Мармур - як використовувати його в інтер’єрах? Огляд композицій з мармуровою плиткою

Білий мармур - це справжня класика дизайну інтер’єру - елегантний, стильний, витончений ... це просто феноменально! Особливою популярністю користується білосніжна скеля із серця італійських Апуанських Альп - це мармур Калакатта . Його поверхня вкрита прозорими, але ніжними, сірими прожилками, і іноді дивовижний екземпляр викопують у місцевому кар’єрі - мармурі із золотистими прожилками та тінями. Серед новинок бренду Cerrad є просто унікальна плитка, натхненна мармуром Calacatta , завдяки якій ми можемо перенести цей елемент італійської розкоші в наш інтер’єр. З чого почати? Радимо!

Імітаційна плитка з мармуру - натхнення прямо зі світу природи

Немає нічого дивовижнішого за природні композиції - наповнені деревом, каменем, рослинами та світлом. У тенденціях до 2020 року провідними елементами є біофільний стиль , що обожнює світ природи. Тому навряд чи дивно, що популярний мармур , який однозначно заслуговує на ім’я справжнього дива природи - ця прекрасна скеля радує і може кардинально змінити образ будь-якого інтер’єру, незалежно від того, це кухня, ванна кімната, вітальня чи спальня. Його великою перевагою є універсальність, її можна поєднувати практично з будь-яким декором та з багатьма матеріалами.

Раніше він був зарезервований виключно для розкішних особняків та палацових інтер’єрів - не дивно, що сировина коштує недешево і вважається ексклюзивною. На щастя, нам не доведеться вкладати тисячі в нескінченну класику - нові колекції плиток Cerrad - це ідеальне відтворення природного мармуру: Calacatta White і Calacatta Gold - це результат натхнення найпопулярнішим італійським мармуром , чудовий колір, структура та вишукані малюнки жил ускладнюють їх відрізнити від оригіналу . Камінна плитка доступна у двох варіантах - полірованому та матовому - і у цілих 5 форматах: 120 × 280, 120 × 120, 60 × 120, 30 × 120 та 60 × 60.

Де покласти мармурову плитку?

Тут нас обмежує лише наша фантазія! Керамограніт, що імітує мармур, в першу чергу є чудовим фоном для облаштування кухні або ванної кімнати - плитка міцна, стійка до подряпин, вологи або перепадів температури, а також її легко підтримувати в чистоті. Всі ці переваги роблять їх ідеальними для вимогливих приміщень. На відміну від натурального мармуру , який чутливий до таких речовин, як жири або фруктові соки і може знебарвитись, плитка, що імітує мармур, ідеально підходить для укладання між стільницею та кухонними шафами . Це перевірений спосіб додати інтер’єру динаміки та елегантності.

Завдяки чудовим експлуатаційним властивостям плитки мармур може з’являтися і у ванній. Ми можемо вибрати загальний вигляд та покласти плитку Calacatta White на стіни та підлоги, або - якщо ми любителі більш делікатних композицій - використати їх, щоб підкреслити конкретні зони, наприклад, душ або умивальник. Це чудовий вибір для маленької ванної кімнати в багатоквартирному будинку і не тільки - легка плитка зробить інтер’єр здаватися більшим, ніж є насправді, а класичний візерунок надасть простору позачасовий характер. Мармур завжди буде в курсіТому варто робити на це ставку, якщо ви шукаєте ефективний матеріал, але більш універсальний, ніж динамічно мінливі тенденції.

На відміну від зовнішнього вигляду, цей тип греса не зарезервований лише для облаштування кухонь та ванних кімнат. Мармуровий візерунок також ідеально підійде для представницького залу чи залу, ставши елегантною вітриною вашого будинку. Покладена на підлогу глянсова біла плитка оптично збільшить і освітлить невеликий інтер’єр - що надзвичайно важливо, особливо якщо воно без вікон. Ми також можемо влаштувати плитку, що імітує мармур, у вітальні, отримуючи елегантний і класичний простір - плитка Calacatta Gold буде феноменальною в цій ролі.прикрашений золотом. Однак чи буде це рішення працювати в приватному житті вашого будинку і не зробить простір холодним і недоступним? Нічого не може бути більше неправильно! В оточенні відповідних аксесуарів мармур придбає затишний характер і стане унікальним декоративним елементом у вашому домашньому просторі.

Мармур в інтер’єрах - що поєднувати з плиткою, що імітує мармур?

Універсальність - це велика перевага мармуру , який чудово виглядає як в класичних, так і в сучасних композиціях. Це відмінна основа для економічного мінімалізму , вона чудово виглядає в дуеті з деревом, створюючи домашню атмосферу сканді , а в компанії золота та скла - сліпуча в стилі гламур .

Сучасну атмосферу забезпечать поєднання з такими матеріалами, як велюр або плюш, метал у різних кольорах - від класичного хрому, через золото та мідь до матового чорного, а також прості форми меблів, наприклад, в модному кольорі антрацит, зелений пляшку, темно-синій або брудно-рожевий. Плитка, натхнена мармуровим покриттям із золотистими відтінками, наприклад, Calacatta Gold від Cerrad , може стати чудовою відправною точкою для вибору обладнання та прикрас: золота лампа, свічник, декоративний піднос, ручки або ніжки меблів стануть ідеальним доповненням до мармурової композиції. Такий барвистий повтор, збережений навіть в деталях, робить інтер’єр гармонійним та стильним.

Мармур у вигляді плитки Calacatta White також може стати головною прикрасою інтер’єру - особливо, якщо ми віддаємо перевагу мінімалізму . Він може йти як до підлоги, так і до стін, створюючи монолітну поверхню. Не бійтеся вводити плитку у вітальню - така процедура зробить весь вигляд надзвичайно ефектним і стильним, а в поєднанні з м’яким текстилем та рослинністю прийме домашній характер. Нехай він супроводжується нейтральними кольорами та простими меблями, а також аксесуарами, обмеженими до необхідного мінімуму. У 2020 році античний стиль також набирає популярності - і який матеріал стане кращою основою для такої композиції, ніж класичний мармур? Тож якщо ми цінуємо історичні натхнення, ми доповнимо стильну базу елегантними аксесуарами, стильною обробкою та декораціями, такими як бюсти або давньогрецькі скульптури.

Не забуваємо про природні зв’язки , тобто дует скелі та дерева. Це набір, який ідеально гармонує зі світом природи, тому варто перенести це натхнення і в наш інтер’єр - особливо, якщо ми любимо аранжування в екологічному стилі чи біофільному кліматі . У таких приміщеннях, як кухні або ванні кімнати, варто зосередитись на функціональності та замінити натуральне дерево на дерев’яну плитку . Холодний мармур і тепла деревина створять ідеально збалансовану композицію, сповнену елегантності та сімейного тепла - в таких приміщеннях можна знайти меблі з лози або ротанга, теракотові аксесуари, а також текстиль з льону або бавовни.

Черепиця Cerrad, натхненна унікальною красою італійської скелі, - це спосіб вкрасти в інтер’єр трохи природної краси. Вишукані деталі плитки Calacatta White та Calacatta Gold роблять її схожою на справжній мармур. Чи варто робити ставку на плитки, що імітують мармур ? Звичайно! Незалежно від того, з чим ми поєднуємо наш мармур , така основа - це спосіб створити гарний, елегантний, стильний та позачасовий інтер’єр.