Двері у ванну - що враховувати при виборі? Що шукати?

У той час як вибір правильної двері ванною може здатися простим, є кілька речей , які потрібно мати у вигляді , перш ніж приймати остаточне рішення. Ванна кімната - це кімната з абсолютно іншими умовами, ніж в інших інтер’єрах будинку, саме тому двері, які ми обираємо, повинні ідеально відповідати їм. Вони повинні бути довговічними , безпечними , забезпечувати ефективну вентиляцію та гарантувати належний рівень конфіденційності . Разом із брендом Porta Door , лідером серед виробників дверних полотен та дверних короб в Польщі, ми пропонуємо, як вибрати двері у ванну .

Вентиляція у ванній - що вибрати: решітки, рукава або вентиляційний андеркат?

Коливання температури , гаряча пара в повітрі і вологість - ось умови у ванній. У цій, як правило, невеликій кімнаті водяна пара накопичується дуже швидко, і осідаючи на стінах і стелі може спричинити вологу , що в свою чергу призводить до розвитку шкідливої ​​цвілі та грибків. Ідеальні двері для ванної повинні дозволяти повітрю вільно циркулювати, щоб волога ефективно надходила назовні. Залежно від ваших уподобань, ви можете вибрати рукава , тобто круглі отвори в нижній частині стулки, вентиляційні решітки та т.зв. вентиляційний підріз, тобто роблячи проріз безпосередньо біля підлоги.

Правильний вибір вентиляційних отворів багато в чому залежить від наших естетичних вимог. Однак функціональність однаково важлива, тому, відповідно до вимог будівельного законодавства, активна поверхня вентиляційних отворів повинна бути не менше 220 см2 .

Рукави найчастіше покриті декоративними чохлами, завдяки чому все це виглядає елегантно - однак, варто знати, що навіть якщо двері мають один або два ряди таких отворів, їх поверхня може все ще бути замалою, щоб забезпечити достатню циркуляцію повітря . Тож давайте звернемо увагу як на кількість, так і на діаметр отворів. Найпопулярнішим рішенням як і раніше залишаються популярні вентиляційні решітки , але якщо ми хочемо зберегти оригінальну естетику дверей - давайте визначимося з вентиляційним підрізом . Вони майже непомітні і в той же час забезпечують чудовий повітрообмін.

Як налаштувати двері на естетику інтер’єру?

Яка у нас ванна кімната? Маленький чи великий? Які кольори в ньому панують? Які матеріали домінують в композиції - дерево, бетон чи, можливо, класична біла плитка? У ньому є вікно? Всі ці аспекти слід враховувати при виборі ідеальних дверей у ванну. Однак не будемо забувати і про іншу сторону медалі, тобто про зал, з якого ви зазвичай заходите у ванну. Це місце зі зрозумілих причин відіграє репрезентативну функцію в нашому домі, тому варто забезпечити злагодженість та гармонійну обробку простору . Це завдання непросте, особливо якщо стиль ванної суттєво відрізняється від дизайну залу. Однак існують універсальні та позачасові рішеннящо вони, безумовно, будуть ідеально підходити майже для будь-якого інтер’єру.

Скління у дверях ванної - так чи ні?

Перший аспект, який ми повинні розглянути, - це скління. Якщо у нашій ванній кімнаті є вікно і в ньому досить багато денного світла - скління не потрібно. Однак, якщо наша ванна кімната вимагає додаткового освітлення , подумайте про вибір дверей зі склінням. Залежно від уподобань та моделі, це може бути тонке вертикальне скління у вигляді смуги різної ширини, а також класичне «вікно», розташоване у верхній частині стулки . Ілюмінатори , або круглі «вікна», вбудовані в дверне полотно, особливо цікаві - вони дуже сучасні і в той же час забезпечують чудове освітлення ванної кімнати. Вибираючи скління, пам’ятайте про цеванна кімната повинна забезпечувати домочадцям відчуття близькості - тож давайте відмовимося від великих форматів.

Колір та дизайн - які двері вибрати?

У сучасних ванних кімнатах найкраще працює позачасова простота , яка буде виглядати красиво довгі роки. Чудова ідея - вибрати біле дверне полотно , наприклад модель Porta VECTOR Premium з ТОП КОЛЕКЦІЇ . Універсальний мінімалістичний дизайн дверей від TOP COLLECTION робить їх чудовими майже в кожній ванній. Білий Porta VECTOR Premium також є чудовим рішенням для невеликих квартир - розсувна версія дверей забезпечить нам максимальну економію місця, а універсальний білий не тільки дуже елегантний, але і оптично додає простір маленькій кімнаті. Це буде працювати незалежно від того, чи панує воно в наших інтер’єрахсучасний , скандинавський або мінімалістичний стиль . Цей колір має великий аранжувальний потенціал і ідеально поєднується з іншими кольорами.

Якщо ми шукаємо цікаву кришку дверей, оберемо модель Porta CPL з ТОП КОЛЕКЦІЇ . Ми можемо вибрати один із 17 декорів , серед яких можна знайти як дерев’яні, так і модні мотиви з бетону , а також конструкції та монохромні вініри в антрацитовому , білому або сірому кольорах . Велика свобода у виборі кольору означає, що двері впишуться в безліч стилів аранжування. У дерев’яному варіанті вони чудово доповнять скандинавський стиль. Бетонний шпон , а також кольоровий варіантантрацитовий або сірий , він ідеально підійде для сучасних та промислових композицій . Двері з колекції Porta CPL також чудово підійдуть для маленької ванної кімнати .

Яким стандартам безпеки повинні відповідати двері?

Можливість блокування дверей ключем гарантуватиме відчуття близькості та конфіденційності у приватності ванної кімнати. Не забуваємо, однак, що в цьому спеціальному інтер'єрі у вас може статися непритомність або інша небезпечна подія - тому варто переконатися, що за необхідності замок можна відкрити ззовні без використання спеціалізованих інструментів і без необхідності примушувати двері. Безпека - це найголовніше , і це може забезпечити замок з розеткою з унітазом, який ми можемо відкрити зовні простою монетою. Важливий також спосіб установки дверей - пам’ятайте, що згідно з чинними будівельними нормами двері повинні відкриватися назовні ванної кімнатищоб у випадку такої потреби ви могли швидко потрапити всередину і не нашкодити людині всередині.

Відповідні двері у ванну повинні забезпечувати хорошу вентиляцію приміщення, по можливості оптимально освітлювати його та гармоніювати з естетикою інтер’єру . Різноманітність наявних на ринку дверних полотен, а також можливість узгодження конкретної моделі з індивідуальними потребами полегшує створення ванної кімнати, про яку мріємо. Широкий вибір високоякісних дверей можна знайти в пропозиції Porta Doors , а моделі ТОП КОЛЕКЦІЇ заслуговують на особливу увагу , оскільки вони довговічні , функціональні , елегантні та сучасні - завдяки цій комбінації ми будемо насолоджуватися ними довгі роки!