Шезлонг - предмет меблів, який буде працювати в кожній вітальні

Колись надзвичайно популярний, пізніше трохи забутий, шезлонг, також відомий як шезлонг, повертається дедалі переможніше, дедалі частіше з’являється як додатковий предмет меблів у вітальні. Його рід надзвичайно довгий і сягає сімнадцятого століття. Регулярні аристократичних, французьких та англійських салонів проводили там довгі години, лінуючись, пліткуючи або споглядаючи музику. Тому можна сказати, що родовід цього предмета меблів надзвичайно аристократичний.

Коротка історія шезлонгу, улюбленого предмета меблів аристократів

Шезлонг - у роки його найбільшої популярності - був синонімом багатства, класу, елегантності та розкоші, які могли дозволити собі найбагатші. Багато прикрашені, декоративною різьбленням, на тонко прикрашених ніжках, підбиті атласом, оксамитом чи іншими пишно прикрашеними тканинами, часто приймали вигадливі форми, натхненні природою чи екзотикою. Він мав своє почесне місце не лише при дворянських дворах. Тут було місце зображених дам на знаменитих картинах таких відомих художників, як Франсіско Гойя, Еуард Мане або Жакуе-Луї Давид.

Завдяки своїй формі шезлонг згодом став предметом меблів, який охоче вибирали різні терапевти та психіатри для своїх кабінетів. Він подобався йому, серед інших Доктор Зигмунт Фрейд - засновник психоаналізу. Його пацієнти сиділи на дивані, звільняючи свої травматичні переживання та розповідаючи емоційні історії про своє життя та проблеми. Саме на шезлонгах пацієнти проходили сеанси гіпнозу.

Сучасний шезлонг - прикраса сучасних інтер’єрів

Сьогодні шезлонг трактується як надзвичайно зручний предмет меблів, який ідеально доповнює зону відпочинку у вітальні. Дизайнери меблів надають їй надзвичайно різноманітний вигляд, який може посилатися на оригінальні аристократичні корені, але також надихається сучасним мінімалістичним дизайном, надзвичайно модним в останні сезони.

Тому існують кушетки з арочною структурою, плавна, витончена лінія яких підкреслює їх візуальну легкість та елегантність. Є шезлонги з надзвичайно футуристичними лініями, які нагадують більше космічних кораблів, ніж меблі, які раніше панували в аристократичних дворах. Є також шезлонги, які гармонійно поєднують риси, характерні для різних стилів, наприклад, англійської чи скандинавської, створюючи елегантне, вишукане тіло, яке дуже ефективно урізноманітнює всю обстановку вітальні.

Форма та дизайн шезлонгу надзвичайно різноманітні, що дозволяє пристосувати меблі до характеру інтер’єру у вашому власному будинку. Сьогодні, хоча вони не прикрашені рослинними або тваринними орнаментами і не покриті різнокольоровим атласом або тканинами, витканими золотими нитками, очікування та тенденції в дизайні також різні. Сучасний дизайн відповідає потребам сучасних користувачів. Виробники переконуються, що форма шезлонгу відповідає сучасним тенденціям дизайну інтер’єру, а комфорт меблів забезпечує приємний відпочинок у лежачому положенні.

Шезлонг, схожий на крісло з подовженим сидінням , служить додатковим сидінням, а заодно прикрашає та урізноманітнює простір. Ідеально підходить як предмет меблів для перегляду телевізора або елемент облаштування куточка для читання. Його охоче вибирають як для вітальні, так і додаткового обладнання для спальні або навіть домашнього кабінету. Завдяки своїй формі він гарантує місце для короткого, відновлюючого відпочинку під час роботи. Незалежно від стилю, в якому влаштований інтер’єр, шезлонг знайде в ньому своє місце, вносячи акцент розкоші та комфорту.