Кухонна плитка - яку вибрати? Ідеї ​​облаштування стіни над стільницею

Задня панель, тобто стіна між стільницею та кухонними шафами , є вирішальним місцем у кулінарному царстві. Поверхня зазнає бруду, безперервних бризок води та навіть механічних травм. Матеріал, який використовується для обробки цієї ділянки, повинен бути стійким до будь-яких експериментів. Хоча це лише фрагмент декору, орієнтуватися варто не лише на його практичні, а й естетичні цінності. Що гарантуватиме цілісне ціле , і в той же час не буде пошкоджено під впливом умов на кухні? Ми підготували для вас огляд надихаючої та стійкої плитки торгової марки Opoczno .

Повсякденна елегантність - сірий мармур над кухонною стільницею

Однією з головних тенденцій категорії настінної плитки є рішення, що імітують мармур з колекції Lake Stone від Opoczno. Це керамограніт з білими та темно-сірими благородними кам’яними елементами , які щодня гарантуватимуть трохи елегантності та, крім практичного фіналу простору, будуть його прикрасою та будуть відповідати безлічі різних стилів - від сучасних до класичних. Gres стійкий до будь-яких кулінарних сутичок завдяки високому класу стійкості до фарбування та стирання, і перш за все, він виглядає легким і безтурботним, особливо стикаючись з елементами декору, такими як чорна фурнітура, біла стільниця або графітова раковина або витяжка. Для посилення затишку варто поєднувати його з меблями в дерев'яному декорі або в пляшково-зелених кольорах, а для ще більшої дози свіжості та жіночності - з пудрово-рожевою або м’ятою та золотом.

Структурна плитка між стільницею та шафами

Нудьга на кухні також не представляє небезпеки для тих, хто її обирає, для ділянки над стільницею були поверхневі структурні 3D . Будь-які опуклості, поглиблення та різьблення вносять у простір елемент ілюзії, одночасно будуючи надзвичайну атмосферу. Прикладом цього є плитка Arego Touch з колекції Opoczno. Поєднання двох модних тем; Бетон і шкіра , зіткнувшись з мікроструктурою та геометричним малюнком, створюють ритмічну головоломку, яка оживить декор, додасть йому «кігтя», але також не перевантажить, оскільки вона з’явиться на невеликому фрагменті між шафами. Такий оригінальний акцент особливо варто ввести в мінімалістичний та сучасний інтер’єрде меблі приймають вигляд гладких фасадів. Плоскі поверхні ще краще підкреслять тривимірний малюнок структурної плитки з колекції Arego Touch .

Камінна імітаційна плитка - чи працюватимуть вони на кухні?

Кам’яна плитка довгі роки домінувала на стінах багатьох кухонь не стільки завдяки своїй практичності, скільки універсальності. Це не тільки мармур , але і пропозиції з більш аскетичних категорій, таких як порцелянова плитка Newstone з дрібною галькою, вбудованою в їх поверхню. Плитка цього типу додає приміщенням дрібниці сировини і - як бетон або світлий мармур - це універсальний елемент, який гармонує з багатьма іншими мотивами (наприклад, елементами з дерев’яним візерунком у вигляді стільниці) або кольорами, особливо коричневим, кремовим, темно-синім або охрою, які візуально зігрівають озноб кам’яних поверхонь.

Широкоформатний Newstone Білі або Newstone Light Gray пропозиції створять єдиний щиток поверхню і оптичний збільшити все , що буде сприяти візуальне сприйняття обмеженого простору . Завдяки цій процедурі кімната буде здаватися більшою, ніж є насправді. Поєднання великих площ плитки також буде працювати на більш просторих ділянках, оскільки посилить відчуття простору та відкритості. З іншого боку, темніші варіанти графіту Newstone Graphite можуть бути привабливим елементом контрасту на білих кухнях , тобто обстановка, купальна в різних відтінках білого.

Ялинка на куліссі - плитка, схожа на дерево

Орнамент «ялинка» - ще одна ідея зворотного ефекту ! Візерунок, як правило, асоціюється з ретельно влаштованими паркетними підлогами у старих будинках та квартирах, виконаних у вінтажному чи ретро- стилі , але невеликі прямокутники, розташовані перпендикулярно один одному, також можуть панувати в сучасних композиціях, наприклад у вигляді плитки з колекції Opoczno Love You Navy . Серія складається з гладкої та структурної плитки , а також мозаїки шеврон у двох кольорових дуетах. Одне з них - позачасове поєднання білого та дерева , яке вміло відповідатиме сірим скандинавському стилюі геометрична простота мінімалізму .

Другий варіант мозаїки з колекції Love You Navy - це поєднання темно-синього, наймоднішого в цьому сезоні кольору та дерева. Оздоблення каскаду буде працювати в квартирах, що поєднують традиції з сучасністю , а також вносять трохи динамічності та затишку . В його околицях ідеально збігаться кухонна фурнітура зі світлого дерева та чорного кольору , що закріпить сучасний характер інтер’єру.

Окрім двоколірної мозаїки, колекція Love You Navy також пропонує увігнуто-опуклий декор Chevron із атласною обробкою. Його поверхня ефективно відображатиме світлові промені , створюючи чарівне видовище тіней, що ще більше посилить неповторну атмосферу простору. Це акцент, який можна ввести в білі або сучасні кухні . Вони перетворяться в оригінальну деталь, яка порушує простоту декору. Структурний темно-синій декор також слід поєднувати з сірим або світлим деревом .

