З чого зробити під'їзд до будинку? Ми вибираємо матеріал для бруківки

"У вас ніколи немає другої можливості справити перше враження", - написав Анджей Сапковський в одній зі своїх книг. Цікаво, що це стосується не лише людей, а й місць, які ми відвідуємо. Варто пам’ятати при проектуванні будинку! Для того, щоб зробити його феєричним від порога, слід подбати не лише про квітковий сад та зі смаком веранду. Дизайн шикарного під'їзду настільки ж важливий.

Під’їзд - один із останніх етапів побудови розетки вашої мрії, але більше, ніж ви думаєте, залежить від його структури. Це місце стане важливим маршрутом спілкування і кульмінацією дизайну будинку. Тому дуже важливо, щоб його будівельний матеріал був не тільки довговічним, але і красивим. Завдяки правильному вибору ви, безсумнівно, досягнете бажаного ефекту «вишеньки на торті».

Кам'яний куб: благородна елегантна жінка

Вибір для тих, хто любить благородні та довговічні рішення. Матеріал виготовлений з твердих магматичних порід: граніту, базальту та порфіру. Кожен з них характеризується стійкістю до тиску та примхливих погодних умов. Арбітри елегантності, безумовно, будуть в захваті від зовнішнього вигляду виробу. Кожен з кам’яних елементів трохи відрізняється, завдяки чому під’їзд набуде неповторної естетики. Не менш важливо, що природний матеріал прекрасно старіє, тому навіть через роки використання він буде виглядати надзвичайно стильно.

Кольорові меланжі: бетонні кубики

Хоча «бетонний куб» і не здається вигадливим, у складі матеріалу може міститися домішка дорогоцінних металів, таких як граніт, мармур або базальт. Деякі види кубиків гладкі, інші радують око нерівностями, нагадуючи природний камінь. Великою перевагою продукту є його різноманітність - ви можете обирати як кольори, так і візерунки за бажанням. Людям, яким подобаються візерункові варіації, буде де похизуватися - завдяки різноманітності форм та кольорів на під’їзді може з’явитися вражаюча мозаїка. Матеріал менш стійкий до пошкоджень, ніж кам’яні кубики, але дешевший.

Бетонні плити - гладкі або з малюнком?

Виріб має ті ж властивості, що і бетонний куб, воно лише відрізняється розмірами. Бетонні плити набагато більше, тому їх укладання не вимагає такої високої точності. Плитовий під’їзд найкраще буде виглядати перед будинком із сучасною естетикою. У любителів декоративних рішень, однак, може виникнути спокуса рельєфних бетонних плит з візерунками. Матеріал може нагадувати, наприклад, декоративний камінь. Бетонні плити також чудово виглядають у поєднанні з меншими елементами, такими як бруківка або гравій.

Унікальний штампований бетон

Як випливає з назви, тут панують марки! На залитому бетоні за допомогою спеціальної форми накладаються різні візерунки. До цього матеріал можна тонувати спеціальним пігментом і надати йому будь-який колір. Завдяки таким заходам носик набуває абсолютно нового, стильного виміру. Штампований матеріал може виглядати так кубики, натуральний камінь і навіть дошки. Після висихання бетон слід просочити, що не тільки збереже колір, але і запобіжить поглинанню води, масла або бензину.

А може клінкер?

Ось елегантний керамічний виріб, надзвичайно стійкий до дії хімічних речовин, перепадів температури та ультрафіолетових променів. Завдяки тому, що він покритий характерною глазур’ю, він залишається найбільш твердим матеріалом з усіх них. Перевагою клінкерної продукції є також широкий вибір кольорів. Колір матеріалу найчастіше коливається навколо коричневого, червоного, жовтого або сірого. Варто з’єднати плитку разом і розробити оригінальні мозаїки. Також варто зазначити, що клінкер красиво виглядає в компанії трав і рокаріїв.

Будинок - це не тільки дивовижні інтер’єри! Важливо, щоб це також вражало зовні. Елегантний, добре продуманий під’їзд стане не лише вдалою інвестицією, але й щоденним, сердечним прийомом.