Вогняна магія. Біокамін чи традиційний камін?

Магія вогню може скрасити навіть найтемнішу зимову ніч. Камін, освітлений золотистим сяйвом, асоціюється з теплом сімейного будинку і дає відчуття захищеності. Так було століттями. У минулому наші предки з повагою ставились до вогню і вважали його найбільш містичною стихією. І хоча сьогодні це не шанується давнім поклонінням, ми можемо оцінити фантастичні якості танцюючого полум'я.

Просторий вогнище з камінною топкою, як правило, є власністю окремих будинків. Мешканці історичних будинків також дозволяють собі подібне рішення. Однак що можна зробити в ситуації, коли квартира не має доступу до труби димоходу? Що ж, дизайнери дивують абсолютно інноваційною ідеєю - практичними біокамінами. Чим вони відрізняються від класичних камінів і в яких ситуаціях вони працюють краще? Про це в тексті нижче.

Камін у традиційному варіанті

Як немає диму без вогню, так і каміна немає без димоходу. Тому це найважливіша вимога, яка дозволить вам оформити класичний вогнище. Будуючи будинок, необхідно включити в конструкцію скління, бажано безпосередньо біля конструкційної стіни. Традиційний пристрій добре виглядає лише у великих приміщеннях, тому варто розмістити його у вітальні або просторій їдальні. Пам’ятайте, що камін повинен бути розміщений якомога ближче до димоходу димоходу, вмонтованого в спеціально потовщену стіну. Крім того, є камінна топка, повітропровід і декоративний кожух. Все це разом займає багато місця - іноді до приблизно 2 метрів. Однак багато людей вважають, що це хороший космічний менеджмент. Приємна стрілянина колод зимової ночі - це найбільша нагорода!

Сучасні біокаміни

Біокамін - це дуже зручне та безпечне рішення. Він відрізняється від традиційного каміна головним чином типом горіння. Його паливом є біоетанол, тобто етиловий спирт, що містить невелику кількість води. Речовина виготовлена ​​з натуральної сировини, завдяки чому вона залишається повністю екологічною, відновлюваною та безпечною для здоров’я. Біо-камін може функціонувати в будь-якому приміщенні, оскільки для нього не потрібні димовідвід і вентиляційний канал. Єдина умова - це негерметичність вікон, тобто турбота про природний повітрообмін. З чого виготовлений корпус пристрою? Найчастіше виготовляються з композитів з нержавіючої сталі, скла, бетону, каменю або поліестеру. Цікаво, що деякі виробники оснащують біокаміни зручними колесами, а значить, їх перевезення не є проблемою.

Тепле, тепле, гаряче ...

Що стосується теплової ефективності, біокамін трохи гірший, ніж традиційний камін. Це також пов’язано з тим, що на нього не впливають системи розподілу тепла. Пристрій потужністю 1,5-4 кВт не здатний обігріти всю квартиру, але у випадку незалежної кімнати 30 м це, безумовно, буде добре. Люди, які піклуються про надійне опалення, можуть інвестувати в монументальний біокамін набагато більшої потужності, наприклад 17 кВт. Однак варто пам’ятати, що це вже не буде високомобільним пристроєм.

Дизайн не такий очевидний

Вважається, що традиційні каміни зазвичай стильно стилізовані, тоді як форма біокаміна виглядає мінімалістично. Це неправда! Класичний камін можна огородити, наприклад, бетонними плитами або цеглою в індустріальному стилі. З іншого боку, біокамін не повинен стояти окремо. Пристрій буде успішно розміщено в стильній прованської мармуровій оправі. Лише від вас залежить, яку обробку ви вирішите для печі!

Хтось одного разу сказав, що вогонь зачарований надзвичайною магією, бо навіть якщо він згасне, ви завжди можете запалити його знову. Це також принадність домашніх камінів - як традиційних, так і тих, що працюють на основі біоетанолу.