Плитка на підлозі у вітальні - чи варто? Переваги та огляд найпопулярніших конструкцій

Плитка - один з найпопулярніших матеріалів, що використовується для облаштування підлог. Хоча донедавна він був зарезервований для кухонь у ванних кімнатах, сьогодні він з гордістю заходить у салони. Завдяки своїм чудовим експлуатаційним параметрам, а також дедалі ширшому діапазону візерунків плитка стає ідеальним способом створити красиву підлогу в будь-якому інтер’єрі. Вони успішно замінять панелі, схильні до пошкоджень, і непрактичні килимові покриття, вносячи у вітальню подих сучасної свіжості, натхненний деревом, природним каменем або модним бетоном. Чому варто робити ставку на плитку? Ми відповідаємо!

Сила понад усе

Підлогова плитка сміливіше і сміливіше заходить у салони, адже її довговічність стала бажаною особливістю! Вітальня сприяє сімейним посиденькам, часто поєднується з кухнею, обладнана каміном і часто виходить на терасу - всупереч зовнішньому вигляду, це можуть бути фактори, які загрожують підлозі ! Підлога біля дверей стирається швидше, господарі переносять пісок із саду, а стільці та крісла, що все ще рухаються, залишають не дуже привабливі подряпини. Поганий стан поверхні також може погіршити веселощі наймолодших або температура біля каміна з потріскуючими гарячими колодами. Панелі та паркетїм не вдасться зіткнутися з цими щоденними проблемами. Перші з часом втратять свою якість і потребуватимуть заміни лише через кілька років, другі, в свою чергу, повинні бути вишкрібані та регулярно просочені. З плитками жодної з цих проблем не існує!

Поверхня плитки стійка до механічних пошкоджень і має набагато довший термін експлуатації, ніж панелі, килими або паркет. Розчини маркуються класами стирання (від PEI 1 до PEI 5), визначаючи стійкість до подряпин та травм. Чим вищий рівень ми виберемо, тим більше ми можемо бути впевнені, що підлога буде служити роками в цілому стані без необхідності регулярного проведення технічного обслуговування. Крім того, матеріал не деформується під впливом високих температур , тому ви можете сміливо використовувати його біля каміна, а завдяки тому, що він стійкий до вологи та морозу, його можна використовувати як «з'єднувач» між терасою, вітальнею та кухнею.

Практично ... ідеально!

Якщо взяти до уваги практичні міркування, то підлогова плитка явно перевершує популярні рішення, що застосовуються у вітальні. Їх головна перевага - простота чищення , адже арсенал чистячих засобів та інструментів обмежений лише звичайною шваброю або пилососом, водою та м’якими миючими засобами або побутовими розчинами на основі мила або оцту. Немає дорогих препаратів для просочення, необхідних для паркету (що також вигідно з фінансової точки зору!), Систематичного очищення підлоги та боротьби з волоссям і пилом, що прилипають до поверхні панелей.

Найкраще для "підігріву підлоги"

Керамічна плитка для підлоги також є одним з найкращих провідників тепла , тому вона добре працює з теплою підлогою . Рішення - на відміну від деяких порід деревини з високим коефіцієнтом усадки або панелей та килимів, не пристосованих до т.зв. підлогова плитка - вони не деформуються під впливом великих температурних перепадів і зберігають свій первісний вигляд протягом усього терміну служби. Вибравши дует плитки - «підлогова плитка», ви можете забути про холод і насолодитися приємним відчуттям тепла під час прогулянки босоніж по підлозі. Щоб додати інтер’єру візуального затишку, також варто вдатися до приємного на дотик текстилю, наприклад, килимів, м’яких подушок та килимів на дивані.

Призначення: послідовність і гармонія на відкритому просторі

Мода на відкриті простори пов’язана з тим, що вітальню часто поєднують з кухнею, їдальнею, коридором і навіть садом або балконом . Не всі оздоблювальні матеріали будуть працювати в складних умовах, що часто заважає необхідності створення однорідного декору. Тут теж на допомогу приходить плитка для підлоги ! Їх морозостійкі та протиковзні властивості забезпечать вмілий перехід зсередини назовні, завдяки чому тераса стане природним продовженням вітальні , а підлога стане стійким до низьких температур, забруднення та інтенсивного використання. Використовуючи той самий матеріал у кімнатах вдома, ми отримаємо стилістичну гармонію іми оптично збільшимо поверхню , тим самим формуючи відчуття простору. Завдання досягнуто!

