Книги у вітальні: 7 ідей для домашньої бібліотеки

Книги в салоні - завжди бажані гості! Незалежно від того, чи це акуратні томи, барвисті альбоми чи громіздкі енциклопедії - вони вносять неповторну атмосферу в інтер’єр, свідчать про читання та цікавість домогосподарського світу. Однак у багатьох людей виникає проблема з цікавою виставкою, яка не здавалася б важкою чи хаотичною. Нижче ви знайдете 7 цікавих рішень, які допоможуть вам організувати оригінальну та функціональну бібліотеку бібліотеки!

Книжкова шафа в поглибленні - У деяких старих квартирах дуже популярні неглибокі поглиблення у стінах **, відомі своїми ...

Книжкова шафа в поглибленні

У деяких старовинних будинках дуже популярні неглибокі поглиблення стін, також відомі як ніші . Раніше такий архітектурний елемент призначався переважно для декоративних цілей - там вішали скульптури чи картини. У наш час ніші, як правило, є залишками глухих дверей, коли величезні багатокімнатні квартири в багатоквартирних будинках були розділені на менші приміщення. Якщо у вас є такий тип орнаменту, обов’язково використовуйте його! Ви можете оформити в ній книжкову шафу - просто подбайте про відповідні дерев'яні вироби за розміром, тобто рами навколо ніші та глибоких полиць!

Книжкова шафа навколо вікна

Деякі люди не хочуть жертвувати "повною" стіною при оформленні книжкової шафи. Якщо ви належите до цієї групи, можливо, гарним рішенням є дизайн полиць, що оточують вікно . Така процедура цікава, виглядає дуже естетично і, що не менш важливо, допускає безліч різних дизайнерських варіацій. Наприклад, стелажі можуть розділити вікно, створюючи на його поверхні своєрідні мунтини. Деякі люди поєднують полиці з іншими оригінальними елементами, наприклад, лавочкою біля вікна, де можна відпочити та почитати.

Історична бібліотека

Якщо ви мрієте про оригінальну книжкову шафу, яка б вписалася в атмосферний інтер’єр з душею, у вас може виникнути спокуса оформити полички зі старих меблів . Таким чином ви можете зберегти пошкоджені предмети старовини, які благають про друге життя. Все, що вам потрібно зробити, це використовувати старі шафи, комоди або серванти. Між полицями можна встановити стильні двері оновлених шаф - ажурні виглядатимуть надзвичайно легко і стильно. Подібна естетика буде чудово виглядати в еклектичних, вікторіанських або колоніальних інтер’єрах .

Книжкова шафа зі світлодіодним підсвічуванням

У сучасних інтер’єрах варто спробувати настінну книжкову шафу з підсвічуванням світлодіодними стрічками - особливо, якщо ви хочете мати яскраве, світле розташування. Вибираючи світлі смужки, вибирайте ті, що мають теплий відтінок. Така обробка змусить інтер’єр відчувати привітність, затишні нотки. Варто пам’ятати, що освітлення з декількома джерелами робить приміщення візуально більшим і набуває глибини . Тому подібне рішення виявиться фантастичним у невеликих салонах, які потребують оптичного збільшення.

Сучасна книжкова шафа у вітальні - Прийнято вважати, що настінні книжкові шафи досить симетричні та рівномірні - і якщо ...

Сучасна бібліотека у вітальні

Передбачається, що настінні книжкові шафи, як правило, симетричні і рівномірні - а що, якщо ви збожеволієте і виберете трохи більш абстрактні рішення? Якщо ви любите виходити за межі кліше, ви можете вибрати книжкову шафу з неочевидною формою. Як ви розробляєте це, залежить тільки від вас! Тесля може виготовити на замовлення книжкову шафу, повну діагональних полиць та нерівних поверхонь . Такий предмет меблів ідеально підійде для сучасного мінімалістичного інтер’єру з виразним акцентом.

Барвиста книжкова шафа

Окрім абстрактних форм, ви можете вибрати оригінальні кольори книжкової шафи. Натхнення нижче чудово це ілюструє - дизайнер вирішив не тільки розташувати полички дещо хаотично, але й поєднати два кольори - натуральне дерево та білий. Подібна процедура робить стіну, повну книг, дизайнерською та оригінальною. Також варто звернути увагу на цікаве поєднання фронтонних полиць з дерев’яним стельовим брусом. Завдяки цьому композиція «закрита» і окреслює конкретні зони у вітальні.

Кутова книжкова шафа у вітальні

Цікавим і дуже зручним рішенням є також кутова книжкова шафа . Такий розумний дизайн дозволяє повністю використовувати - іноді - постійний кут у вітальні. До того ж подібний предмет меблів дуже акуратний і не займає багато місця . Тому він ідеально підходить для інтимних просторів вітальні.

Хоча в сучасному світі електронні книги стають дедалі популярнішими, їм важко скласти конкуренцію магії паперових книг. Хто закоханий у класичні томи, це прекрасно знає! Тому варто подумати про функціональну книжкову шафу, яка забезпечить безпеку книг і стане стильною прикрасою інтер’єру вітальні.