Мокра робота, або як добудувати раковину та змішувач

Кухня - одна з найбільш інтенсивно використовуваних кімнат. Ось чому і ергономічність, і міцність матеріалів відіграють таку важливу роль. Раковина з батареєю - важливий елемент, який входить до складу т.зв. робочий трикутник (разом з холодильником і плитою). Як вибрати найкращий дует? Ви дізнаєтесь від нашого путівника!

Їх кладуть на шафу і заглиблюють у стільницю

Ми можемо вибрати один з двох основних типів мийок. Перший - це мийка, яка розміщується на шафі. Вона має таку ж ширину, що і стільниця, і її легко встановити. Врізна мийка менша. Це вимагає трохи вільного місця на стільниці з кожного боку. Оскільки на сучасних кухнях основний упор робиться на послідовні, одноманітні будівлі, останній варіант є більш популярним.

Одна камера, дві чи, може, півтора?

Скільки камер повинна мати кухонна мийка? Багато що залежить від того, чи є на кухні посудомийна машина. Якщо так, ми можемо спокійно обмежитися однією камерою. Досить зручно мити харчові продукти. До нього може додаватися зливний фільтр, де ми можемо все розумно просушити. Коли посудомийної машини немає, краще використовувати двовідсікову мийку. В одній камері ми влаштуємо посуд для миття, а в іншій митимемо їх негайно. Однак варто пам’ятати, що двокамерна мийка займає багато місця. Тому на маленькій кухні її інтеграція в декор може стати проблемою. Тоді мийка в півтора чаші чудово працює - одна з камер явно менше. У свою чергу, на великій кухні ви можете дозволити собі якомога більшу модель, тобто двокамерну мийку.

Традиційно кухонні мийки проектуються за прямокутним планом, але вибір не обмежується лише такими простими моделями. Наприклад, кутова раковина чудово працює в невеликій будівлі. Також можна вибрати круглу або овальну модель - кухня придбає цікавий елемент декору.

Практичний злив, підключений до мийки, полегшує сушіння посуду або їжі. Однак також варто звернути увагу на інші розумні рішення, такі як спеціальна овочева миска з перфорованою поверхнею на дні (як ситечко). Раковини можуть також мати ручки, наприклад, для кріплення обробної дошки. Отвори для зливу столових приборів також ідеально підходять для щоденного використання.

Матеріал має значення

У випадку з раковиною важливу роль відіграють не тільки габарити та функціональність, а й матеріал, з якого вона виготовлена. Дешеві емалеві раковини поволі стають минулим. Однак привабливі сталеві раковини все ще вибираються з особливим бажанням, особливо для сучасних інтер’єрів. Вони ідеально поєднуються з нержавіючими побутовими приладами. До того ж вони найчастіше виготовляються з твердої нержавіючої сталі, тому не бояться корозії. Однак вони вимагають належного догляду. Потрібно бути обережним, щоб не подряпати їх. Крім того, їх часто потрібно чистити, адже відразу видно навіть незначний бруд.

Єдине для міцності та довговічності - це гранітна раковина. Він виготовлений з каменю, який надзвичайно стійкий до подряпин, він також стійкий до дії кислот та сильних чистячих засобів. Якщо він має пористу структуру, ми повинні бути обережними, щоб не знебарвити його (наприклад, від вина чи кави). Гранітна раковина важка, тому для її встановлення потрібна міцна шафа. Хоча це зазвичай коштує кілька сотень злотих, це одна з найкращих інвестицій на кухню.

Альтернативою граніту, як і іншим природним камінням, є сучасні композити. Практично кожен з виробників мийок має свій рецепт цього матеріалу. Композит - це завжди суміш синтетичних смол і мінералів, таких як, наприклад, кварц. Вибираючи композитну мийку, ми отримуємо надійність, елегантне покриття та сучасний, красивий дизайн.

Мийки також виготовляються з інших матеріалів. Керамічні моделі відрізняються елегантністю та надзвичайною міцністю. Є також раковини, повністю виготовлені з різноманітних пластмас.

Бажано одноважільний

Змішувачі для кухні - це інші елементи кухонного обладнання, на яких ми не повинні економити. Ми орієнтуємось як на ергономіку, так і на високоякісні матеріали - акумулятор повинен бути стабільним, довговічним і якомога стійкішим до подряпин. В основному ми рекомендуємо одноважільні змішувачі (і змішувачі з одним отвором - мова йде про спосіб монтажу), оскільки за допомогою однієї ручки ми регулюємо як температуру води, так і потужність струменя. Це особливо зручно, коли, наприклад, ви готуєте торт, а одна рука зайнята або брудна. Також варто вибирати акумулятори відносно високого рівня. Завдяки цьому ми можемо ефективніше мити великий посуд або великі овочі.

Однак традиціоналісти можуть бути прикріплені до класичного, елегантного дизайну кухонних кранів - з окремими кранами для гарячої та холодної води. То як поєднувати переваги з практичними функціями? Є відповідь: одновідвірні батареї, стилізовані за віком. Більше того, вони можуть навіть зачарувати золотом, міддю або латунню.

Не тільки метал

А з яких матеріалів виготовляються кухонні крани? Найчастіше це нержавіюча сталь або хром. Цей дизайн дуже універсальний, він підходить практично до будь-якої раковини та стилю інтер’єру. Але, звичайно, це не єдиний варіант на вибір. Наприклад, нас може спокусити змішувач із гранітним покриттям або улюбленого кольору: білий, кремовий або бежевий. Таким чином, ви можете цікаво поєднати змішувач з раковиною і вибрати моделі з однаковим дизайном. Це цікавий варіант, наприклад для любителів білого на мінімалістичній кухні - вся техніка та деталі в одному кольорі!

Додаткові можливості

Варто звернути увагу на дві цікаві та практичні функціональні можливості батареї. Перший - це висувний носик. Він чудово працює, особливо з більшою раковиною. Ми можемо точно направити потік води туди, де це потрібно. Це також дозволяє знизити рахунки - вода не витрачається даремно. Друге рішення - аератор - має подібне призначення. Робота аератора (вбудованого в кран) полягає в тому, що він аерує воду. Як результат, він має більший об’єм, і ми його використовуємо менше!

Зміст статті з’явився на веб-сайті люб’язно dom.wp.pl. Автор тексту: Марцін Закржевський