Натхненний природою

Підлогова плитка краще для повсякденного використання, ніж натуральні матеріали, і в той же час ідеально відображає їх кольори, фактуру та характерні візерунки з дерева або каменю. Вони доступні в широкому діапазоні кольорів та форматів, що забезпечує повну стилістичну свободу. Залежно від потреб, магазини пропонують рішення у вигляді модної широкоформатної плитки або прямокутних дощок, що нагадують дошки, які можна розташувати паралельно або у формі ялинки, тобто популярний шевронський мотив. Це пропозиції, які, а також реальні альтернативи, порадують структурою бетону , неправильним малюнком дуба або горіха , а також передадуть красу до найдрібніших деталеймармур або граніт . Як ними користуватися?

• Дерево зверху!

Рішення, що імітують зовнішній вигляд благородних порід дерева, візуально зігрівають приміщення і ідеально відповідають домашньому, затишному характеру композиції. Вибілені та золотисті варіанти дерева нагадують освітлення кімнати, тим самим підкреслюючи декор, натхненний Скандинавією, Провансом чи сучасними тенденціями . Це один з найбезпечніших варіантів, оскільки його можна використовувати в присутності холодних білих, приглушених сірих та пастельних кольорів, а також більш сміливих композицій на чолі з пляшковим зеленим, темно-синім або яскраво-коричневим.

Темні варіанти - обрані на відміну від світлого відтінку на стінах, зіставлені з оригінальним малюнком або зіткнені з інтенсивними тонами - зарекомендують себе в еклектичних , сільських , старовинних , колоніальних та класичних аранжуваннях . Це також хороша основа для мінімалістичного дизайну , зосередженого навколо геометричних форм меблів та помірного використання аксесуарів. Нерегулярне зернистість і сучки приймуть на себе роль прикраси, а заодно зігріють цей - здавалося б - аскетичний декор.

• Усі грані каменю

Плитки, схожі на камінь, можна використовувати в типових модерністських просторах. Це ідеальний фон для промислового дизайну, в якому переважають холодні кольори та металеві аксесуари. Універсальний сірий також може чудово доповнити проекти в стилі мінімалізм. У свою чергу, плитка, натхненна модним мармуром, чудово доповнить облаштування вітальні у стилі гламур. Така підлога буде виглядати надзвичайно елегантно і сучасно, а дизайнерську атмосферу простору підкреслять аксесуари в золоті або міді .

• Бетон у головній ролі

Протягом декількох сезонів бетон був одним з найпопулярніших матеріалів, що використовуються в дизайні інтер’єру. Плитка, натхненна її зовнішнім виглядом, є зручним способом введення бетону в будь-який інтер’єр, включаючи вітальню. Завдяки своїй необробленій обробці вони можуть стати основою для створення атмосферного горища, яке буде супроводжуватися класичною цеглою, деревом та металом. Нейтральні кольори роблять їх однаково чудовими в сучасних інтер’єрах, дизайн яких базується на простих і мінімалістичних рішеннях. Незважаючи на дуже характерний дизайн, плитки, що імітують бетон , дуже універсальні, і остаточний вигляд багато в чому залежить від обраних для них аксесуарів.

Чи хороша ідея плитки на підлозі у вітальні? Звичайно! Давайте просто подивимося, скільки переваг вони мають: вони практичні і довговічні, не вимагають просочення, їх можна розмістити в будь-якому приміщенні, вони чудово працюють з теплими підлогами, і в той же час ідеально відтворюють візерунки та фактури таких матеріалів, як дерево, камінь або бетон. Вибираючи плитку, нам не доведеться йти на компроміси , ми можемо розташувати їх там, де хочемо, і вибрати саме той візерунок, про який ми завжди мріяли. Це гарантія задоволення, комфорту використання та чудового вигляду підлоги на довгі роки!