Плісе в домашніх умовах, або як захистити інтер’єр від сонця?

Ви замислюєтесь про те, щоб закрити вікна плісе ? Разом з ANWIS ми зібрали про них найцікавішу інформацію.

Складчасте будівництво

Жалюзі плісе - одне з найбільш універсальних рішень серед внутрішніх віконних вікон . Ми можемо застосовувати їх для всіх типів вікон та засклених дверей, включаючи великі розміри та незвичні форми. Окрім вибору тканини, ми можемо визначитися з кольором обладнання, яке включає: алюмінієву конструкцію та ручки управління.

сірі складки

Пропозиція ANWIS включає, серед іншого кремово-білий, базальтово-сірий, антрацитовий, а також кольори, схожі на дерево: золотий дуб і горіх. Це наймодніші кольори, якими користуються виробники столярних виробів. Завдяки їм ми можемо легко відрегулювати кришку до віконних та дверних профілів у нашому будинку. Найбільш привабливим рішенням є двосторонні плісе з контролем , тобто ті, в яких ми можемо встановити верхнє та нижнє положення жалюзі. Потім управління може здійснюватися за допомогою ручок управління (розміщених безпосередньо на алюмінієвій ринві), нитки або ланцюжка з бісеру.

дует плісе

Тип тканини та вплив сонячного світла

Штори-плісе мають широкий вибір тканин, які ми виберемо, серед інших з точки зору ступеня перебування кімнати на сонці. Там, де вікна спрямовані на захід та південь, а тому найбільш піддані сонячному світлу, найбільшим союзником є ​​т. Зв. багато складок , тобто жалюзі, що складаються з двох текстильних шарів . Вони схожі на стільник. Таким чином вони утворюють повітряний ізолюючий шар, який , крім затінення, зменшує тепловіддачу.

Середину плісе можна заповнити додатковим шаром світловідбиваючого матеріалу - алюмінієвою фольгою . Таким чином, штора забезпечить належний захист від неприємних сонячних променів, блокуючи проникнення світла всередину. У свою чергу, кімнати, розташовані на північній та східній стороні, не піддаються впливу сонця протягом більшої частини дня. У цьому випадку ідеально підійдуть складки з одним шаром матеріалу та прозорою структурою. Завдяки їм ми можемо прикрасити вікна, не викликаючи ефекту затемнення. Ми також можемо вибрати дві тканини в одній шторі (одну над іншою, розділену алюмінієвим рухомим жолобом), одна з яких буде виконувати роль штори, а інша - штори. Це рішення чудово підійде в будь-якій спальні.

Технічне обслуговування та очищення плісе

Цей жалюзі складка ANWIS в основному синтетичні тканини , так що вони можуть бути очищені на сухій і мокрій поверхні. Якщо ви хочете видалити невеликі забруднення, наприклад, верхній шар пилу, який осідає на матеріалі, ви можете використовувати пильовик або тканину. Більший забруднення можна видалити за допомогою миючих засобів. Все, що вам потрібно зробити, - це зняти складку з вікна, а потім замочити в прохолодній воді з м’яким миючим засобом. Однак нам слід уникати чищення тканини, оскільки це може знебарвити тканину. Приблизно через чверть години промийте плісе під струменем чистої води, а потім повісьте складене назад у вікно. Завдяки такій обробці тканина збереже свою гармонійну форму.

Якщо плями виявляються занадто стійкими, варто скористатися допомогою професійної компанії, яка поверне нашим плісе колишню славу. Ні в якому разі не слід використовувати інвазивні миючі засоби та занадто високу температуру води , що також може спричинити знебарвлення та деформацію матеріалу. Слід також переконатися, що тип використовуваної тканини дозволяє проводити вологе прибирання.

Жалюзі плісе - це практичні прикраси для вікон, які будуть працювати у всьому будинку. На відміну від класичних ролет , вони пропонують двосторонню роботу, а також можливість кріплення на будь-якому типі вікна. Гармонійне розташування матеріалів з різноманітними структурами та кольорами дозволить виділити будь-який інтер’єр, а простота використання зробить їх невід’ємною частиною меблів для дому.