Який кутовий диван для вітальні? Що вибрати для великої родини?

На думку багатьох людей, вдалий відпочинок - це дивно лінивий. А що може бути сприятливішим для безтурботного ледарування, ніж правильно підібраний куточок?

Затишний куточок - це той куточок, де ви зможете з комфортом подивитися фільм із сім’єю, блаженно відпочити, читаючи улюблену книгу, або просто тихо подрімати. Пам’ятайте, кутовий диван - це предмет меблів, який повинен бути не тільки красивим! Його розмір, функціональність та практична оббивка також мають значення.

Магія модулів

Для великої родини? Звичайно, великий куточок! Виробники диванних наборів можуть похвалитися дійсно широким асортиментом куточків різної форми і розміру. Щоб одна людина могла спокійно відпочити, обнявшись у м’які подушки, їй потрібно близько 80 см вільного місця. Тому не важко підрахувати, що сім'я з чотирьох осіб повинна придбати предмет меблів шириною приблизно 320 см. Наразі модульні кути роблять справжній фурор. І не дивно! Ці сучасні меблі можна легко пристосувати до будь-якої обстановки вітальні. Деякі кути навіть складаються з декількох десятків модулів! Сегменти меблів можна комбінувати та переставляти за бажанням, таким чином змінюючи свою форму. Тож не дивно, що модульні куточки ідеально вписуються як у великий, так і в малий інтер’єр.

Практична обкладинка

Багатодітна сім’я часто знаходить кількох непокірних малюків. Діти люблять експерименти, особливо творчі, тож може виявитись, що кут раптом прикрашений барвистим крейдяним малюнком. На щастя, є способи проявити творчість! Виробники все частіше пропонують покриті тканиною куточки, волокна яких покриті невидимим стійким до плям покриттям. Завдяки інноваційним технологіям ви можете легко видалити жорсткі забруднення з оббивки - іноді лише водою та тканиною. Має значення і колір оббивної тканини - найпрактичнішими, звичайно, є сірі відтінки. Якщо вам сниться куточок, купаний у світлих тонах - білому, слоновій кістці або екрю, вибирайте варіант, подушки якого «одягнені» у наволочки. Завдяки цьому ви можете легко зняти їх і випрати.

Тип матеріального значення

Багато хто задається питанням, який вид оббивки вибрати - льон, жаккард, велюр або, можливо, шкіру чи екошкіру? Тканини, безсумнівно, затишніші та простіші в догляді. Вони також можуть похвалитися величезною палітрою кольорів і фактур. Твід ідеально підходить для простих скандинавських інтер’єрів, тоді як жакардова опуклість буде виглядати красиво в ретро-аранжуваннях. Шкіра, в свою чергу, додасть вічній елегантності вітальні. Якщо за ним правильно доглядати і чистити якісними препаратами, він може прекрасно старіти. Його недоліком є ​​низька стійкість до плям, особливо до жирних плям і плям. Більше того, непривабливі садна можуть швидко з’явитися на неправильно засмаглій натуральній шкірі. Прихильники екологічних рішень неодмінно виберуть екошкіру.Такий вибір має багато переваг - цей матеріал набагато дешевший за натуральну шкіру, залишається водостійким, не вимагає обслуговування і дивує багатою палітрою кольорів.

Не тільки куточок ...

Дизайнери ретельно гарантують, що більшість сучасних куточків можуть похвалитися розумними «бонусами» - керованими підголівниками та підлокітниками або зручними автоматичними підніжками для ніг. Такі аксесуари віддають перевагу великій родині - адже всі люблять відпочивати по-різному! Багато моделей також оснащені додатковими практичними модулями - маленькими журнальними столиками або м’якими пуфами. Інші отримали практичні полички, вбудовані в корпус основи. Купуючи куточок своєї мрії, переконайтеся, що він складається та має простору підстилку. Завдяки таким зручностям ночівля друзів чи родичів перестане бути проблемою.

"Простота - це остання вишуканість", - сказав колись Леонардо да Вінчі, і це виявляється позачасовою істиною. Сучасні дизайнери, розробляючи кути, орієнтуються в першу чергу на простоту, яка взагалі виявляється найкращим другом ергономіки.