Як прибрати будинок до Великодня? Графік прибирання

До Великодня залишилось три тижні. Це ідеальний час, щоб розпочати весняне прибирання спокійно і без стресу. Якщо ми регулярно прибираємо, освіження квартири не повинно бути для нас проблемою, але навіть при ретельному прибиранні ми випередимо час, за умови, що у нас є план дій.

Графік окремих робіт є найважливішим в ефективному та швидкому прибиранні. Почнемо з більших видів діяльності, повільно рухаючись до найменших. Спочатку ми прибираємо кімнати, потім ванну і кухню і, нарешті, передпокій, сходи та веранду.

За 3 тижні до Великодня

Як і планувалося, ми почнемо з вітальні, спальні та дитячих кімнат. Ми можемо почати чистити вікна, міняти штори та штори та оглядати гардероби вже сьогодні. Давайте розподілимо роботу на кілька днів, щоб спокійно організувати все це невеликими кроками. Ми викидаємо невикористаний одяг із шаф, пакуємо зимовий одяг у коробки, а весняний та літній викладаємо. Ми чистимо віконні та дверні рами, плінтуси, вакуумні шафи та полиці та розміщені на них дрібнички. Згадаймо про павутину та важкодоступні місця - під ліжком, диваном або столом. Міняємо постільні приналежності, декоративні наволочки та матраци-клапани. Нарешті, ми пилососимо килими та чистимо підлоги.

За 2 тижні до Великодня

Коли в кімнатах порядок, ми можемо подбати про ванну та кухню, а у ванній ми перевіряємо косметику та викидаємо прострочені або невикористані. Потім ретельно миємо душову кабіну, дитячий басейн, унітаз, умивальник та арматуру. При необхідності відкриваємо стоки. Ми прибираємо в шафі під раковиною. Також слід пам’ятати про дзеркало та місця за унітазом та пральною машиною. Після ретельного очищення пилу ми очищаємо підлогу і миємо килимки у ванній. На кухні почнемо з прибирання шаф, що висять зверху і всередині. Давайте зробимо огляд посуду та харчових продуктів. Потім ми чистимо вікна і чистимо обладнання: плити з духовкою, холодильником, мікрохвильовою піччю, кавоваркою або тостером. Наступним кроком буде протирання стільниці, столу та стільців. Нарешті ми підмітаємо і чистимо підлогу.Крім того, у ванній і на кухні ми чистимо плитку на стінах - бажано за допомогою миючого засобу для скла.

1 тиждень до Великодня

Завершуємо прибирання в залі. Ми організовуємо гардероб або вішалки і витираємо пил з полиць. Ми ховаємо зимові черевики і замінюємо їх на весняне взуття. Ми ретельно підмітаємо пісок і миємо підлогу. Якщо у нас в дзеркалі є дзеркало, почистіть його засобом для миття скла. Не забудьте протерти вхідні двері та всі внутрішні двері мокрою ганчіркою. Ми підмітаємо зовнішні сходи та бруківку. Тепер нам залишиться лише прибрати день, тобто випилити меблі та пропилососити підлогу за день до святкування з родиною.

Варто заздалегідь підготувати графік занять і розпочати прибирання, щоб перед Великоднем ви лише подбали про планування та підготовку меню і знайшли час для відпочинку. Не забуваймо залучати до прибирання інших домочадців!