5 ідей для незвичайних вікон для вашого будинку - що це і що вибрати?

Віконні столярні вироби - це один з найбільш очевидних елементів домашньої обробки - вікна - це основа, без якої важко уявити щоденне функціонування. Завдяки їхній присутності ми можемо насолоджуватися природним світлом , а в наших чотирьох стінах гостей позитивною енергією близькості з найближчим оточенням. Хоча єдиним завданням перших вікон було забезпечити додаткове освітлення житлових інтер'єрів , ця роль з часом змінювалася - вікна мали забезпечувати нам інтимність, безпеку, покращувати енергетичний рівень будівлі, комфорт проживання домочадців і, нарешті, - стати унікальним елементом архітектури, який є прикрасою простору . Вікна класичної форми - це перш за всефункціональні , однак на ринку є рішення, що поєднують чудові параметри роботи та сучасну оригінальну форму, що додає дизайнерський характер як інтер’єру, так і фасаду нашого будинку. Разом з торговою маркою Vetrex ми представляємо 5 типів нестандартних вікон, які перетворять звичайний дизайн в оригінальну композицію!

1. Геометричні натхнення

Окрім класичних квадратних або прямокутних вікон , ми можемо вибрати вигадливі моделі у формі трикутників, трапецій та багатокутників . Отримання оригінальних форм віконних столярних виробів - це заслуга сучасних технологій , завдяки яким наш вибір стає майже необмеженим. Таке нетипове вікно зробить інтер’єр сучасним та оригінальним. Геометрична форма підкреслить сучасні мінімалістичні композиції , де унікальні деталі є ключовим елементом декору - цей тип вікон можна розглядати не тільки як джерело освітлення , але і як стильний аксесуардля дизайну інтер’єру або доповнення модерністського фасаду. Більше того - вибір одного або декількох вікон в оригінальних геометричних фігурах не визначає необхідності вибору однієї і тієї ж моделі у всьому будинку, оскільки, зберігаючи схожу форму профілів та однакові кольори, ми отримаємо послідовне розташування.

2. Тонке заокруглення

Арочні вікна - це не тільки оригінальне, але і надзвичайно декоративне рішення. Вони ідеально вписуються в природу будівель з багатою історією, таких як історичні будинки чи стильні садиби , а також простори, натхненні ретро-стилем . Вони також чудово працюватимуть як елемент обробки романтичної вілли або елегантної резиденції . Вибираючи арочні вікна, вибирайте моделі, властивості яких будуть подібні до прямокутних вікон - поліетиленова арматура по периметру зробить їх стійкими до деформацій, спричинених вітром та впливом високих температур. Такі типи вікон не вимагають особливого підходу- подібно до встановлення вікон класичної форми, перед тим, як їх вибрати, слід продумати спосіб відкривання стулок і провести необхідні виміри. Однак у випадку скління, обробленого аркою, необхідно ретельно збирати розміри - крім ширини та загальної висоти вікна, необхідно визначити висоту арки, прямолінійного елемента та радіус вигину аркового елемента.

Також варто звернути увагу на круглі вікна , які додадуть фасаду дрібку екстравагантного шарму. Вигнуті лінії ефективно пом'якшать прості форми сучасних будівель , а їх стильний зовнішній вигляд напевно порадує багатьох естетів. Це прекрасний приклад того, як функціональний елемент дизайну інтер’єру може стати прекрасною прикрасою . Круглі вікна часто використовують для освітлення мансарди, але вони чудово підходять для будь-якого інтер’єру - більш-менш інтимного.

