Як усунути тріщини на стінах?

Атлас, матовий, перлинний або з блиском. Миється, гіпоалергенний, крейдяний або гідрофобний. Сучасні фарби сьогодні дивують не тільки своїми чудовими відтінками, але і дивовижними, практичними властивостями. Важко заперечити, що ретельно пофарбовані інтер’єри є чудовою основою для створення вишуканого, стильного оформлення. Однак що робити, якщо на поверхні штукатурки, покритої омріяним, модним кольором, з’являються непривабливі тріщини?

Причин цього може бути кілька. Іноді це невеликі подряпини, спричинені природними напруженнями, інші разом із більш серйозними конструктивними дефектами. Про те, як відрізнити одну подряпину від іншої та, перш за все, як боротися з ними, ми розкриємо в наступній статті.

Чому на стінах з’являються тріщини?

Причини утворення подряпин на стіні можуть бути різними. Іноді подряпини виникають в результаті усадки штукатурки або природного напруження будівельних матеріалів (найчастіше їх можна виявити на перегородках із гіпсокартону). В інших випадках тріщини можуть бути ознакою структурної руйнування будівлі. Як ви можете їх розрізнити? Маленькі, вузькі подряпини, що нагадують павутину - це т. Зв судоми, абсолютно нешкідливі. Складніше мистецтво - відрізнити тріщини, спричинені природним напруженням (також нешкідливим), від тих, що вказують на структурні дефекти. Обидва мають однакову ширину - понад 0,3 мм.

Як видалити незначні подряпини, що усаджуються?

Усадочні подряпини дуже легко видалити. Все, що вам потрібно зробити, - це застосувати шпаклівку, яка підходить до типу штукатурки, якою покрита стіна. Варто пам’ятати, що існують різні типи штукатурки, в т.ч. гіпсові штукатурки або цементно-вапняні штукатурки. Щоб правильно вибрати тип маси, досить прочитати інформацію на упаковці. Як ви займаєтесь ремонтом потрісканої стіни? Перемішавши масу, заповніть подряпини тонким шаром (товщиною близько 1-2 мм). Коли розчин висохне, можна починати шліфувати фрагмент стіни. Для цього найкраще використовувати дрібнозернистий наждачний папір. Зрештою, просто пофарбуйте свіжу штукатурку в потрібний колір і вуаля! Стіна як нова!

Як позбутися ширших тріщин на стіні?

Як зазначалося в попередніх параграфах, більш широкі тріщини можуть бути спричинені природними напруженнями або структурними дефектами будівлі. Перший тип тріщин зазвичай виявляється по кутах вікон або дверей. Такі подряпини зазвичай біжать вгору або вниз за кутом. Іноді їх також можна зустріти там, де з'єднані різні матеріали, такі як плитка та гіпсокартон. На жаль, іноді трапляється так, що майже однакові тріщини є передвісником погано зроблених фундаментів або несподіваних змін води та грунту. Щоб перевірити, до якої категорії потрапляють подряпини, потрібно заповнити їх і почекати близько десятка днів. Якщо тріщина відновлюється через цей час, це ознака структурної проблеми. Тоді у вас нічого, крім досвіду інженера,яка виявить причину утворення тріщини. Однак, якщо тріщина залишається невидимою, ви можете бути спокійні!

Як підготуватися до усунення тріщин?

Для того, щоб швидко та ефективно усунути глибокі подряпини стіни, вам потрібно придбати ремонтну стрічку з поліпропілену або склопластику та згаданий вище вирівнюючий розчин. Однак перед початком робіт ретельно очистіть область пошкодження, видаливши залишки фарби і верхній шар штукатурки. Для цього використовуйте шпатель. Ми також подамо вам його гострий кінець, якщо ви хочете трохи розширити тріщину. Така процедура дозволить подальше точне заповнення зазору розчином. Завершивши операції, наклейте стрічку на подряпину і, використовуючи металевий шпатель, «засуньте» розчин всередину тріщини. Якщо ви використовуєте поліпропіленову стрічку, не забудьте спочатку заповнити подряпину затіркою, послідовно постукати по стрічці, а потім знову нанести шар затірки.Поєднання стрічки та розчину дуже практичне - завдяки першому ви захистите край тріщини, тоді як завдяки другому ви щільно заповите його.

Будівництво нового будинку або модернізація старої будівлі часто приносить неприємні сюрпризи. Деякі з них, такі як тріщини на стінах, якщо вони не спричинені дефектами конструкції, легко піддаються ремонту. Все, що вам потрібно - це шпаклівка, розчин, скотч і трохи знань, і ваші стіни знову порадують око!