Експертні короткі поради: тепла підлога чи радіатори?

Тепла підлога чи радіатори? Що буде краще, коли справа стосується ремонту, і що буде краще при будівництві будинку? Перевірте, в яку систему опалення інвестувати, щоб у майбутньому насолоджуватися високим комфортом та низькими рахунками !

Тепла підлога або радіатори - що вибрати?

Якщо ви ремонтуєте будинок, де вже існує система радіаторного опалення, краще дотримуватися традиційної технології, тобто кімнатних радіаторів. Ми рекомендуємо теплу підлогу для новозбудованих будинків.

Скільки коштує тепла підлога і скільки радіатори?

Встановлення теплих підлог у всьому будинку може коштувати в середньому 110-120 злотих за м² . З іншого боку, ціни на радіатори складають близько 300 злотих за одиницю. а їх установка зазвичай коштує 100 злотих / шт.

білий кімнатний радіатор

Панелі для теплої підлоги

Які панелі вибрати для теплої підлоги? Найкраще - це ламіновані панелі із застібною системою (наприклад, подвійний клацання) товщиною 8-9 мм та класом корисності 31-32 .

Підлога чи традиційне опалення?

  • Якщо ви любите температуру вище 23 ° C , вибирайте обігрівачі.
  • Якщо у вас тепловий насос , вибирайте теплу підлогу.
  • Якщо у вас є твердопаливна піч , простішим та дешевшим рішенням буде вибір традиційного опалення, тобто радіаторів.
  • Якщо у вашій квартирі є підключення до природного газу , подумайте про встановлення теплої підлоги.
  • Якщо ви плануєте інвестувати в незалежні рішення (фотоелектричні панелі, що живлять тепловий насос), виберіть теплої підлоги.

Тепла підлога або радіатори - квартира в багатоквартирному будинку

Тепла підлога або радіатори - що вигідніше в квартирі в багатоквартирному будинку? Багато що залежить від існуючої установки. Якщо він розроблений в радіаторній системі, вартість переходу на систему теплої підлоги буде набагато вищою і може виявитись невигідною. Більше того, сам монтаж теплої підлоги коштує приблизно на 40% дорожче , але він економічніший у використанні (споживає менше енергії).

Якщо ви задаєтеся питанням, чи обирати теплу підлогу чи радіатори , обов’язково попросіть спеціалізовану компанію запропонувати обидві установки, порівняти їх вартість та середній прогноз плати за опалення.