Садові тенденції - сучасний сад

Найвідоміший зелений оазис - Висячі сади Вавилону, датовані серединою 6 століття до нашої ери . Кажуть, казкова зелень була наповнена просторими терасами, хитромудрими колонадами, висіченими в скелях декоративними газонами, а також фонтанами та скульптурами. Як виглядають сади в дусі сучасності? У статті нижче ми розглядаємо останні тенденції, з якими можна зустріти в домашніх куточках. Тут буде багато дизайнерських меблів та аксесуарів, стильна садова архітектура та оригінальне зовнішнє освітлення. Тому ми запрошуємо вас на надихаючу прогулянку наймоднішими зеленими зонами, оформленими в сучасному стилі!

сучасний сад з відкритим килимом

Сад як продовження вітальні

Вже кілька років дизайнери гаряче заохочують сад стати природним продовженням домашнього простору. Зрештою, лаунж просто неба - це фантастичне рішення, особливо у весняно-літній сезон, коли відпочинок серед зелені смакує найкраще! Тому дуже сильною тенденцією є запрошення до саду гарнітурів - бажано зручних диванів, кутових диванів, крісел та шезлонгів. Однак необхідно, щоб це були меблі, присвячені садовим просторам , тобто виготовлені з високоякісного поліратану та покриті подушками з водонепроникної кордури. Така конструкція меблів робить їх стійкими не тільки до дощу, але і до УФ-випромінювання. Цікаво, що дизайнери меблів на цьому не зупиняються! У сади також запрошені спеціальні сонячні світильники, що імітують класичні кімнатні моделі. Крім того, декоративні килими з поліпропілену , стійкі до погодних умов, залишаються гарячим бестселером . Завдяки таким аксесуарам сад за найкоротший час перетвориться на справжню зелену вітальню!

Пергола в сучасному саду

Раніше простий, класичний, покритий вином або виноградом альпініст, сьогодні вигадливий, оригінальний, що радує око найвибагливіших естетів! Перголи, оскільки ми говоримо про них, є фантастичними в сучасних садах . Іноді побудовані з дерева, інколи архітектурного бетону або мармуру, вони є одними з найбільших прикрас саду. Що не менш важливо, однак, такий акцент виявляється не тільки ефективним, але і дуже зручним - під час спекотної погоди він захищає від інвазивних променів сонця , а в разі негоди стає приємним садовим притулком. Ви можете придбати готову перголу в магазині, замовити у спеціаліста виготовлену на замовлення перголу або взяти на себе завдання та спроектувати її самостійно. Влаштовуючи перголу, варто пам’ятати про ефективні матеріальні аксесуари - це можуть бути, наприклад, повітряні штори або ажурні москітні сітки, які додадуть цілому романтичні, інтимні нотки.

Сучасний сад: бетон, дерево, скло

У сучасних садах лідирує не тільки цікава рослинність, наприклад екзотичні види чагарників та квітів, але й оригінальні оздоблювальні матеріали . Раніше в традиційних зелених зонах було вирішено зосередитись виключно на деревині, тепер сучасні, особливо мінімалістичні сади, стосуються перемоги людини над природою. Тому значна частина садових поверхонь покрита кам’яною плиткою або бетонними платформами. Тому дерево, скло та архітектурний бетон відіграють величезну роль в облаштуваннях . Це особливо видно у випадку приміщень, що мають характер закритого внутрішнього дворика.Засклені стіни, полиці та сидіння змушують сад перетворитися на додаткову кімнату. Крім цього, в зелених зонах часто створюються бетонні басейни, струмки та водойми. Однак йому не вистачає пишної романтичної рослинності, як це має місце, наприклад, в англійських садах.

Як освітлити сучасний сад?

Перше і головне: у сучасному саду варто використовувати багатопотокове освітлення , особливо якщо домашній простір вражає, а зелень пишна. Тому вітаються настінні світильники та вбудовані світильники , завдяки яким вам вдасться зробити ваш зелений простір багатовимірним. Під такими елементами, як пороги, сходи або площадки, можна встановити водонепроникні світлодіодні стрічки, які цікаво «підкреслять» елементи садової архітектури та зроблять їх функціональними. Крім того, одним з найцікавіших проектів є енергозберігаючі світлодіодні ліхтарі. Їх світло може мати різну температуру кольору, позначається в одиницях, що називаються кельвінами (K). Низькі кельвінові лампи забезпечують тепліше, затишніше світло, тоді як високі кельвінові лампи забезпечують прохолодне, сучасне, енергійне світіння. Такі деталі слід виставляти на клумбах або безпосередньо біля доріжок, таким чином позначаючи шляхи сполучення в саду.

