Як створити послідовну кольорову палітру для всього будинку? Посібник

Фарбування - чудовий спосіб змінити зовнішній вигляд стін як під час загального ремонту, так і при спонтанному освіженні будинку чи квартири. Правильно підібрані кольори можуть виявити красу будь-якого інтер’єру, а також надати нашому безпосередньому простору стиль мрії, навіть якщо вони єдина зміна, внесена в нього. Після того, як ми визначилися з кольоровою метаморфозою - пора вибирати фарби. Хоча це рішення може здатися легким, вдале поєднання кольорів стін у просторі всього будинку є справжнім мистецтвом - злагоджене розташування простору вимагає ретельного розгляду поєднань. Як поєднувати кольори, щоб досягти ефектного ефекту?Сьогодні ми відповідаємо на це питання спільно з брендом Magnat , виробником високоякісних фарб для фарбування стін та стелі.

Що слід знати про кольори?

Перший крок, який нам слід зробити, перш ніж прийняти рішення про конкретні кольори, - це раціонально розглянути, що найкраще підходить для нашого будинку. Давайте детальніше розглянемо площу та рівень освітленості кожної кімнати - пам’ятайте, що темні кольори не будуть добре працювати в маленьких кімнатах , а також в інтер’єрах з невеликим денним освітленням . Головне знати, що світлі кольори оптично збільшують простір, тоді як темні можуть візуально зменшити його . Розгляд цього питання дозволить нам виключити певні рішення на початку, або навпаки - переконатися у зробленому виборі.

На що ще варто звернути увагу перед вибором конкретних кольорів? Давайте пізнаємо значення кольорів , а також їх психологічний вимір - пам’ятайте, що вони можуть мати позитивний та активізуючий вплив на нас , але також і гнітюче. Різні відтінки будуть добре працювати в спальні , а різні у вітальні або дитячій . За визначенням, теплі кольори діють на нас стимулююче, а холодні - заспокійливо. Коралово-червоний з палітри Magnat Ceramic Care - захоплюючий, сонячний лимон додає радості та енергії, а індійський авантюрин у відтінку помаранчевого - розумне поєднання цих особливостей. ЗеленийЧутливий малахіт має розслаблюючу дію, синій амазоніт має заспокійливий ефект і допомагає зосередитися, а фіолетовий Magic Spinel підтримує творчість. Початкові дослідження на тему кольорової психології дозволять нам уникнути пізніших розчарувань, і в нашому домі пануватиме оптимістична атмосфера .

З чого почати?

Перш ніж переходити до вибору кольорів, давайте намалюємо схему нашого будинку - найголовнішим буде планування кімнат, їх розмір та розмітка місць, де розташовані вікна . Завдяки цьому ми зможемо помітити, які кольори будуть безпосередньо прилягати один до одного, а які ні. Розташування вікон допоможе нам оцінити рівень освітленості в просторі , що дозволить оцінити можливі переваги та недоліки використання конкретних кольорів. Наступним кроком буде вибір першого кольору - що слід враховувати, приймаючи це рішення? Ми можемо зробити ставку на свій улюблений колір - якщо ми давно мріяли про салон, омитий глибоким темно-синім кольором сміливого танзаніту, спальню в відтінках Pink Diamond або зал на зразок кремового мармуру , саме час зарезервувати місце для них на карті нашого будинку. Нехай наш улюблений колір стане основою для вибору палітри для всього проекту.

Як створити послідовну палітру кольорів?

Будь-які сумніви щодо відповідності окремих відтінків допоможуть нам розвіяти кольорове коло . Коло показує кольори веселки, розташовані у правильному порядку - сусідні ділянки гармоніюють між собою, тоді як на протилежних сторонах - доповнюють один одного . Використовуючи кольорове коло, ми легко бачимо, що теплі кольори , такі як жовтий, оранжевий або червоний, поєднуються між собою, як і холодні кольори - зелений, синій або фіолетовий. Поєднання кольорів з подібною кольоровою температурою має багато прихильників, цей спосіб порівняно простий і приносить позитивні результати .

