Як зморщити штори? 3 простих конструкції від спеціаліста з обробки вікон

Давно відомо, що розташування вікон має великий вплив на стиль і характер усього будинку або квартири. Вікна - чудовий простір для прикраси. Добре підібравши елементи їх декору, ми можемо повністю змінити зовнішній вигляд кімнати - підкреслити якості або замаскувати недоліки деяких місць. Весь секрет полягає у дотриманні правильних пропорцій, тому варто розглянути питання облаштування віконного простору на етапі проектування.

ФУНКЦІЯ

Штори, штори чи, можливо, штори? Це найбільша дилема при влаштуванні вікон - перед тим, як прийняти рішення, добре подумайте, яку роль вони повинні відігравати. Чи мають вони бути практичними - захищати від сонячного світла та очей сусідів чи перехожих? А може, естетичні цінності для вас найголовніші? Звичайно, ви можете узгодити обидві потреби, але, розробляючи інтер’єр кімнати, подумайте, яка з особливостей вам важливіша, оскільки це істотно вплине на ваші наступні рішення та значно полегшить ваш вибір.

штори для вітальні в стилі гламур

Вирішуючи обидва рішення одночасно, варто враховувати розмір простору, що знаходиться в нашому розпорядженні - у великому штори забезпечать чудовий каркас для всієї композиції, ідеально заповнюючи простір довгої стіни. У маленькій кімнаті уникайте занадто багато елементів, інакше інтер’єр стане занадто важким і переповненим.

Практичне використання вікна також відіграє важливу роль. Вікно з високою терасою втратить свою функціональність, коли ми встановимо римську рулону штору, яка заважає відкриванню. Однак наш будинок - це в першу чергу корисний простір, і хоча ми хочемо, щоб він виглядав якомога красивіше, комфорт використання в повсякденному житті дуже важливий.

Ми часто забуваємо, що крите вікно - це не тільки матеріал, а й конструкція. Незалежно від того, чи потрібна нам невидима рейка або пишно прикрашений карниз, якщо у нас є така можливість, варто розглянути питання про розробку цілого поглиблення вікон на етапі генерального проектування. При проектуванні розташування радіаторів або установки стелі необхідно передбачити відповідну глибину, як правило, від 15 до 25 см, для кріплення та приховування карниза або системи складання ролет.

ПРАВИЛЬНИЙ СТИЛЬ

Вирішивши, якими «інструментами» ви будете користуватися, настав час вибрати стиль, який буде відповідати декору всього інтер’єру. Як і у випадку з нерухомими елементами, такими як стіни та підлоги, у випадку з віконними конструкціями варто зупинитися на позачасових рішеннях, які стануть основою для будь-яких модифікацій. Ми не хочемо щороку міняти штори!

Стиль обробки також залежить від вибору стилю - класичний стиль чудово доповнюється ручними, пишними рюшами. У сучасному інтер’єрі чудово підійдуть штори або штори на хвильовій системі - регулярні і рівномірно розташовані складки дозволять підтримувати вікна в ідеальному порядку.

Що стосується кольорів, дизайнери рекомендують, щоб оздоблення вікон гармоніювало з кольором стін у кімнаті - воно не повинно бути однакового кольору, але воно не повинно сильно виділятися на тлі стін, щоб не створювати занадто контрастних «плям» у закритому просторі. Той же принцип застосовується до сильних зразків.

зігнута затемнена штораштора бежевого кольору, сильно зморщеназігнута сіра рулонна шторатонка прозора штора

КІЛЬКІСТЬ І ВИБІР МАТЕРІАЛУ

Правильна кількість матеріалу допоможе вам досягти своєї мети і визначити функціональність штор і штор. Ступінь зморщуваності матеріалу після підвішування залежить від ширини тканини - іноді краще перестаратися, ніж якби у вас закінчилася. Добре пошиті штори красиво складаються, не займаючи занадто багато місця. Однак найкраще використовувати просту формулу, яка дозволить вам вибрати потрібну кількість матеріалу - добре виміряти довжину карниза, а потім помножити її на 2 довжини, якщо ви хочете досягти ефекту слабо зморщеного матеріалу, у 2,5 довжини, якщо матеріал повинен бути нормально зморщений, і відповідно - 3 довжини тканина для щільних або дуже насичених сорочок.

Підбираючи тканини, варто звернутися за порадою до фахівця. Ми настійно рекомендуємо скористатися послугами компаній, які приходять до вас на зустріч із зразками тканин - це дозволить вам уникнути неприємних сюрпризів, таких як неправильний відтінок тканини, який не відповідає решті декору.

Експерт з облаштування вікон також буде дуже корисний, якщо ми хочемо досягти унікального та вишуканого ефекту, який гарантує високу якість обробки. Бездоганне пристосування дизайну до розмірів вікна та стилю нашого інтер’єру, безумовно, варто розглянути, особливо якщо ми не знаємо, як вибрати з величезного асортименту рішень, доступних на ринку.

Мистецтво прикрашати вікно - це створення ілюзій та стимулювання уяви - все залежить лише від наших уподобань та уявлень про даний інтер’єр.

Dorota Pawlak Interiors - дизайнер інтер’єру Dorota Pawlak Interiors - дизайнер інтер’єру

Dorota Pawlak Interiors займається комплексною обробкою вікон як приватних будинків, готелів, пансіонатів, ресторанів та офісів. У нас багата колекція тканин, яку ми постійно збагачуємо тканинами відповідно до нових світових тенденцій. Ви можете знайти тканини, які підходять як до класичного, так і до найсучаснішого інтер’єру. У нас також є матеріали, придатні для готелів та інших комунальних приміщень - затемнені тканини та вогнезахисні тканини. Ми створюємо декорації вікон на замовлення індивідуальних замовників.