Укладання підлогових панелей - поетапно

Як влаштувати панелі підлоги? Нічого важкого! Давайте слідуватимемо інструкціям з монтажу, підготуємо необхідні інструменти та приладдя, і не забудемо правильно підготувати основу та матеріал, і ми впораємось із цим завданням без особливих проблем.

Підлогові панелі - одна з найпопулярніших обробок підлоги. І не дивно! Ми можемо вибирати між візерунками та кольорами, вибирати красу натурального дерева або вибирати дешевшу дерев’яну підлогу. Ще один аргумент "за" - це простота складання! Виявляється, укладання ламінованої підлоги - це завдання, яке ми можемо обійтися без себе, не маючи найняти професійну команду.

Як укласти підлогові панелі? Підготуйся спочатку!

Найважливішим правилом для укладання ламінованої підлоги є: інструкція, інструкція та інші інструкції! Технічний паспорт продукту містить обов'язкову інформацію, рекомендації та підказки, що стосуються способу виготовлення підлоги, а також необхідних аксесуарів та інструментів або окремих етапів робіт.

По-перше, потрібно правильно підготувати панелі. Панелям, особливо дерев’яним, потрібно якийсь час, щоб “оселитися” в приміщенні, тобто акліматизуватися. Це означає, що ми повинні привести їх до приміщення, де вони будуть встановлені, принаймні за 48 годин до фактичного початку роботи. Умови в приміщенні мають вирішальне значення: температура не повинна бути нижче 18 ° C, а вологість не повинна перевищувати 70%. Чому це так важливо? Дерев’яно-волокнисті підлогові панелі можуть реагувати на кліматичні зміни, змушуючи їх розширюватися або стискатися. З тієї ж причини дуже важливо підтримувати розрив між панелями та стіною.

Наступний крок? Звичайно, готуємо субстрат . Підлога повинна бути сезонною (тобто принаймні 4 тижні з моменту її нанесення), сухою і рівною, інакше панелі можуть бути пошкоджені під час використання. Якщо ми помітимо нерівності або зміни рівнів, використовуйте самовирівнювальну вирівнюючу масу, завдяки якій ми усунемо всі недоліки.

Перш ніж розпочати належний монтаж панелей підлоги, слід укласти ізоляційний матеріал, тобто пароізоляційну фольгу, а поверх неї демпфуючий шар, такий як пінопласт або пробка.

Як укласти підлогові панелі? Покрокова інструкція

Ми переходимо до найважливішого етапу роботи! Спочатку виміряємо відстань між стінами та визначимо обшивку першого ряду. Існує кілька способів укладання панелей, але універсальним і оптимальним монтажем є безклейовий монтаж , тобто «плаваючий» спосіб. Окремі елементи не приклеюються і не прибиваються до землі.

Напевно, нам цікаво, яким способом укласти панелі підлоги. Тут застосовується правило поширення світла . Панелі розташовані паралельно куту падіння світла (тобто перпендикулярно стіні з вікном).

Починаємо з однієї зі стін, пам’ятаючи дотримуватися відстані (використовуйте для цього клини). Укладіть першу смугу без обрізки, якщо тільки цього не вимагає ширина приміщення (тобто в тому випадку, якщо остання смуга панелей буде дуже вузькою). Встановіть панелі з пазами до наступних смуг і з’єднайте їх уздовж. Виріжте останню смужку циркулярною пилкою, підлаштовуючись під ширину кімнати. У свою чергу, підлаштовуючи панелі за довжиною, ми повинні обрізати їх лише з одного боку.

Як укласти панелі підлоги? Найкраща техніка

Техніка укладання підлогових панелей, а точніше їх стикування, індивідуальна для кожного виробника . Інформацію про це можна знайти в інструкції по монтажу. Зазвичай окремі елементи з'єднують, нахиляючи їх на дюжину чи близько градусів, а потім опускаючи, натискаючи та клацаючи замок.

Завершуємо облицювання панелей, встановивши в кімнаті плінтуси, за допомогою яких приховаємо зазори між дошками та стіною. Варто зазначити, що їх слід кріпити до стіни, а не до підлоги - панелі підлоги будуть «працювати» під час використання, розширюватися і стискатися і трохи змінювати положення.

Якщо ми плануємо різну обробку підлоги для окремих кімнат, закрийте зазор між ними пороговою смугою. Щоб це виправити, нам потрібно просвердлити отвори в підлозі.

Правила укладання підлогових панелей дуже чіткі. Досить дотримуватися певної процедури, і ми зможемо зробити красиву, професійну підлогу з панелей.