Горщик пальми в інтер'єрі. Знайдіть для неї спеціальне місце

Ще кілька років тому до горщиків до пальм ставились трохи зневажливо. Багато людей бачили в них лише залишок естетики Польської Народної Республіки, коли вони застрягли в металевих клумбах, оточені перськими килимами, кітчастими настінними фресками та глянцевими настінними блоками. На щастя, останні сезони безумовно розчарували ці потужні, екзотичні рослини та подарували їм абсолютно нове життя. Якщо ви хочете побачити, як їх відображати та піклуватися про їхній стан, обов’язково прочитайте наступну статтю!

горщик пальми в еклектичній композиції

Пальми у затишних інтер’єрах

В даний час пальми в горщиках абсолютно гарячі! Незалежно від того, це чарівний карабін, пальма для пляшок або низька фінікова пальма - кожна з них може стати прикрасою номер один. Вражаючі гіллясті рослини особливо цінують власники затишних інтер’єрів, яким потрібна пазура і соковите освіження. І так, пальми успішно опиняються як в романтичних еклектичних аранжуваннях, так і в невибагливих, теплих скандинавських стилізаціях. Завдяки своїй екзотичній красі вони стають інтригуючим контрапунктом, який ніхто не пройде байдуже!

горщик пальми в ретро композиції

Пальма - рослина в стилі ретро

Пальми - і тут не буде сюрпризу - також ідеально вписуються в простори, влаштовані в дусі 1950-х чи 1960-х рр. Як зелена спадщина естетики Польської Народної Республіки, вони там почуваються буквально як вдома! Однак сьогодні ретро нота, очевидно, призначена і завдяки поєднанню з сучасним дизайном виявляється приємним фліртом з минулим. Тож якщо ви любите пальми та старовинну класику, у вас є шанс створити справді стильний дует.

горщик пальми в сучасному аранжуванні

Пальма у світлих кімнатах

Прихильникам простого, суворого дизайну не потрібно хвилюватися! Пальма не є примхливою рослиною і підійде як до мінімалістської, так і до промислової та високотехнологічної естетики. Його екзотичний вигляд фантастично оживить прохолодні сучасні інтер’єри, додавши вушні провідники та приємну свіжість. Однак, запрошуючи пальму в просторі, світлі інтер’єри з великими вікнами, пам’ятайте, як слід подбати про її комфорт. Хоча ця квітка добре почувається майже в будь-якій естетиці, вона не любить суворого сонця. Тому що, хоча пальмі потрібно багато світла, щоб правильно рости, вона повинна бути розсіяною. Пряме сонячне світло часто обпалює його листя.

горщик пальми в колоніальній композиції

Пальмові дерева і колоніальний стиль

Пальма - рослина з південним темпераментом, тому вона чудово почувається в колоніальних просторах, наповнених тропічною атмосферою. Тож якщо ви не маєте уявлення про екзотичну обробку, а куточок вашої вітальні залишається порожнім, вибирайте його, не вагаючись! Ви можете пригостити зелену елегантну жінку вражаючим горщиком з рафії, ротанга або екзотичного дерева. Правильно виставлений у супроводі народних ремесел та декорацій з перламутру він підкреслить атмосферу інтер’єру та дозволить перенести ваші думки до Африки чи Індії.

горщик пальми в екзотичній композиції

Пальма в екзотичному стилі

Не секрет, що одним із найбільших хітів останніх сезонів є екзотичний стиль. У таких аранжуваннях відбувається багато чого - безліч енергійних кольорів та візерунків, декорацій прямо з тропічних островів та золотих аксесуарів. Крім того, стилісти закликають захопитися зеленим божевіллям і влаштувати міні-апельсин вдома. Декоративні віялоподібні пальми на фоні ананасових шпалер? А може, стрункі екземпляри видів пальців, що заграють з банановими деревами та оригінальними видами сімейства кактусових? Скільки сортів, стільки ідей!

Пальма в спальні

Якщо ви думаєте, що пальма - це лише салонна рослина - ви помиляєтесь! Широка краса також ідеально підходить для спальні, і не тільки тому, що вона оживить влаштування інтер’єру. Як виявляється, пальми - справжні «цілителі» повітря. Один з найкрасивіших сортів, жовтувата золота рибка (пальма Арека), чудово очищає повітря від шкідливого вуглекислого газу. Тож ви можете бути впевнені, що в компанії цієї зеленої леді ви будете спати не тільки красивіше, але і здоровіше.

горщик пальми в залі

Пальма в залі

Пальми також добре працюють як фантастична прикраса залів та просторих передпокоїв. Завдяки тому, що вони часто значних розмірів, вони чудово почуваються в просторих інтер’єрах, де їм не доводиться «змагатися» з надлишком різного обладнання. Розміщуючи їх у точках спілкування, обов’язково вибирайте місця, де вони матимуть відносний спокій і багато розсіяного світла. Тому чудова ідея - це будь-які куточки кімнат, розташовані навпроти вікон або вільні місця просто під мансардними вікнами. Однак, якщо у вас проблема із сонячним світлом - ми пропонуємо - видом, який не є особливо вимогливим у цьому відношенні, виявляється коралова пальма (Chamaedorea).

горщик пальми в балконній композиції

Горщик пальми і пори року

Вирощуючи пальму в горщику, пам’ятайте, що влітку її варто поставити на терасу або балкон. Вибух свіжого, літнього повітря зробить її чудовою! Рослині слід, звичайно, зимувати в приміщенні. Однак якщо ви хочете поставити пальму на погано обігрівається веранду або поставити її в зимовому саду, де прохолодніше, ніж в інших кімнатах - не біда! Як виявляється, 15 градусів є оптимальним як для кенсу, так і для коралової пальми. Для решти видів достатньо близько 10 градусів. Крім того, пам’ятайте, що пальми слід поливати і рясно поливати з весни до осені.

Пальми - одна з наймальовничіших рослин - особливо в рідних умовах! Ми, поляки, завдяки аурі, яка примхливо вередує більшу частину року, із заздрістю дивимося на теплі країни та екзотичну флору. Тож якщо ви занадто довго роками, запросіть гіллясту пальму до свого оточення. Це не тільки справжній хіт дизайну інтер’єру, але й чарівна заміна віддалених тропічних куточків.