Як оживити квартиру аксесуарами - дивіться перевірені способи

“Досконалість прихована в деталях. Звертайте увагу на деталі, і досконалість прийде сама ", - сказав колись той, хто любить дизайн. Багато дизайнерів інтер’єрів посилаються на цитовану сентенцію і радісно її реалізують. Однак не дивно! Саме стильні акценти додають характеру базовим стилізаціям і роблять їх неповторними.

Приглушені кольори та класичні меблі, так, вони можуть бути красивими, позачасовими та стильними, але їм часто бракує вушних прокладок. На щастя, для того, щоб оживити інтер’єр, не потрібно перефарбовувати стіни або вдаватися до надзвичайно екстравагантних рішень. Іноді чарівність укладання можна підкреслити красивими тканинами, інколи вишуканою керамікою або одним дизайнерським предметом меблів. Нижче ми представляємо кілька перевірених способів наповнити ваш інтер’єр свіжістю та абсолютно новим, темпераментним духом.

Як змінити інтер’єр тканинами?

Шикарні матеріали - це чарівний акцент, який не тільки додає характеру, але і затишку. За допомогою текстилю ви можете легко освіжити вигляд композиції та додати кімнаті трохи темпераменту. У вітальні варто надіти різнокольорові декоративні подушки, барвисту оббивку комплекту для дозвілля або килимок з малюнком, тоді як у спальні багато що дасть привабливе покривало або постільна білизна, прикрашена цікавими мотивами. Відтінки матеріалів можуть бути енергійними (наприклад, фуксія, жовтий), благородними (наприклад, бордовий, пляшковий зелений) або пастельними (наприклад, пудрово-рожевий, блакитний) - все залежить від того, який настрій ви хочете створити в інтер’єрі.

Комунальне проектування? Красиво і функціонально!

Окрім текстилю, варто інвестувати в елегантну корисну кераміку. Набір керамічних чашок, стрункі скляні блюда, цукорниця та глечик для молока з китайського порцеляни - це функціональні та водночас надзвичайно ефективні аксесуари. Ви можете виставити їх на полиці на кухні, обідньому столі або поставити в шафу вітальні. Красиві та стрункі, вони виявляться чудовою прикрасою для модних інтер’єрів, а також стануть незамінними помічниками під час повсякденних, солодких післяобідніх чаїв чи випадкових пишних вечірок.

Як оживити стилізацію за допомогою дрібничок?

Стильні вази, декоративні статуетки та романтичні подорожні сувеніри ... Антикварні годинники, старовинні музичні інструменти та дзеркала в декоративних рамах ... Все це може створити неповторну атмосферу у вашому домі та значно вплинути на оригінальність вашої стилізації. Пам’ятайте, що маленькі дрібнички мають величезну силу - особливо з надзвичайними історіями! Така колекція дорогих серцю предметів сподобається всім, хто любить неочевидні еклектичні композиції. Дрібні предмети можна успішно демонструвати на полицях, книжкових шафах або підвіконнях, створюючи різноманітні інтригуючі колажі.

Декор стін? Чому ні!

Кажуть, що стіни мають вуха. На наш погляд, вони в першу чергу повинні похвалитися ідеальним дизайном! Це незвично, але дуже часто одна деталь стіни може змінити всю композицію до невпізнання! Іноді це може бути старий витвір мистецтва, укладений у стару рамку, інколи шалена, сучасна графіка або надзвичайний шаблон. Ми гарантуємо, що такий єдиний акцент назавжди прибере нудьгу зсередини і в той же час зробить це з великою грацією та чуйністю. Ось перевірений метод швидкої, тонкої та цікавої метаморфози інтер’єру.

Як оживити інтер’єр одним контрапунктом?

Інтер’єр вашої квартири приглушений, послідовний і монохромний, і ви хочете додати йому характеру дуже делікатно? Ставте на один барвистий або стилістичний контрапункт! Ви можете порушити мінімалістичне, прохолодне розташування вітальні, наприклад, плюшевим ретро-диваном, і розмістити гламурну шезлонгу в класичній спальні. Якщо вам нудно одноколірне оформлення інтер’єру, обов’язково вибирайте колір! Наступні натхнення наочно показують, як один барвистий предмет меблів може «змішати» стиль. Дизайнерське крісло з кобальту виглядає красиво у бежево-сірій вітальні, а лимонний стіл додає переваги чорно-білій кухні. Одна деталь "з іншої казки" і наскільки вона змінюється!

Лампи, ліхтарі, свічники - чи це хороший спосіб урізноманітнити композицію?

Квартира - надзвичайно гнучкий простір, в якому мешкають різноманітні кольори, фактури, меблі та дрібниці. Однак не слід залишати без уваги ще один, дуже важливий аспект - освітлення. Дивно, як світло може впливати на атмосферу в інтер’єрі. Однак неважко помітити, що самі трубки можуть чудово урізноманітнити нейтральні, "основні" композиції. Стельові люстри, настінні плафони або настільні моделі дуже часто є справжніми дизайнерськими самоцвітами! Крім того, варто інвестувати в альтернативні джерела світла - свічники, ліхтарі та ліхтарі. Танцююче полум’я свічок у мить ока привнесе в квартиру затишний, трохи сільський шарм, і їх обстановка виявиться прекрасною прикрасою, яку сподобаються всім романтичним душам.

"Від деталей до загального" - це ще один тип редуктивних міркувань, добре відомий у галузі логіки. Цікаво, що цей термін також фантастично зустрічається у світі дизайну інтер’єру. І хоча в цьому контексті це мало спільного з математикою, виявляється, це стосується точності та пошуку ідеальних пропорцій. Бо саме завдяки згаданим "деталям" у "генерала" є шанс перетворитися на справжній, ідеально спроектований витвір мистецтва!