Заливка стін - керівництво з ремонту

Як шпаклювати стіни і стелі? Дуже дуже точно! Заповнення вимагає від нас великої точності. На щастя, цим навиком легко оволодіти. Ми радимо, що таке шпаклівка і як її проводити.

Заливка стін - велике завдання. Основні аксесуари, які нам знадобляться, - це шпаклівка та грунтовка, можливо також штукатурка, а крім того, фольга та малярський скотч (для захисту приміщення), нівелір, шпаклівка, поплавок та наждачний папір різної грануляції.

Наповнення? Тільки після підготовки субстрату

Якщо ми закінчуємо новий будинок чи квартиру, пам’ятайте, що шпаклювати стелю та стіни ми можемо лише через кілька тижнів після нанесення свіжої штукатурки . Вам слід почекати, поки не завершаться процеси схоплювання та затвердіння штукатурки (час залежить, серед іншого, від типу штукатурки та індивідуальних характеристик використовуваного продукту). Подальші роботи ми зможемо продовжувати після того, як поверхня буде пилососити.

Якщо ми проводимо ремонт старих стін, перш за все, нам слід належним чином підготувати поверхню до подальших робіт . Необхідно демонтувати розетки та вимикачі, а також настінні пробки та цвяхи, які можуть перешкоджати точному розподілу шпаклівки. Потім видаліть відшароване, не прилипає фарбове покриття, наприклад, гострим шпателем (але щоб не пошкодити стіну), а після видалення пилу зі стін позбудьтеся цвілі і грибка (у цьому нам допоможуть професійні препарати), знежиріть поверхні та вимийте їх . Майте на увазі, що через жир, плями або мікроорганізми новий шар шпаклівки та фарби може не досягти бажаної адгезії до основи (вони почнуть розпушуватися та відпадати).

Якщо стіна не в хорошому стані, вона пилить і вбирає воду, не можна забувати про грунтовку. Нанесення грунтовки допоможе вирівняти вбираючу здатність, зміцнить і стабілізує основу і дозволить шпаклівці досягти хорошої адгезії. Ми поширюємо ґрунтовку, дотримуючись інструкцій виробника. Наступним кроком є ​​згадане вище заповнення та, можливо, згладжування, після чого - якщо ми маємо справу з вкрай проблематичною основою - варто провести повторне грунтування, щоб створити найкращі умови для шару фарби.

З іншого боку, у разі стійких стін, що не пиляться, нанесіть ґрунтовку після заповнення - на деталі, що ремонтуються, покрийте шпаклівкою.

Покрокове заповнення стін

Як виявляється, перелік видів діяльності, які передуватимуть штукатурці, залежить, серед іншого, від від стану стін. Ми починаємо шпаклівку з виготовлення маси відповідно до рекомендацій виробника або використовуємо готову до використання шпаклівку.

Як шпаклювати? Ми починаємо з заповнення великої кількості пошкоджень, подряпин, отворів, що залишилися після шпильок, які ми хочемо сховати, попередньо змочивши відремонтовані частини стін водою. Ми викладаємо масу зсередини на зовнішню сторону, потім розгладжуємо поверхню. Маленький шпатель допоможе нам в обох видах діяльності. Дуже важливим елементом є нанесення шпаклівки шарами, особливо у великих і глибоких борознах. Фахівці радять, щоб шар шпаклівки не перевищував 5 мм. Перш ніж застосовувати наступний, варто почекати, поки попередній не висохне. Це запобіжить утворенню тріщин на стіні. Стіну можна додатково зміцнити сіткою зі скловолокна. Ще одна важлива порада при шпаклівці - поглибити та розширити пошкодження, щоб шпаклівка краще прилягала до основи.

Після усунення дефектів та інших недоліків ми можемо розпочати заповнення цілих стін і стель - поки вони потребують вирівнювання та вирівнювання. Пройдіть від кутів кімнати до центру (у випадку стелі) або зверху вниз (якщо ви реконструюєте стіни). Мокра штукатурка - хороша ідея. Змочуючи кельму водою, миттєво отримаємо більш гладку, рівну поверхню. Після затвердіння шпаклівки згладьте нерівності. Все, що нам потрібно, - це наждачний папір із середнім і дрібним гранулюванням. Ми натираємо основу, подрібнюючи грудочки, потім розгладжуємо їх м’яким папером.

Якщо ви хочете ідеально рівних і гладких стін і стель, використовуйте гіпсову штукатурку безпосередньо після заливки. Згладжування стін рекомендується, наприклад, коли ми плануємо пофарбувати приміщення атласною фарбою, яка, на відміну від матових виробів, виявляє недоліки основи.

Досить видалити пил з гладких стін. Наступний крок - фарбування. Можливо, вибір ідеального відтінку фарби займе у нас більше часу, ніж багатоступенева підготовка стін до подальших робіт.