поєднуючи блакитні відтінки, дитяча кімната блакитна

Хорошим способом поєднання кольорів є вибір монохромної гами , тобто різних відтінків одного кольору.

Трохи складнішим, хоча, очевидно, не приреченим на невдачу, є поєднання кольорів різної температури - якщо нам подобаються неочевидні поєднання, ми також можемо використовувати кольорове коло. Як? Ми можемо поєднати кольори, що знаходяться на трьох вершинах рівностороннього трикутника, вписаного в коло, наприклад, фіолетовий, оранжевий та бірюзовий , тобто Грайливий аметист, індійський авантюрин та інтригуючий лабрадорит від Magnat Ceramic Care - така комбінація додасть глибини кожному з кольорів, і це буде доповнення, хоч і не очевидним чином.

Ми також отримаємо цікавий ефект, використовуючи додаткові кольори - це не поєднання, яке сподобається кожному, але виявить інтенсивний характер використовуваних кольорів . Дещо безпечнішим варіантом є вибір суміжних сусідніх кольорів - наприклад, зеленого, жовтого та оранжевого у версії Sensitive Malachite, Sunny Lemon та Moroccan Aragonite Magnat Ceramic Care. Це поєднання буде представляти себе свіжим та оригінальним. Знання кольорового кола може привести нас до дивовижних поєднань, які будуть чудово представлятись у просторі нашої квартири.

Також варто вдатися до готових кольорових тестерів , наприклад із серії Magnat Ceramic - вони мають вигляд готового сухого малюнка, намальованого вибраними фарбами. Такі тестери можна розміщувати один перед одним і комбінувати за бажанням, перевіряючи, як кольори виглядають в їх околицях . Ті , що суміш в абсолютно один з одним можна знайти в кімнатах, які ближче всього до одна одній, наприклад, на кухні , відкритої для вітальні або суміжній їдальні. Пам’ятайте, що не кожне поєднання кольорів буде доречним для даного стилю. Важко уявити класичний простір, одягнений в насичені контрастні кольори або монохромні скандинавські інтер’єрипозбавлений магії тонкої пастелі. Ми можемо взяти тестери Magnat Ceramic буквально з собою куди завгодно , наприклад, до меблевого магазину, щоб перевірити, як колір фарби буде відповідати майбутньому дизайну інтер’єру .

Також варто скористатися перевагами сучасних рішень , таких як дизайнер інтер’єру Magnat - завдяки цьому ми можемо підібрати колір до існуючих композицій. Все, що вам потрібно зробити, це сфотографувати кімнату та за допомогою Майстра нанести на неї вибраний колір, щоб побачити, як вона буде виглядати в нашому домі . Майстер також скаже нам, які кольори будуть гармоніювати, а які контрастуватимуть з обраною нами фарбою, що може бути підказкою для людей, що освіжають всю квартиру .

Яку фарбу вибрати?

Приймаючи рішення про фарбу, зверніть увагу на її властивості - не кожен виріб підходить для фарбування спальні або дитячої кімнати . Фарби Magnat Ceramic Care покращують якість повітря в приміщеннях, ефективно знижуючи рівень формальдегіду , джерелом якого можуть бути деякі будівельні матеріали, панелі підлоги, килими, килими та навіть меблі.

Відмінні властивості стійкості до плям означають, що ми можемо використовувати його де завгодно, не боячись забруднитися . Це чудовий вибір для кімнати маленького алергіка , оскільки фарба містить інгредієнти, які захищають стіни від розвитку бактерій та грибків , а її покриття також є антистатичним , так що на ньому не осідає пил. Magnat Ceramic Care - це функціональний продукт, за допомогою якого ми можемо перефарбувати всю квартиру .

Створення кольорової палітри для всього будинку - справжній виклик, але якщо ми підійдемо до цього завдання свідомо - красиві ефекти стануть нашою найбільшою винагородою . Вибираючи кольори, використовуймо всі зручності, які дозволять нам ідеально відповідати окремим відтінкам , і не бійся креативних поєднань та неочевидних поєднань . Завдяки їм наш особистий простір набуде індивідуального виміру, і ми зможемо насолоджуватися кольорами своєї мрії щодня .