Туалетний столик - дізнайтеся історію самого жіночного предмета меблів!

Іноді тонкий, елегантний, підтримується на кабріолетах. Інший раз, дизайнер, сучасний, з краєм. Туалетний столик , оскільки ми говоримо про нього, - це класичний жіночий предмет меблів, який може чудово підкреслити характер свого власника! Зазвичай його можна знайти в інтер’єрі спальні, хоча буває, що туалетний столик також піде у ванну. Але яка його історія ? Як Дзеркальна леді опинилася в елегантних вітальнях? І чи правда, що на популярність меблів найбільше вплинув британський джентльмен, який жив за часів короля Георга IV? Відповіді на ці та інші інтригуючі питання можна знайти в представленому тексті!

Звідки походить назва «туалетний столик»?

Форма сучасного туалетного столика походить від відомого секретаря , тобто предмета меблів, призначеного для письма, зберігання кореспонденції та зручних дрібничок. Однак кар’єра туалетного столика розпочалася трохи пізніше, у 18 столітті . Його польська назва походить від французького слова toile , що означає полотно або туалет , що означає діяльність з догляду за красою. Для багатьох другий варіант здався б більш очевидним, але не всі знають, що раніше конструкція меблів, як правило, була покрита… драпірованою тканиною . Ця процедура мала забезпечити дамам розсудливість і якомога більше близькості. 

Хто популяризував туалетний столик?  - Однією з найбільших цікавинок туалетного столика є той факт, що його популяризували ... ...

Хто популяризував туалетний столик?

Однією з найбільших цікавинок туалетного столика є той факт, що його популяризував ... чоловік! Він був англійським денді, поціновувачем гарного гардеробу, перук та ретельного макіяжу, Бо Бруммелл . За легендою, дорогий друг короля Георга IV міг витратити цілих п’ять годин на обмивання та догляд за ритуалами! Тому чоловікові потрібен був зручний предмет меблів з просторою стільницею та вражаючим дзеркалом. Шанувальник косметичних процедур так довго обговорював переваги туалетного столика, що його слава широко відбилася в Англії. Не минуло багато часу, щоб струнку елегантну жінку також полюбили жінки з аристократичних кіл! Не дивно, що навіть сьогодні, як в Англії, так і в США , говорять про туалетний столикбо брюмель . Інша назва, з якою ви могли б зіткнутися, - таблиця марнославства , що означає не що інше, як «таблиця марнославства» .

Як виглядали старі туалетні столики?

Сучасні туалетні столики багато в чому відрізняються від тих, які пам’ятають двір короля Георга IV. Цікаво, що раніше туалетні столики були більш помітні у вітальні - лише пізніше вони потрапили в спальні та будуари. Тому не дивно, що дзеркала антикварних меблів найчастіше ховали під піднятою стільницею. Крім того, під трибуну розміщували схованки, повні шухлядок та відсіків. Дуже часто туалетний столик також мав вбудовану спеціальну шухляду, в якій була чаша для наповнення водою , щоб можна було вільно полоскати обличчя. На сьогоднішній день важко шукати такі рішення - туалетні столики - це, як правило, стилізовані консолі, оснащені розкішними, часто підсвічуваними дзеркалами або класичними столиками, що супроводжуються відповідними їм дзеркалами.

Туалетний столик - предмет меблів, який створює фантастичний простір для повсякденних ритуалів жінок . Його можна використовувати не тільки за призначенням, але і як додатковий робочий простір. Крім того, туалетний столик - прекрасна прикраса для спальні кожної жінки! На його стільниці можна виставити не тільки косметику та парфумерію в декоративних пляшках, але також квіти, настільні світильники та елегантні скриньки.