Як облаштувати навчальний простір?

Людина вчиться все своє життя, говорить одна з давніх відомих істин. Дійсно, з роками ми все більше дізнаємось про навколишній світ, хочемо вдосконалюватися, вивчаємо іноземні мови, закінчуємо різні школи та курси.

Бажання вчитися - це чеснота, яка не знає вікових обмежень! Адже нікого не дивують університети третього віку чи творчі майстерні для дорослих. Освіта та пізнання світу в моді, вони роблять нас освіченими та цікавими людьми. Тому зручний, креативний навчальний куточок повинен стати частиною кожного будинку, не лише в дитячій кімнаті!

Як вибрати висоту письмового столу і стільця?

Сучасні дизайнери меблів ставлять комфорт користувача в один ряд з чудовим дизайном. У робочому куточку це особливо важливо - завдяки правильному розташуванню за партою ніщо вас не заважатиме, і ви спокійно зосередитесь на засвоєнні знань. Ергономіка - це справді чарівне поле, яке дозволить забути про біль у шиї, надмірне напруження очей або напруженість поперекової області. Вибираючи ідеальний стіл, орієнтуйтеся в першу чергу на розміри. Міцність в сантиметрах може бути більшою, ніж ви думаєте!

Якщо ви купуєте перший письмовий стіл дитини, переконайтеся, що висота меблів становить близько 55 см. У шість років малюк зазвичай розмірами 120-125 см, тому така висота столу цілком доречна. Варто пам’ятати, що діти швидко ростуть, тому з року в рік висота столу повинна бути вище. Тож найкраще рішення - придбати стіл з регулюванням висоти. Найчастіше вибирається модель з діапазоном регулювання від 55 до 75 см. Завдяки поступовій зміні висоти стільниця столу буде «рости» разом з дитиною і допоможе захистити її від серйозних вад постави.

Старші студенти та дорослі повинні побалувати себе робочим столом, який є не тільки вищим, але й ширшим. Зробіть робочий стіл меблів не менше 130 см завширшки і близько 85 см глибини. Для дорослого зазвичай достатньо письмового столу розміром близько 70-75 см, але ми рекомендуємо високим людям схилятися до 80 або навіть 85 см. Влаштовуючи навчальний куточок, також варто пам’ятати про такі аспекти, як відповідна кількість вільного місця під письмовим столом (ширина близько 80 см для ніг), а також правильна поза сидячи. Для нас є моделлю мати пряму спину, сидячи за столом, руки вільно спираючись на стільницю, а ноги лежачи на підлозі. Пам’ятайте - кут між надпліччям і передпліччям і кут між гомілкою і литкою повинен бути правим. Зверніть на це особливу увагу, регулюючи висоту стільця до столу.Підлокітники сидінь також можуть бути хорошим показником. Висоту стільця слід встановлювати так, щоб вони знаходились приблизно на висоті стільниці стільниці.

Яке освітлення в робочому куточку?

У зручному для науки просторі правильне освітлення є надзвичайно важливим! Влаштовуючи навчальний куточок, дбайливо доглядайте за ними. В ідеальному розташуванні стіл повинен знаходитися боком до вікна. Однак важливо, щоб особа, яка робить нотатки, не перекривала денне світло рукою. Тому стіл правші повинен бути звернений до вікна лівим боком та правою стороною лівші. Штучне освітлення допоможе вам навчитися вечорами або в похмурі дні. Настільна лампа може бути оснащена галогенною лампою, флуоресцентною лампою або світлодіодною лампочкою. Чудово, якщо останні можуть похвалитися кольоровою температурою близько 4000-5000K - завдяки цьому світло має тонкий, нейтральний колір, який не втомить ваші очі. Також важлива відстань між джерелом світла і письмовим столом. Дизайнери інтер’єру радятьщоб відстань між світильником і робочим столом меблів становила близько 35-50 см. Вибираючи настільну лампу, зверніть увагу, чи регулюється її рама. Завдяки цьому засобу ви матимете вплив на підтримку відповідної відстані між робочим столом та джерелом світла.

Які кольори та деталі у робочому куточку?

Давно минули часи, коли на робочому столі письмового столу були лише лампа і купа книг. В даний час в моді існують різні дизайнерські пристосування, які полегшують навчання - крейдяні дошки з вигадливими формами, настінні вішалки для барвистих нотаток з нотами, настільні світильники з підставками для ручок або багатоповерхові органайзери для канцелярського приладдя. Завдяки таким доповненням навчання стає не тільки простішим, але і набагато цікавішим! Творчі душі люблять, коли в їх оточенні «щось відбувається», тож покладіть на свій стіл свою улюблену квітку в горщику, глобус у стилі ретро або чарівну фоторамку. Пам’ятайте, нехай середовище, в якому ви сідаєте за навчання, має бути яскравими кольорами - білим, ванільним, світло-зеленим або синім. Такі кольори заспокоюють і полегшують здобуття знань. Особи,кому потрібен приплив енергії, можна вибрати яскраві аксесуари - абажур із чорно-білими смужками або годинник кольору фуксії. Такі елементи стимулюватимуть вашу творчість, але вони не будуть втомлювати ваші очі надмірно.

Блаженне розслаблення під час перерви

Ми вже з’ясували, що стіл і стілець повинні бути надзвичайно зручними. Однак пам’ятайте, що навіть якщо ваш куточок досяг висоти комфорту, ви не повинні вчитися послідовно протягом 4 або 5 годин. Ваш мозок не любить марафонів, і йому вкрай потрібна перерва! Вчені довели, що для того, щоб вчитися ефективніше, слід робити 5-хвилинні перерви кожні 30 хвилин. Завдяки цьому ми краще засвоюємо нову інформацію. Щоб приємно провести ці 300 секунд, створіть блаженну зону релаксації поруч із робочим куточком. І це зовсім не повинно бути нічого вигадливого! Все, що вам потрібно - це просторе крісло з підлокітниками, м’який пуф або підвісний стілець, потопаючий у морі різнокольорових подушок. Під час перерви ляжте в м’яке сидіння, послухайте розслаблюючу музику або з’їжте щось поживне. Таке стильне місце стане не тільки святом для очей кожного старанного учня, але і для його розуму!

Як організувати навчальне місце? Топ-бокс, організатор чи секретар?

Для того, щоб ефективно вчитися, ви повинні контролювати хаос нот. Тому книги, зошити та ксерокопії тримайте окремо. Якщо на вашому столі є рівний, рівномірний робочий стіл, ви можете подумати про придбання для нього розширення. Завдяки декільком поличкам ви можете легко відсортувати всі навчальні матеріали, і жодна нотатка ніколи більше не загубиться. Інша ідея - інвестувати в сучасних організаторів. Це можуть бути багатоповерхові стоячі або підвісні пристосування. Останнє буде особливо корисно, коли ваш стіл обладнаний невеликою стільницею. Людям, які люблять класику, слід перетворити звичайний письмовий стіл на стильний письмовий стіл. Такий предмет меблів наповнений різноманітними висувними ящиками та схованками, крім того, він часто може похвалитися практичним висувним верхом. Це ідеальний вибір для маленьких інтер’єрів з душею!

Наука - це справжня сила. Чим більше ми знаємо, тим цікавішою та захоплюючою нам здається реальність. Як писав Пауло Коельо в одному з найпопулярніших романів, "Існує лише один спосіб вчитися. Завдяки цьому". Отже, їдьмо! Організація зручного навчального куточка - це справді хороший початок;)