Чим накрити терасу? Дізнайтеся про переваги сучасної терасної плитки

Ранкова кава на терасі смакує найкраще. Подібно до ковбаси на грилі та ароматних шампурів. Однак перед тим, як домочадці сідають у свої крісла і розтоплюють смачні смаки, потрібно підготувати правильний грунт . Донедавна це був бетон або куб. В даний час ці два рішення мають цілком конкурента - терасну плитку ! Ці товари, незважаючи на назву, не обмежують інвестора лише площею тераси. Разом з торговою маркою Bruk-Bet ми представимо їх переваги.

Терасна плитка - практична і довговічна

Терасна плитка стала популярним обробним матеріалом для простору навколо будинку. Ця слава пов’язана з їх сприятливими фізичними та технічними властивостями, такими як морозостійкість, водопоглинання, протиковзання, стійкість до стирання та легке чищення . Продукція має високу стійкість до негативних зовнішніх факторів; УФ-випромінювання, зимові хуртовини та снігопад з дощем. Вони кращі за деревину, оскільки вони не гниють і не вимагають інтенсивного догляду, і на відміну від класичної бруківки вони означають набагато менше зазорів і швидке видалення бруду.

Практичність використання деяких терасових плиток пов’язана із застосуванням інноваційних технологій, завдання яких - захист від погодних умов та бруду. Прикладом є Bruk-Bet , який для цієї мети представив спеціальну систему захисту Perlon® Lamino®, що полягає в покритті поверхні полімерними агентами. В результаті верхній шар плити товщиною 4 см або 6 см зміцнюється і значно зменшує проникнення рідин та домішок, утворення липових цвітів, мохів та водоростей. Він також не втрачає колір через сонячне світло і не вимагає дорогого оновлення.

Встановлення терасової плитки - спосіб будівництва на землі

Терасна плитка також означає простоту монтажу, що не тільки дозволяє скоротити час реалізації інвестицій, але і впливає на економію! Замість традиційного способу заливки бетонної основи, такі продукти, як Romantica®, Planta або Travertine, можна класти прямо на землю . Це більш простий процес, але він вимагає ретельного аналізу та проектування з урахуванням точних розмірів та форми, визначення типу плит, меж та типу кромок та розрахунку кількості ступенів.

терасна плита, метод безпосередньо на землі

Метод нарощування на землі має багато переваг. Це пов’язано насамперед з фінансовими вигодами, значним скороченням часу будівництва дорожнього покриття, а також простотою усунення будь-яких пошкоджень.

Як поетапно підготуватися до монтажу терасної плитки?

  • Першим кроком є т. Зв Korytowanie , що полягає у видаленні шару перегною та самородного ґрунту на глибині близько 20-30 см.
  • Потім землю необхідно вирівняти, виконуючи зменшення ритму, і у випадку, якщо поверхня глини або ілетерів геотекстилю або розсипається на підкладці , нанести шар піску товщиною 10 см і за допомогою компактора ущільнити .
  • Наступним кроком є виготовлення окантовки із використанням сходових щаблів, частоколів або окантовки, закріплених у напівсухому бетоні.
  • Належний фундамент, товщина від 15 до 20 см, виготовляється з подрібненого заповнювача з фракцією 0-31,5 мм (клин).
  • Нарешті, підкладку слід ущільнити та зробити ґрунтову підстилку 2/8 мм . Його товщина повинна бути близько 4-5 см.
  • Укладаємо терасну плитку із зазорами шириною 3-10 мм.
  • Заповніть отримані шви смоляним швом, гранофугою або піском.

Дизайн, натхненний природою - терасна плитка, що імітує дошку

Широкоформатна терасна плитка також перевершила бруківку в категорії естетики. Вони зроблені з бетонної суміші, але вони нагадують не тільки сирий бетон, але й природний камінь або дерево, як це ілюструє садова дошка Bruk-Bet . Ця імітація справжньої сировини імітує текстуру деревини, але завдяки міцності матеріалу, з якого вона виготовлена, вона не пошкоджується примхливою погодою. Таким чином, затверділа поверхня цього типу є гармонійним продовженням зеленої зони, і хоча вона виглядає як прототип, вона не вимагає постійного обслуговування.

Терасна плитка випускається в широкому діапазоні відтінків. Найпопулярнішими є універсальні сірі , які майстерно підкреслюють модерністську архітектуру та відповідають зеленій галявині. Щоб ще краще підкреслити це поєднання, замість стандартних матових конструкцій варто обрати рішення Romantica® у кольорі Metalic Color з унікальним перламутровим відображенням . Завдяки цьому - залежно від інтенсивності та кута освітлення - підлога буде ефективно змінюватися і стане прикрасою сама по собі.

У разі теплих кольорів фасаду краще використовувати плитку ніжного бежевого кольору з колекції Trawertyn від Bruk-Bet . Їх пориста структура та нерівні поглиблення, помітні на поверхні, є вірною реконструкцією осадових порід, що робить всю конструкцію привабливою альтернативою дорогому та важкому в обслуговуванні каменя .

Ще однією пропозицією, що стосується природного дизайну, є кам’яно-вирізані плити з чітко вираженою структурою розщеплених плит піщанику. Їх унікальна, неправильна текстура та нейтральні кольори дозволяють вам викликати природну атмосферу на терасі, ідеально відповідаючи садовим рослинам та всюдисущій зелені. Характерна текстура та шари матеріалу роблять дошки справжніми, нагадуючи природну породу.

Терасна плитка не тільки для тераси

Номенклатура терасної плитки може бути оманливою, адже їх призначення - не тільки тераса ! Вони також використовуються в інших частинах власності, наприклад, як об'їзд навколо будинку або практична садова доріжка , що не стільки полегшує пересування членам домогосподарства, але урізноманітнює територію. Щоб це сталося, варто пристосувати зовнішній вигляд продуктів до природи зеленої зони. Там, де переважає сільський стиль, спрацюють садові дошки або одинарні набережні плити, покриті травою.

З іншого боку, в сучасних аранжуваннях атмосфера саду буде підкреслена простими симетричними доріжками з широкоформатних панелей Planta розмірами 120х100 см . Ці великі плитки стосуватимуться мінімалістичної архітектури і стануть модним поєднанням декору, в якому домінують геометричні натхнення.

Терасна плитка давно замінила бруківку. Вони сумлінно імітують природні матеріали і є найбільш довговічними та практичними рішеннями, що робить їх придатними для використання як влітку, так і взимку. Це вироби, які прикрашають майно завдяки своїм протиковзким властивостям, захищають домочадців від падінь , і в той же час гарантують мінімум роботи під час чищення та максимальний комфорт під час монтажу та експлуатації.