Засіб від комарів: рослини, що відлякують комарів

Це всі пережили. Усі боролись із цим. Всім відомий той, хто чув про диво-лікування та рецепти проблем з комарами. Проблема, яка стосується всіх під час сезону барбекю, скрізь, незалежно від місця відпочинку. Полиці магазинів поруч із брикетами та ковбасами рясніють препаратами, що запобігають укусам комарів або зменшують наслідки. Мало хто знає, що крім спреїв, мазей та аерозолів, ви можете захиститися від комарів природним шляхом. Посадкою рослин.

Коли стемніє, компанія крутиться, і атмосфера розслабляється. І нарешті ... вони з'являються, псують вечірний настрій і змушують публіку до дивних танцювальних аранжувань. Як запобігти такому повороту подій? Як уникнути нерівного бою та стійкої спокуси подряпати? Скажемо прямо: не можна! Однак ви можете трохи допомогти собі, мінімізувати шанс, а отже - наслідки нападу комара. Як Перемістивши компанію, що займається грилем, на певну, зелену, садову частину ділянки, саду або тераси. “Комарі не люблять рослини, які видають сильний запах і містять багато ефірних масел. Це чудово - ці рослини виділяють найбільше запаху ввечері, тобто коли ми сидимо на балконі або терасі », - радить Джоанна Даукза зі студії дизайну Nisza.

Трави, що відлякують комарів

Рослинні ефірні олії можуть не повністю відлякати комарів, але вони можуть зменшити їх розмір. Кожна допомога має значення. Які рослини є зброєю в бою? Як виявляється, їх досить багато. “Починаючи з таких трав, як базилік, лимонний базилік, шавлія, чебрець, розмарин, лаванда, які ми можемо посадити на балконі, а потім використовувати на кухні. Важливо те, що чим частіше ми обрізаємо трави, тим швидше вони відскакують - і молоді пагони виділять ще більше олій ”, - припускає Джоанна Даукза.

Висаджуючи трави на балконі, ми створюємо природний бар’єр для комарів, бар’єр, і в той же час ми можемо лоскотати свої смакові рецептори. Ми також успішно посадимо всі ці трави в саду. Не хвилюйтеся: вони візьмуть і насіння, і живці. Звичайно, плануючи садові роботи, варто вибрати ту ділянку ділянки або майна, де ми проводимо більшу частину часу - місце для відпочинку в саду, альтанку з каміном, але не в безпосередній близькості від води (ставка), що в свою чергу приваблює комарів. Якщо під час бенкету ми оточені ароматом базиліка або чебрецю, комарі також відчують його і, можливо, приборкають свої вбивчі пориви.

Які рослини найкраще відлякують комарів?

Розмарин відлякує не тільки комарів, а й морквяну філе та капустяну кружку. Цікаво, що це може бути корисно під час навчання - ароматичний камін із гілочками стимулюватиме наш мозок до напруженої роботи.

Базилік не тільки дозволяє нам готувати свіже песто, але і його аромат дуже ефективно відлякує комарів. При посадці пам’ятайте, що вона віддає перевагу сонячному і захищеному місці. Ми не можемо залишити його в саду на зиму, але він без проблем переживе цілий рік у горщику на підвіконні. Варто знати, що куплена в супермаркеті пахне слабкіше, розсада з садового магазину буде краще.

М’ята також є ефективною зброєю проти комарів. Однак, якщо воно не вдасться, олія, що міститься в його листі, принесе полегшення свербіння шкіри.

Що стосується лаванди : пам’ятайте, що не тільки її квітучі кущі відлякують комарів. Висушені стебла лаванди варто кидати на вугілля, що світиться під грилем. Вони прекрасно палять, виділяючи комаховідштовхувальний запах, і одночасно збагачують смак м’яса. Вивішений у гардеробі мішок із сухими квітами лаванди відлякає молі.

Квіти, що відлякують комарів - що буде працювати на балконі та в саду?

Не забуваємо, що не тільки трави допоможуть нам у боротьбі з комарами. Ми можемо обладнати свої клумби іншими рослинами - щоб вони не тільки прикрашали наш сад, а й виконували поставлені перед ними завдання. “Рекомендуються ґрунтові покриття, такі як котяча м’ята, яка цвіте тривалий час, плюс однорічне весілля. І нарешті, бабусині види: герань та пеларгонія, які виділяють інтенсивний запах, а також переносять напівтіньові умови, щоб вони могли стати нашим справжнім союзником ", - говорить Джоанна Даукза зі студії дизайну Nisza.

Ми не беззахисні в боротьбі з комарами, майте це на увазі, висаджуючи клумби навесні. Природні рослинні методи не тільки прикрашають наше оточення, збагачують меню, прикрашають клумби, але й виконують поставлені перед ними додаткові завдання.