Бетон над стільницею та інше - рішення для промислового інтер’єру

Бетон - ще одна тенденція, яка чудово виглядає в просторі між шафами , особливо якщо мова йде про горища або приміщення в промисловому стилі . Його також можна використовувати на кухнях, які не пов’язані з суворим кліматом; в класичному, ретро або еклектичному стилі , де він буде відповідати за затишну атмосферу в компанії дерев'яних меблів та пишних зелених аксесуарів .

Світло-сіра матова плитка з кеносу, натхненна бетоном, приглушеним дизайном у поєднанні з барвистим текстилем та інтенсивним кольором свіжої трави, розташованої на стільниці, створить динамічну композицію . Кеносова плитка доступна в декількох варіантах обробки - в т.ч. матовий і лаппато. Перші підкреслять атмосферу промислового розташування , посилаючись на автентичний матеріал. Другий, тобто напівглянцевий варіант лаппато, візуально пом’якшить ціле, відбиватиме світло , і, на відміну від глянцевих плиток, немає необхідності їх полірувати або проводити складні обробки, щоб поверхня плитки завжди була блискучою і без смуг

Більше аскетизму та візуальної прохолоди нададуть плитки Opoczno Grava , які - як і Кенос - демонструють конкретну графіку . Однак вони відрізняються видимими природними подряпинами і сильними тональними переходами. Різноманітність форматів Opoczno Grava - це спосіб створити оригінальні аранжування. Вони зарекомендують себе не тільки у вигляді елегантного корпусу для кухонного острова , але і в зоні над стільницею . Асортимент сірого та безліч розмірів на вибір цікаво урізноманітнить декор модерністської композиції або інтер’єру загального вигляду, а значить, уникне враження одноманітності.

Плитка з малюнком на кухні - з чим поєднувати?

Класичні квадратні плитки не повинні бути нудними, як у серії Patchwork Concept від бренду Opoczno. Ці колекції - ідеї оригінального акцентування простору між шафами на кухні. Плитка з малюнком приверне увагу і додасть приміщенню темпераменту! Візерунки з колекції в чорному, білому та сірому кольорах, використовують геометричні, квіткові або вінтажні мотиви. Сильні головоломки з лоскутним запамороченням чи печворком конюшиниОднак вони ненавидять конкуренцію, тому варто розглядати їх як лейтмотив композиції та узгоджувати з ними інші елементи декору. Природні, дерев’яні стільниці, світло-кремові стіни або фасади меблів з бежевого шпону стануть бичим оком.

Ще однією пропозицією традиційних плиток у формі плитки може бути серія Monoblock - невеликі квадрати у форматі 20:20 у насичених кольорах - від білої та чорної до пастельних троянд або плитки з геометричним малюнком MonoblockGeo пропонує широкий вибір варіантів розташування.

Плитка метро, ​​тобто цегла над кухонною стільницею

Замість бетонної плитки або виразного печворку також добре використовувати метрополітену , тобто рішення, що характеризуються довгастою прямокутною формою, що нагадує цеглу. Ці альтернативи доступні у багатьох модних відтінках. Однак найпопулярнішими є класичні кольори, такі як чорний сальса або білий Metro Style від Opoczno, які сподобаються шанувальникам позачасових аранжувань. Варто поєднати їх з кухонним обладнанням контрастного або однакового кольору та акцентами з дерева, бетону або мармуру - перший зігріє декор , другий внесе трохи більше строгості, а третій буде елегантним. Таке поєднання завжди модних відтінків і мотиви стануть рецептом для кухні, який ніколи не набридне!

Окрім білого та чорного , метрополітен чудово виглядає і в інших відтінках, наприклад, у сірій або кремовій версії Bachata від Opoczno , яка стане витонченим доповненням майже до будь-якої композиції - особливо до тієї, де домінують природні мотиви: скандинавська, сучасна та натхненна тенденцією біофільного дизайну. . У випадку з колекцією Bachata візерунок, що нагадує неправильну кам'яну поверхню, також буде відповідальним за затишну атмосферу, що, таким чином, посилить відчуття справжності . Приглушену бежеву та сіру плитку найкраще поєднувати з земляними кольорами, білим, деревом та гранітом .

Плитка метро з колекції Corn також натхнена природою . Це пропозиції у відтінках білого та сірого , збагачені оригінальною структурою, що є їх стриманою окрасою. Завдяки їй кукурудзяні плитки складатимуть іспит на елегантних англійських, сільських та старовинних кухнях , де крім невибагливого оздоблення стін домінують неочевидні декоративні акценти, такі як стилізовані ручки, фрезеровані фасади шафи чи витіювана фурнітура.

Плитка в облаштуванні кухонної стіни над стільницею виконує дві функції. Перш за все, вони є хранителями функціональних можливостей , а отже, вони повинні бути довговічними та легкими в утриманні, щоб кулінарні шторми не шкодили їх стану. По-друге, вони прикраса ! Тому вони повинні відповідати природі простору. Бетон або камінь підкреслять сирий вигляд лофта; варіанти мармуру, ялинки або метро надихатимуть на сучасні сцени, а структурні орнаменти та печворк стануть ілюзорною кульмінацією клімату. Кожна з альтернатив може цікаво виділитися на тлі або створити непомітне доповнення до цілого. Кожен з них тежперевірений шлях до модного декору !