати скрізь картинки із рамками та без них. Найкращими місцями для презентації мистецтва є точки, які одразу привертають увагу після переходу порога і вимагають відповідної настройки. Якщо ми мріємо про своє особливе місце на землі, ми не можемо забути про деталі. Заповніть кожен обрізок підлоги та стіни важливими для нас предметами. Незалежно від стилю квартири, обрамлене мистецтво або пам’ять зроблять інтер’єр неповторним.