5 котеджів в горах, де ви хотіли б провести канікули

Різдво поза домом , і в дизайнерській обстановці ? Чому ні! Ми прекрасно знаємо, що різдвяна лихоманка може перешкодити вам провести кінець грудня на власній кухні та за столом. Час їсти різдвяний борщ деінде, ніж щороку! Сьогодні ми представляємо 5 будинків у горах , де як любителі свята, так і недоброзичливці хотіли б провести Різдво. Магія Різдва може здатися завищеною, але в цих дещо інших, але однаково чудово влаштованих інтер’єрах важко не відчути цього. Навіть по-своєму.

1. Гірський притулок для мінімалістів

Якщо ви не в дорозі з пишністю різдвяних прикрас, це означає, що цей інтер’єр був створений з урахуванням вас. Mount Apart в Закопаному - це будинок площею менше 100 м², побудований в затишному сегментованому комплексі. Дизайн будинку - справа рук його власників, закоханих у скандинавський внутрішній клімат , а також у місцеві народні досягнення. Ось чому закопанські інтер’єри підкуповують мінімалістичним дизайном, збагаченим акцентами Tatra, за допомогою яких вони створюють гармонійне ціле. Де ви можете знайти бажаний спокій, як не тут?

Краса будинку в Закопаному полягає в простоті його декору. Чисто білий колір поєднується тут із сирою деревиною, яка з’являється на підлозі, меблях та деяких стінах. Всі інтер’єри просторі та світлі - лише на кухні (позитивно) дивує модний чорний колір. Підбираючи прикраси, господарі повинні були дотримуватися принципу, що менше - краще . І це правильно - скляні вази та світильники чудово гармоніюють зі скандинавською простотою , а гірські традиції тонко нагадують старі фотографії в рамах - звичайно дерев’яні. Окрім вишуканої вітальні з сірим куточком, наші серця вкрали інтимні спальні на горищі . Господарі також пам’ятали про їх функціональність, спритно влаштовуючи відкриті шафи-купе під нахили.

Хоча атмосфера цих інтер’єрів здається унікальною, ви можете спробувати відтворити її у своїх чотирьох кутах , де б вони не знаходились. Потрібно просто довіритися міцності дерева, природним прикрасам і ... помірності . Вуаля! Затишний, але мінімалістичний притулок готовий, лише вид з вікна не завжди буде поширюватися на Каспровий Верх, як на горі Апарт.

2. Дерев’яний будинок з каміном у закапанському стилі

Ви завжди мріяли про Різдво, як на картині : у дерев'яному будинку, засипаному снігом в горах, затишний інтер’єр якого утеплений мальовничим каміном? Пора переходити від мрій до їх здійснення! У селі Марушина поблизу Закопаного є високогірний будинок площею 180 м², повністю побудований з дерева, натхненний закопанським стилем , створений Станіславом Ігнацієм Віткевичем. Тут пов’язані традиції Підгальського краю різьблені сосни, власноруч зроблені закопанські меблі або камін, побудований в техніці штучної штукатурки, зробленої вручну.

Атмосферний текстиль та аксесуари також створюють сімейну та затишну атмосферу, яка є ідеальною різдвяною атмосферою. Нашу увагу привернули вишиті скатертини на столах, імітація шкур тварин на кам’яних підлогах та дизайнерські підвісні світильники . Якщо ви щодня живете в місті або в невеликій квартирі, цей будинок стане для вас ідеальним плацдармом. А як відчути магію закопанського стилю протягом року? Навіть один дерев’яний різьблений предмет меблів у вашому інтер’єрі змінить його до невпізнання і нагадає про принади Подхале .

3. Елегантний будинок на Різдво зі смаком

Традиція чи сучасність? Класика чи тренди? Якщо ви все ще вагаєтесь між цими опозиціями, як ви почуватиметесь як вдома в смрековій хаті в Закопаному. Це дворівневий дерев'яний будинок площею 110 м², в якому мотиви, взяті із закопанського стилю , акуратно поєднуються з сучасними тенденціями . І ось, оточені деревом та імітацією овчини, ви відпочинете на сірому дивані в скандинавському стилі, а на меблях з простою сучасною формою знайдете декоративну різьбу.

Мансардна ванна кімната є справжнім центром комфортного спа-салону, але і тут, з гірським корінням, вона нагадує затишну деревину на корпусі ванни. Спальні також облаштовані під атмосферними нахилами , яскраві сонячні інтер’єри з домінуючим деревом чудово розбивають червоні акценти, присутні у всьому будинку.

Однак серцем цього місця є стильна їдальня , ніби створена для елегантного свят у переддень Різдва чи новорічної вечірки. Простий, білий посуд, чорні стільці з низькою спинкою, сірі штори та червоні аксесуари, і перш за все, дизайнерська, промислова лампа . Звучить рецепт вечері, про яку мріяли ? Зайдіть до дерев’яного будинку в Закопаному або спробуйте подібне розташування у своєму власному інтер’єрі!

4. Дерев’яна хатина з сауною та народною тематикою

Маленький дерев’яний будиночок у Косцеліській долині, двосхилий дах якого взимку покритий білою ковдрою ... А що всередині? Якби не фотографії, ви, мабуть, не повірили б, що цей 60-метровий будинок виглядає всередині так само казково, як і зовні. Як і годиться для гірського котеджу , в ньому переважають народні мотиви та дерево .

Окрім цього, у певному інтер’єрі увагу привертає інший природний матеріал. Ми маємо на увазі чудову ванну, ніби вирізану в камені ! З іншого боку, народні візерунки з’являються на подушках, ковдрах, постільній білизні та плоских тканих килимах, додаючи барвисті нотки до затишних спалень та віталень.

Ідеї ​​для народних прикрас слід брати з собою додому. Тканини з сільським візерунком також будуть чудово виглядати в сучасних інтер’єрах і нагадувати про свята, проведені в чарівній хатині, як казка . Пам’ятайте також, що коли зимова погода за її вікнами вже не захоплює вас і починає турбувати, вам допоможе не тільки камін із тріскучим вогнем, але й зручна сауна .

5. Будинок із гірцем… та провансальською запискою

Незважаючи на те, що будівлі Підгаля керуються власними правилами, встановленими роками, є багато оригінальних дорогоцінних каменів, які дещо відрізняються від естетики нагір'я. Один із них - дерев'яний будинок у Марушині у провансальському стилі. На цих 180 м² навіть серед холодної зими ви відчуєте, що опинилися на теплому півдні Франції! Поєднання пастельних кольорів та дерева порадує всіх романтичних душ, які зможуть зігрітися у світлі кахельного каміна під час Різдва чи новорічної ночі .

Особливо захоплюючим інтер’єром є кухня з білими меблями, прикрашена фрезерованими фасадами, вишуканими ручками та чарівним склінням. Подумайте, який смак буде різдвяних страв у такому оточенні! А найкраще, ви можете влаштувати у своєму будинку ідилічну кухню в стилі провансаль . Вибирайте білі, неблагополучні меблі, ажурні або плетені стільці, лляну скатертину на столі та всюдисущі букети трав і квітів. Серед них запашна лаванда !

Різдвяне божевілля не повинно означати шаленого шопінгу. Кінець року - чудовий час, щоб дозволити собі трохи розслабитися і збожеволіти десь далеко від дому , в оточенні зимової гірської природи. Але що, якщо ваш дачний будиночок у горах виявиться таким гарним, що ви не хочете з нього виїжджати? Що ж, приймаючи рішення щодо будь-якого з представлених інтер’єрів, ви ризикуєте на свій страх і ризик ...