ліхтарі в сучасному саду

Ліхтарі та ліхтарі в сучасному саду

Стильні деталі також є справжнім хітом у сучасних садах . То які акценти варто спробувати? Не секрет, що магія вогню була відома і цінувалась тисячоліттями, то чому б не запросити її в сад? На додаток до основного світла, такого як світлодіодні стрічки, настінні світильники та сонячні світильники, ви можете успішно дотягнутися до світіння свічок, чайних світильників або факелів.Мерехтливе полум’я повинно бути закрите у тіні відтінків, ліхтарі, ліхтарі або прозорі скляні банки. Дизайнери закликають розміщувати такі деталі на майданчиках, сходах, клумбах і вішати їх на гілки дерев. Завдяки їм у сучасній зеленій зоні завжди пануватиме інтимна атмосфера! Варто зазначити, що такі добавки також можуть бути фантастичним захистом від інвазійних комарів. Віск із запахом цитрусового може творити чудеса!

Садовий тренд: поліетиленові горщики та сидіння

Світиться каструлі з поліетилену можуть стати цікавою і надзвичайно модною альтернативою класичним світильникам, настінним світильникам і точковим світильникам . Такі типи приладів постійно підключені до електрики, тому вам не доведеться турбуватися про те, чи розряджена батарея. Подібний акцент ідеально вписується в сучасні садові простори, а також є дуже ефективним, не нагрівається і залишається морозостійким . Люди, які люблять незвичайні рішення, можуть інвестувати в дивовижні світильники, які також виконують функцію садових меблів. Пуф з ажурною структурою та м’яким сидінням, підсвічений спеціальною світлодіодною лампочкою. Його світіння висвітлює, але не засліплює, саме тому воно ідеально підходить для сучасної тераси під перголою або просто - під грушею.

камін та біокамін у сучасному саду

Камін чи біокамін?

Дизайнерські каміни ідеально підходять для сучасних садових просторів . Виготовлені з високоякісної нержавіючої сталі, вони можуть виконувати роль переносного мангала або просто бути стильним джерелом тепла . Іншим рішенням є біокаміни, які місяцями стоять дуже високо в рейтингу сучасних садових хітів! Вигадливі форми, ажурні абажури, ароматичні вставки ... Все це робить садове освітлення потрійною магією! Варто згадати, що біокаміни - це пристрої, що працюють на біопаливі, що безпечно для здоров’я. Вони не потребують електромонтажу або димохідних труб. З чого зроблено житло біокаміна? Найчастіше виготовляються з композитів з нержавіючої сталі, скла, бетону, каменю або поліестеру. Цікаво, що деякі виробники оснащують біокаміни зручними колесами, а значить, їх перевезення не є проблемою.

садовий тент

Садова парасолька або тент?

Садова парасолька - це один із пристосувань, який потрібно знайти у кожному сучасному саду! Ефектний, стильний, виготовлений з високоякісних матеріалів, він може захистити як від сонця, так і від приємного літнього дощу. Так званий «зламані» парасольки, які можна встановити під певним кутом, пристосовуючи їх до подорожі сонця. Цікавою альтернативою цього типу пристосувань можуть стати стоячі садові маркізи. Деякі моделі односторонні, інші двосторонні, які захищають набагато більший простір від сонця. Ви можете вибрати з широкого асортименту тканин, візерунків та кольорів, а також різних варіантів подовження тенту. Багато моделей можуть бути оснащені т. Зв автоматизація погоди або розробляйте їх вручну за допомогою кривошипа.

Сучасний сад, хоч і не такий романтичний на прованських чи англійських галявинах, також може вразити інтимною, затишною атмосферою! Однак найголовніше - в них повинні з’являтися дизайнерські меблі та пристосування, а також атмосферне освітлення. Завдяки їм домашній простір буде не тільки красивим, але і своєчасним!