Як функціонально влаштувати планування кімнати дитини?

Ніщо так не радує батьків, як радість дитини, її посмішка та цікавість до світу. Діти схожі на чисті сторінки книг - для них все нове, незвичне, захоплююче. Польський поет і драматург Казімєж Пзерва-Тетмайер підсумував це найкрасивіше: "відкриття маленької дитини схожі на дорогоцінні камені - найтриваліші, найнадійніші та найяскравіші з досягнень".

Діти можуть бути надзвичайно творчими за своєю природою. Однак варто підтримати їх у творчій роботі, отримати знання та належний розвиток. Пам’ятайте, що діти отримують максимум від свого найближчого оточення - ось чому так важливо, щоб дитяча кімната була не лише красивою, барвистою та повною вигадливих рішень, а й добре організованою та функціональною. Ми запевняємо вас, що організований простір виявиться надзвичайно корисним при навчанні розпоряджатися часом і подарує вашій дитині відчуття гармонії та безпеки.

Чому потрібно позначати конкретні зони?

Функціональна дитяча кімната - справжній скарб! Завдяки організованому простору, малюк почувається впевнено та комфортно - йому простіше стежити за порядком та організовувати свій час. Ні для кого не секрет, що діти люблять і цінують прозорі, «розбірливі» інтер’єри. Завдяки чітко розмежованим зонам вони не почуваються загубленими і можуть зосередитися лише на одній діяльності. Тому варто чітко відокремити ігрову зону і тонко ізолювати її від робочого місця чи зони відпочинку. Таке розташування простору запобіжить відволікання малюка - йому буде легше робити домашнє завдання або заснути. Як можна зробити такий "розділ"? Різні аксесуари та меблі допоможуть вам розрізнити конкретні зони. Ви можете відокремити ліжко від решти інтер’єру ажурною книжковою шафою, «призначити» ігрову зону килимом і розмістити там коробки з іграшками,розмістіть у робочій зоні зручний письмовий стіл з пробковою дошкою та різними органайзерами. Плануючи простір у кімнаті вашої дитини, пам’ятайте про правильне розташування зон. Стіл найкраще розміщувати під вікном, а ліжко в куті кімнати, бажано біля стіни навпроти вікна та радіатора.

Чому ергономіка меблів так важлива?

У функціональній, добре організованій дитячій кімнаті необхідні сучасні та місткі меблі. У малюків зазвичай є просторий гардероб, який потрібно розмістити в різних шафах, шафах та ящиках. Тому пам’ятайте, що набір меблів повинен бути не тільки красивим, але і практичним та просторим. Моделі, які «піднімаються» вгору, будуть прекрасно працювати в маленьких кімнатах. Тонкі комоди та шифери, наповнені відсіками та закутками, вмістять як одяг, так і нижню білизну, або невеликі сезонні аксесуари, такі як шапки, шапки та рукавички. Варто знати, що в дитячих кімнатах т. Зв модульні меблі, які можуть адаптуватися до розміру та форми інтер’єру. Ви можете вибрати з наборів модулів різних кольорів і фасадів, завдяки яким облаштування приміщення може бути не тільки ергономічним, але і надзвичайним.Крім того, дуже важливо розміщувати меблі з однаковою функцією поруч - це допоможе вам уникнути зайвого хаосу.

модна кімната для хлопчика в морському стилі

У дитячій кімнаті робіть ставку на розумні патенти!

Вибираючи меблі для кімнати малюка, намагайтеся інвестувати в «розумні» моделі. Прикладом може служити дизайнерське ліжко з висувним шухлядкою для постільної білизни, зручним розкладним диваном, відкриваючими пуфами, в які можна заховати різні іграшки та аксесуари, або письмовим столом і стільцем з регульованою висотою, який буде «рости» разом з дитиною. Влаштовуючи дитяче царство, не забувайте про багатопотокове освітлення. Окрім верхнього світла, зверніть увагу на бічні світильники, які супроводжуватимуть вашого малюка у творчій грі або навчанні. Функціональна дитяча кімната не може обійтися без настінних бра, зручного письмового столу та приліжкової лампи. Завдяки цьому кожна зона кімнати буде достатньо освітлена, а сам інтер’єр буде виглядати пишніше завдяки різним джерелам світла.

А може, багатофункціональні меблі?

Для батьків, які влаштовують маленьку дитячу кімнату і не мають багато місця для божевілля меблів, ми маємо дуже добрі новини - іноді один непомітний предмет меблів може виконувати кілька важливих функцій. Дизайнери навіть намагаються перевершити один одного в своїх ідеях, створюючи сучасні і міцні конструкції, що відповідають всім законам ергономіки. Тому, якщо розмір виявляється серйозним обмеженням, здивуйте його, наприклад, двоярусним ліжком, яке одночасно може бути робочим столом, шафою та книжковою шафою! Цей тип моделі, безсумнівно, сподобається малюкові, і це значно полегшить облаштування невеликого простору. Завдяки йому поділ на функціональні зони створюється сам по собі - у верхній частині меблів є зона релаксації, а внизу є де навчатися чи грати.

розумні системи для організації простору в кімнаті дитини

Чому організатори в дитячій кімнаті так важливі?

Аксесуари, які допомагають стежити за порядком, відіграють величезну роль у дитячій кімнаті. Завдяки їм простір функціональний, і малюк дізнається, як правильно піклуватися про порядок у своєму королівстві. Тому необхідно відокремити спеціальну ігрову зону і розмістити там різні органайзери, коробки, кошики на колесах і скринях. Варто сказати малюкові самостійно сортувати свої іграшки - він буде використовувати один контейнер для опудал тварин, інший для блоків, а інший для своїх улюблених книжок. Завдяки цьому дитині буде легше доглядати порядок після гри, а пошук улюбленої іграшки займе лише хвилину. Пам’ятайте, що у випадку з інтимними приміщеннями найкраще інвестувати в підвісні органайзери. Такі гаджети займають дуже мало місця і в той же час часто є чарівною прикрасою.Цікавий приклад - органайзер для кольорових олівців та фломастерів, прикріплених до стіни. Впорядкований таким чином посуд у всіх кольорах веселки виглядає по-справжньому цікаво і дуже простий в організації.

Чому варто облаштовувати інтер’єр відповідно до інтересів дитини?

Не забудьте сильно зосередитись на інтересах малюка при проектуванні кімнати. Якщо дитина любить читати, влаштуйте міні-куточок з книгами, зручним сидінням і світильником, але якщо він ближче до маленького Пікассо, вирішіть пофарбувати одну зі стін фарбою на дошці або вкладіть гроші в чарівний мольберт. Такі елементи, безсумнівно, доповнять розташування вушних прокладок і - головне - порадують вашу дитину, яка зможе розвивати свої таланти вдома. Тож пам’ятайте - під час облаштування інтер’єру варто бути гнучким і приділяти трохи більше уваги деяким зонам. Адже справа в тому, щоб дитина насолоджувалась функціональним, красивим, а головне, індивідуальним інтер’єром.

Іноді діти - надзвичайно вимогливі істоти і суворі судді. Їхня фантазія безмежна, а чесність захоплює. Тож не дивно, що облаштування функціональної, вишуканої та затишної кімнати для малюка часто виявляється величезним випробуванням для батьків. Однак брати це завжди варто! Ми запевняємо вас, що, застосувавши наведені вище поради та, перш за все, порадившись із своїм малюком, вам вдасться створити гарний, практичний та єдиний у своєму роді простір!