3. Характерні мансардні кімнати

Мансардні вікна - це вікна, що виходять за межі площини даху , що забезпечує оптимальне освітлення горища . Тому їх присутність може не тільки вплинути на естетику всього будинку , але і значно збільшити функціональність цього простору . Однак варто пам’ятати, що мансардні будинки вимагають ретельної конструкції, при неправильно спланованих проектах світлова смуга не буде відволікатися - у разі невеликих кутів схилу даху стіни, що оточують скління, можуть обмежити потік світла. Чим м’якший ухил даху, тим більшою повинна бути площа мансарди - передбачається, що вона повинна становити не менше 1/8 площі кімнатищоб не було надто темно. Мансарди великих розмірів все ще набирають популярності , оскільки чудово висвітлюють інтер’єр і додають будівлі унікальний характер . Вибір однієї великої мансарди замість кількох маленьких забезпечить нам оптимальний рівень освітлення , і в той же час зробить корпус будівлі дуже сучасним. Що стосується мансардних вікон, особливо великогабаритних , варто вибирати моделі з жорстких і стійких систем, а також враховувати використання алюмінієвих розчинів з теплоізоляцією.

4. Великогабаритні скління

Сучасні конструкції зосереджені на тому, щоб пропускати якомога більше денного світла - ця процедура буде працювати в будь-якому будинку, незалежно від стилю, що в ньому переважає. Світло дає нам енергію , позитивно надихає на повсякденні завдання і є найкращою прикрасою для будь-якого інтер’єру. Великі вікна неймовірно ефектні, вони оптично відкривають приміщення і роблять його просторим і світлим. Про що варто пам’ятати, вибираючи великі вікна? Чим більше вікно, тим жорсткішим вимогам повинна відповідати система, в якій воно буде виготовлено - воно повинно бути досить жорстким, щоб витримати навантаження стулокякий може важити до 400 кг і одночасно мати відповідний параметр вітростійкості . Система Vetrex Slide 82 дозволяє зробити безпечні розсувні вікна шириною 6,5 м та 2,7 м у висоту! Цей тип крил управляється електронним способом за допомогою відповідних двигунів та кабелів - варто це врахувати перед тим, як оформити замовлення, оскільки такі елементи можна встановити на заводі .

5. Кутове скління

Сучасний дизайн будинків часто характеризується мінімалістичною простотою , якій сприяють великі вікна - вони роблять корпус будівлі легким і сучасним. Цікавим способом урізноманітнити зовнішній вигляд нашого будинку та додати йому оригінального дизайнерського характеру є використання кутового скління, яке пропускає в інтер’єр максимальну кількість денного світла . Вони ідеально підходять для простору вітальні , візуально збільшуючи його, а також для домашнього офісу , забезпечуючи чудове освітлення. Ці типи кутових конфігурацій можна поєднувати двома способами - класично зі стовпомякий розташований між стеклами або безпосередньо за допомогою спеціалізованого силікону. У першому випадку використовується кутовий роз’єм у колір віконної столярки - це рішення дозволяє стикувати окремі елементи скління під різними кутами. Така конструкція може досягати значних розмірів та будь-яких пропорцій, що дає нам велику дизайнерську свободу .

Другим способом з’єднання кутових вікон є крок - тобто інтеграція скління безпосередньо із застосуванням спеціального силікону, стійкого до погодних умов . Вікна цього типу називаються "Скляний куточок", і їх можна знайти в пропозиції торгової марки Vetrex. Через відсутність традиційного кутового з'єднувача ми отримуємо вражаючий ефект гладкої панелі , який ідеально відповідає останнім архітектурним тенденціям. Це рішення є безпечним, оскільки зовнішня поверхня вікна виконана з високоякісного закаленого скла , що забезпечує найвищий комфорт у користуванні домочадців .

Правильний вибір віконних столярних виробів - це інвестиція, відлуння якої матиме величезний вплив на наш комфорт проживання , а також на зовнішній вигляд будівлі та її інтер’єру . Вибираючи нестандартні вікна , давайте враховуватимемо не тільки їх зовнішній вигляд, а й параметри експлуатаційних характеристик - вікна Vetrex - це якісне рішення, яке гарантує найвищі стандарти безпеки, енергоефективності, тиші та естетики . Широкий вибір форм і кольорів дозволяє ідеально поєднати віконні столярні вироби з фасадом нашого будинку мрії, а також стиль, в якому ми хочемо облаштувати його внутрішній простір . Оригінальне скління - чудовий спосіб створитиунікальний проект - креативні рішення дозволять нам насолоджуватися будинком, про який ми мріяли!