Останні тенденції в обладнанні салонів. Відкрийте для себе наймодніші кольори дивана або крісла!

Ми йдемо в ногу з європейськими модними тенденціями чи залишаємось вірними коричневим відтінкам, які панують у наших квартирах протягом багатьох років? Чи готові ми до кольорових експериментів, чи віддаємо перевагу приглушеній та безпечній кольоровій палітрі, тобто поєднанню нейтрального та нейтрального? Звіт, підготовлений Fabryka Mebli Gala Collezione, показує, що освіжаючий бриз поступово, але постійно надходить у польські салони, змінюючи наш вибір кольорів та рішення.

Який колір м'яких меблів вибирають поляки? На це запитання відповідає звіт, підготовлений Fabryka Mebli Gala Collezione, в якому проаналізовано понад 115 000 фактичних рішень про придбання диванів і кутів, а також крісел з натуральної шкіри та тканинної оббивки за 2014 та 2015 роки.

Шкіра в бежевих відтінках

У польських квартирах панують нейтральні кольори шкіри, які асоціюються з гармонією та розслабленням на лоні природи. У 2015 році п’ятеро з десяти поляків обрали шкіряний диван або кутовий диван світлих пастельних відтінків- від екрю, через бежевий, до капучіно. Порівняно з попереднім роком, на передовій рейтингу мало що змінилося - у рішеннях про закупівлю домінували нейтральні та "безпечні" кольори, що дозволило диван легко поєднувати з іншими меблями у вітальні. Частково це може бути пов’язано з тим, що шкіряні меблі в основному використовуються більш зрілими поляками, які є більш традиційними з точки зору своїх кольорів. З іншого боку, збільшилася частка чорних меблів, що через те, що це колір, який подобається молоді, означає підвищений інтерес до шкіряних меблів і з боку молодого покоління.

Все більше і більше сірих

Більш помітна зміна стосується диванів і кутів, оббитих тканиною. У цьому випадку ми можемо спостерігати поступовий перехід від коричневих та різних відтінків бежевого, які користувались великою популярністю в 2014 році, до різних відтінків сірого (від попелястого до графітового). Цей колір обрали понад 43% поляків, які вирішили придбати диван чи куточок у 2015 році. Ймовірно, завдяки цьому італійські дизайнери, які передбачили тенденцію популярності сірого кольору деякий час тому під час весняного ярмарку в Мілані.

«Поступово, але послідовно, у квартирах поляків з’являється все більше кольорів. Ми тягнемось не тільки до соковитих, насичених фарб або барвистих аксесуарів, але також все частіше і частіше вирішуємо замінити коричневі та бежеві на оббивку більш сміливих відтінків ". - каже Магдалена Копіньска-Круль, комерційний директор меблевої фабрики Gala Collezione. -«З одного боку, цьому сприяє той факт, що ми, поляки, чудово почуваємось громадянами світу, і ми прагнемо слідувати тенденціям, що випливають із найбільших центрів моди та дизайну. З іншого боку - молоде покоління із задоволенням експериментує у поєднанні різних стилів, форм та кольорів, досягаючи рішень, настільки відмінних, ніж все ще пам’ятається більш зрілою частиною нашого суспільства Народної Республіки Польща - вказують на стиль великої кімнати у власному М. "

Висловіть себе через колір вашого крісла

Крісло - це предмет меблів, який перестав сприйматися як елемент дозвілля, його купують в тій же оббивці, що і диван. Все частіше це трактується як окремий аксесуар, який, крім надання належних значень корисності, також повинен бути візуально привабливим елементом обладнання вітальні. Можливо, саме з цієї причини рішення щодо кольору крісла, безумовно, є більш сміливими, а самі меблі стають виразом кольорового вираження поляків. У 2015 році кожен десятий придбав шкіряне крісло з червоно-білою оббивкою , тоді як роком раніше найпопулярнішими кольорами були крем і капучино. Частка чорних шкіряних сидінь також помітно зросла , "відсунувши" темно-коричневий на нижче місце в рейтингу популярності.

Також у випадку з кріслами, оббитими тканиною, поляки дозволяють собі більш барвисту фантазію. Якщо в 2014 році коричневі крісла користувались найбільшим інтересом, то в 2015 році сірий став явним лідером, а червоний також увійшов до лідерів.

Різні відтінки сірого, жовтого, бірюзового, червоного - кольорова гама м'яких меблів, придбаних нашими співвітчизниками, дедалі більше розширюється. Завдяки цьому наше оточення набуває характеру, і ми просто живемо більш барвисто.