5 типових помилок у дизайні кухні та стільки ж порад, як їх уникнути

Ми проводимо в середньому 2 години на день на кухні. Це справді багато! Замість того, щоб поспішати з одного кінця кімнати в інший або шукати необхідне обладнання, ми можемо присвятити цей час тому, що нас збуджує, наприклад, приготуванню їжі. Наступні поради допоможуть вам створити функціональну кухню!

1. Неправильне зонування

Планування кухні до її побудови є ключовим етапом. На жаль, часто замість раціонального підходу до справи ми захоплюємося фантазією проектування. Пізніше ми з'ясовуємо, що "тут щось не працює".

Рішення . Кожну кухню можна розділити на п’ять зон, пов’язаних з основними видами діяльності, які ми виконуємо на них. Це сфери: заготовка, зберігання, миття, підготовка та приготування / випікання. Їх правильне розташування скорочує щоденну відстань та сприяє ефективному приготуванню страв. Графіка нижче допоможе вам правильно спланувати кухню.

2. Стільниця занадто мала

Позиціонування стільниці між раковиною та варильною поверхнею недостатньо. Тут також має значення розмір! Призначення його від 45 см до 60 см не полегшить нам комфортної роботи.

Рішення . Стільниця повинна бути не менше 90 см. В ідеалі, коли нам вдається знайти для нього 120 см.

3. Посудомийна машина занадто далеко від мийки та ящика для посуду

Відокремлення посудомийної машини та мийки один від одного - це спосіб швидкого розбризкування підлоги. З іншого боку, занадто велика відстань між посудомийною машиною та висувним ящиком для посуду означає непотрібні поїздки по кухні в супроводі тарілок.

Рішення . Розміщення посудомийної машини та раковини поруч один з одним по черзі - на одній стіні або в межах острова - дозволяє швидко впоратися із залишками їжі, промивши тарілки в раковині та поклавши їх у посудомийну машину. Це дасть можливість одночасно відкрити два фронти. Якщо ми плануємо шухляду для посуду біля посудомийної машини, ми полегшимо наступний крок, що збільшить ергономіку нашої кухні.

4. Острів занадто близько до другого ряду шаф

Острови є дедалі популярнішим рішенням. Їм сприяє поєднання вітальні та кухні. На жаль, острів мрій може виявитися нашим повсякденним кошмаром, коли відстань від другого ряду шаф занадто мала.

Рішення . Якщо ми хочемо, щоб двом людям було комфортно на кухні, острів повинен бути принаймні на 120 см від другого ряду. Це особливо важливо, коли висувні ящики з посудом і посудомийна машина стоять один навпроти одного. В інших випадках варто дотримуватися відстані не менше 100 см.

5. Кухня не пристосована до індивідуальних потреб користувачів

Однією з найпоширеніших помилок є не пристосування кухні до наших, часто дуже індивідуальних потреб. І все ж ми будемо використовувати його роками!

Рішення . Коли ми сумніваємось, чи відповідає наш проект мрії очікуванням, покладеним на нього, варто скористатися порадою фахівців. Особливо, якщо це можна зробити абсолютно безкоштовно. Під час тест-драйву на кухні ви можете встановити дизайн кухні в масштабі 1: 1 і перевірити, чи справді таке розташування вам підходить. Експерти Blum дадуть відповідь на всі ваші запитання, пов’язані з функціональним плануванням кухні.